reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Do wczoraj mogłam góry przenosić, a dzisiaj silny ból podbrzusza krwawienie ( żywa krew i skrzepy). Bałam się, że to jakaś ciąża pozamaciczna bo ból koszmarny. Pojechałam na SOR i leżę na oddziale usg pokazało pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym jeszcze zarodka nie widać. Jestem spokojniejsza, że to nie pozamaciczna tylko w macicy tylko skąd ten ból i krwawienie
Trzymajcie kciuki
Kurczę, jak to się może wszystko w jednej chwili zmienić 😔 strasznie się tego boję, bo przydałoby się popracować trochę...

Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku!

reklama
Hej hej :) ja tez należę do grudniowych mam 2022 😅 zawsze się śmiałam ze planuje dzieci na lato a tu taki prezent przyniósł zajączek. Jutro pierwsza wizyta u ginekologa - beta Hcg urosła idealnie w ciagu 48 h… w listopadzie przeszłam koszmar z ciąża pozamaciczna - pękł mi jajowod.. laparoskopia itp.
Pierwszy syn 2014 z waga 4220
Drugi syn wcześniak 2240 -34 tydzień

Ogólnie z moja przypadłością cud ze mam dwójkę dzieci - tak mi mówią lekarze.. teraz słyszałam ze raczej w ciąże nie zajdę bo mój sprawny jajowod miał dużo zrostów 😅 i miałam iść teraz na sprawdzenie a tu taka niespodzianka

Kurczę, jak to się może wszystko w jednej chwili zmienić 😔 strasznie się tego boję, bo przydałoby się popracować trochę...

Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku!

O tak z dnia na dzień. Jestem dobrej myśli ciąża młoda. Leżę odpoczywam i czekam co dalej
Naprawdę myślałam, że już poroniłam takie krwawienie mam. Ale podobno szyjka zamknięta więc czekamy co dalej

Do wczoraj mogłam góry przenosić, a dzisiaj silny ból podbrzusza krwawienie ( żywa krew i skrzepy). Bałam się, że to jakaś ciąża pozamaciczna bo ból koszmarny. Pojechałam na SOR i leżę na oddziale usg pokazało pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym jeszcze zarodka nie widać. Jestem spokojniejsza, że to nie pozamaciczna tylko w macicy tylko skąd ten ból i krwawienie
Trzymajcie kciuki
Trzymaj się, musisz wierzyć że będzie dobrze ❤️

Dziewczyny też miewacie czasem bóle podbrzusza/jajników? Ja miałam dzisiaj tak, że kiedy wstawałam z kanapy zaczęło mnie kłuć z lewej strony.. no i w nocy przy zmianie pozycji czułam niestety kłucie z lewej tak samo. Prawa strona zakłuła mnie lekko tylko raz, ale ta lewa.. miałam te kłucia już wcześniej i martwiłam się czy wszystko jest dobrze, ale byłam na wizycie (w piątek) i lekarka mówiła, że jajniki są ok i wszystko poza tym też. Ale wcześniej nie bolało mnie tak często jak dziś..
Hej, ja miałam raz na jakiś czas takie kłucie w podbrzuszu przez kilka dni ale ustało. Ale się tak nie przejmuje bo to nie był silny ból ani nie mam plamień. Wszystko się tak rozrasta wiec to normalne ;)

Jutro wizyta na 19.30.. stresuje się już dzisiaj.. niby tłumacze sobie, ze nie krwawię, plamien nie było, wiec musi wszystko być dobrze. Na ostatniej wizycie 5+5 i był pęcherzyk i ciałko żółte. Lekarz zapewniała, ze wymiary itp wszystko jest idealne i nie mam co się martwić, ze będzie zarodek i serduszko. Badania pierwsze zrobione, wyniki wzorowe. Nawet moja tarczyca jest w lepszym stanie niż w pierwszej ciazy. Jutro 7+5. ❤️ kolejna wizyta pewnie będzie za miesiąc, chyba zwariuje!

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty, bo teoche ich jest. Mam nadzieje, ze każda wróci tu z najlepszymi wiadomościami!!!! Wdech, wydech🤞🏻

Hej hej :) ja tez należę do grudniowych mam 2022 😅 zawsze się śmiałam ze planuje dzieci na lato a tu taki prezent przyniósł zajączek. Jutro pierwsza wizyta u ginekologa - beta Hcg urosła idealnie w ciagu 48 h… w listopadzie przeszłam koszmar z ciąża pozamaciczna - pękł mi jajowod.. laparoskopia itp.
Pierwszy syn 2014 z waga 4220
Drugi syn wcześniak 2240 -34 tydzień

Ogólnie z moja przypadłością cud ze mam dwójkę dzieci - tak mi mówią lekarze.. teraz słyszałam ze raczej w ciąże nie zajdę bo mój sprawny jajowod miał dużo zrostów 😅 i miałam iść teraz na sprawdzenie a tu taka niespodzianka
koniecznie daj znać po wizycie ❤️❤️❤️❤️ zajączki w tym roku były bardzo bogate dla nas 🤞🏻

Jutro wizyta na 19.30.. stresuje się już dzisiaj.. niby tłumacze sobie, ze nie krwawię, plamien nie było, wiec musi wszystko być dobrze. Na ostatniej wizycie 5+5 i był pęcherzyk i ciałko żółte. Lekarz zapewniała, ze wymiary itp wszystko jest idealne i nie mam co się martwić, ze będzie zarodek i serduszko. Badania pierwsze zrobione, wyniki wzorowe. Nawet moja tarczyca jest w lepszym stanie niż w pierwszej ciazy. Jutro 7+5. ❤️ kolejna wizyta pewnie będzie za miesiąc, chyba zwariuje!

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty, bo teoche ich jest. Mam nadzieje, ze każda wróci tu z najlepszymi wiadomościami!!!! Wdech, wydech🤞🏻
Będzie wszystko dobrze ❤️❤️❤️

reklama
Do góry