reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
nie no jak masz kwestie z ubezpieczeniem to inna bajka, ale jak się płaci 100% z własnej kieszeni to boli 😅 u mnie kredyt, żłobek, paliwo i nagle bankructwo haha
u mnie to samo. Szczerze mówiąc ostatnio jakieś badania rozliczałam chyba w poprzedniej ciąży, jestem zbyt leniwa żeby wszystko rozliczać :) ale jak zobaczyłam tę kwotę to padłam, wiec korzystając z majówki wszystko im przedstawię.

wszystko kumam, ale nie łatwiej załatwić skierowanie? Jeśli jest możliwość? Ja właśnie idę to wszystko robić jutro i nie płace nic, bo mam skierowanie z ubezpieczalni z pracy. Sumy kosmiczne podajecie :o
Mnie też te sumy przerażają, sama robię normalnie przez służbę zdrowia bo uznaję, że to żadna łaska z ich strony dać skierowanie skoro płacę na to ciężkie podatki (a rozliczając działalność naprawdę widać, jak duże to są pieniądze). Ale nie chcę, żeby to zabrzmiało, jakbym oceniała, bo każdy ma inną sytuację :)

Mnie też te sumy przerażają, sama robię normalnie przez służbę zdrowia bo uznaję, że to żadna łaska z ich strony dać skierowanie skoro płacę na to ciężkie podatki (a rozliczając działalność naprawdę widać, jak duże to są pieniądze). Ale nie chcę, żeby to zabrzmiało, jakbym oceniała, bo każdy ma inną sytuację :)
zgadzam się. Ostatnio porównałam sobie na stronie epacjent ile rocznie płace składek na ubezpieczenie zdrowotne, to są kosmiczne pieniądze…

Prowadze firmę, odprowadzam kupe kasy na składkę zdrowotną a i tak wszystko związane ze zdrowiem załatwiam prywatnie... u nas dodzwonić się do ośrodka zdrowia graniczy z cudem, nie wspominając o wizycie u lekarza rodzinnego... Też bym wolała chociaż odrobinę korzystać z NFZ, jest mi przykro w jakim my świecie żyjemy...

reklama
Prowadze firmę, odprowadzam kupe kasy na składkę zdrowotną a i tak wszystko związane ze zdrowiem załatwiam prywatnie... u nas dodzwonić się do ośrodka zdrowia graniczy z cudem, nie wspominając o wizycie u lekarza rodzinnego... Też bym wolała chociaż odrobinę korzystać z NFZ, jest mi przykro w jakim my świecie żyjemy...
Też właśnie o tym mówiłam, że zależy od sytuacji. Czasem dostać się do lekarza z NFZ to faktycznie koszmar. Zdecydowanie nie powinno to tak wyglądać 😒

Do góry