reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Cześć dziewczyny 😊 poprawiłam sobie nazwę użytkownika z Olha92 na Olka92 😅 zapisalam sie na NFZ do ginekologa aby porobić w końcu te badania krwi itp. To najbliższy termin jest na 20 Maja 🙈 20 Maja to ja będę prawie w 12 tygodniu ciąży i dopiero będę miała robione pierwsze badania czy to nie jest za późno?

Hej dziewczyny! Czyżbym była pierwsza po dzisiejszej wizycie?

U mnie 8+5 i wszystko jest super 🥰 Maluszek ma 2,24cm, co odpowiada 8+6, serduszko mocno bije ♥️😭
To moja czwarta ciąża i w poprzednich nigdy nie doszłam do tego momentu. Jestem przeszczęśliwa i płakałam ze szczęścia całą drogę do domu.

Mam nadzieję, że dzisiaj usłyszymy same dobre wieści na grupce ❣️
cudowna wiadomość! Ja dzisiaj będę chyba ta która zamknie wizyty.. 19:30… 🥺 ale pracuje do 16, nim wrócę to 17.. dziecko ogarnąć, odstawić babci i zleci🤞🏻

Kiedy następna wizytab

Cześć dziewczyny 😊 poprawiłam sobie nazwę użytkownika z Olha92 na Olka92 😅 zapisalam sie na NFZ do ginekologa aby porobić w końcu te badania krwi itp. To najbliższy termin jest na 20 Maja 🙈 20 Maja to ja będę prawie w 12 tygodniu ciąży i dopiero będę miała robione pierwsze badania czy to nie jest za późno?
ale wizyta żeby zrobić badania krwi, czy pierwsze usg?

Też tak miałam w pierwszej ciąży 🙄 prenatalne miałam chyba w 18 tc, bo tak samo na NFZ nie było terminów. Wtedy podchodziłam do tego bardzo lekko i się w ogóle nie stresowałam 🤷‍♀️

Teraz chodzę prywatnie, ale terminy wcale nie lepsze - jak się ponad tydzień temu zapisywałam to pierwszy wolny do mojego gina był na 14 czerwca!!! Gdyby nie to, że akurat rozpoczyna współpracę z nową przychodnią i termin był miesiąc wcześniej to bym sobie nieźle poczekała 😖🙄

Ostatnia edycja:
pięknie zaczęty dzień wizytowania. Oby więcej takich informacji 😀 ja niestety muszę czekać do 16. Siedzę jak na szpilkach 😀
będzie dobrze ♥️
cudowna wiadomość! Ja dzisiaj będę chyba ta która zamknie wizyty.. 19:30… 🥺 ale pracuje do 16, nim wrócę to 17.. dziecko ogarnąć, odstawić babci i zleci🤞🏻

Kiedy następna wizytab
jak mus, to mus. wiem co to znaczy czekanie na wieczorne wizyty 🙄 mam nadzieję, że Ci szybko zleci i trzymam kciuki ♥️
kolejna wizyta w 10+0, czyli w kolejny piatek.

Czekaj spokojnie na wizytę ♥️ słyszałaś już serduszko , bądź dobrej myśli. Ja w 1 ciąży i teraz mam mdłości i wymioty. Moje siostry w obu ciążach zero jakichkolwiek objawów , które mogłyby dawać znaki o ciążach.
Pocieszające dla mnie takie informacje, bo tak się dziwnie czuję bez tych objawów. Taki większy brak pewności po prostu. Jak to mój mąż mówi, jakbym sobie zwymiotowała to byłabym spokojniejsza :))

reklama
No właśnie ja jak będę wracać do pracy to będę w 12 tc i zastanawiam się jak to będzie, jak z badaniami, które muszę zrobić, no i ogólnie kiedy powiedzieć.... Nie chce ukrywać, ale też wszystkie rozmowy mam przed tym jak się dowiem co i jak 🙄
Ja nawet jak brałam zwolnienie to prosiłam by nie wypisywali mi ciążowego by pracodawca nie zauważył :) myślę, że będę pracować póki dam radę, pewnie nie za długo bo mam za dalekie dojazdy po 40 min ok autem jadę i też nie chce się narażać. może coś zdalnie będę wspierać a potem niestety muszą kogoś znaleźć i pewnie już będę mogła się pożegnać z tą pracą. Trochę będzie mi szkoda, ale takie życie.

Do góry