reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ja chcę SN, wcześniej przerobię wszystkie pilatesy i szkoły rodzenia i wierzę, że będzie ok 💪🏻
Życzę Ci sn 🙂 zaraz po porodzie ma się bobaska na brzuchu 🥰 a potem po wszystkim jest się normalnie na siłach 😊
CC nigdy nie miałam ale jak widziałam jak trzeba leżeć i nie ma się dziecka przez całą dobę to bym chyba oszalała (takie moje odczucia ) podziwiam babeczki które same z siebie decydują o CC

reklama
Jestem po wizycie. Zarodek widoczny 1.7 mm, 5+2 tydzień ciąży. Dopiero się kropek pokazał. Powiedział żeby przyjść za 2,5-3,5 tygodnia. Muszę sobie znaleźć kogoś ogarniającego temat chorób autoimmunologicznych w tym tocznia i prowadzenia ciąży bo on powiedział ze nie ma wiedzy na ten temat. Mam brać Acard co 3 dzień, Clexane codziennie, i luteinę 2x1.

Życzę Ci sn 🙂 zaraz po porodzie ma się bobaska na brzuchu 🥰 a potem po wszystkim jest się normalnie na siłach 😊
CC nigdy nie miałam ale jak widziałam jak trzeba leżeć i nie ma się dziecka przez całą dobę to bym chyba oszalała (takie moje odczucia ) podziwiam babeczki które same z siebie decydują o CC
Po CC dostałam dziecko po 7 h gdy mi zeszło znieczulenie, nikt u mnie w życiu ci dziecka nie weźmie na noc.... Jedną dziewczynę dobę męczyli, w końcu CC więc urodziła jakoś o 10 i cała noc młody z nia

O widzisz, ja nawet nie wiedziałam o tym, że nie można mieć maluszka tak długo po CC, to tym bardziej wolę SN. I ucieszyłam się bardzo jak doczytałam, że tu w UK "kangurowanie" trwa tyle, ile chcesz, można sobie z dzieciaczkiem leżeć nawet przez kilka godzin po porodzie 🥰 Nie wiem, jak to wygląda w Polsce obecnie ale cieszę się, że tutaj tak będzie.

Jestem po wizycie. Zarodek widoczny 1.7 mm, 5+2 tydzień ciąży. Dopiero się kropek pokazał. Powiedział żeby przyjść za 2,5-3,5 tygodnia. Muszę sobie znaleźć kogoś ogarniającego temat chorób autoimmunologicznych w tym tocznia i prowadzenia ciąży bo on powiedział ze nie ma wiedzy na ten temat. Mam brać Acard co 3 dzień, Clexane codziennie, i luteinę 2x1.
Super wieści, dzielny kropek! Będzie super, teraz jeszcze czeka Cię pierwszy raz zobaczyć/usłyszeć serduszko 🥰

Po CC dostałam dziecko po 7 h gdy mi zeszło znieczulenie, nikt u mnie w życiu ci dziecka nie weźmie na noc.... Jedną dziewczynę dobę męczyli, w końcu CC więc urodziła jakoś o 10 i cała noc młody z nia
Serio 😱 u nas na noc biorą a na drugi dzień od CC przychodzi rehabilitant czy kto to tam i pomaga wstać

A ja tak samo z całego serca podziwiam kobietki, które rodzą SN. Dla mnie to jest w ogóle niewyobrażalne, strach paniczny. Kilka dni po CC już się chodzi, znam dobre opinie i zadowolone kobiety, także nie ma co generalizować, bo różnie to bywa. Wszystkiego dobrego kobietki.

O widzisz, ja nawet nie wiedziałam o tym, że nie można mieć maluszka tak długo po CC, to tym bardziej wolę SN. I ucieszyłam się bardzo jak doczytałam, że tu w UK "kangurowanie" trwa tyle, ile chcesz, można sobie z dzieciaczkiem leżeć nawet przez kilka godzin po porodzie 🥰 Nie wiem, jak to wygląda w Polsce obecnie ale cieszę się, że tutaj tak będzie.

Super wieści, dzielny kropek! Będzie super, teraz jeszcze czeka Cię pierwszy raz zobaczyć/usłyszeć serduszko 🥰
W Polsce tzn u mnie jak ostatni raz rodziłam to córka była ponad 2h na mnie 🥰 a to tak szybko zleciało , potem wzięli na badania i po 2h spowrotem mi ją dali do sali 🥰

gratulacje. Acard co 3 dzień ? Czemu tak ?

reklama
A ja tak samo z całego serca podziwiam kobietki, które rodzą SN. Dla mnie to jest w ogóle niewyobrażalne, strach paniczny. Kilka dni po CC już się chodzi, znam dobre opinie i zadowolone kobiety, także nie ma co generalizować, bo różnie to bywa. Wszystkiego dobrego kobietki.
No ja mam strach przed CC bo wiem że bym się zbierała z 2 tyg po nim a mam bardzo niski próg bólu to jednak wolę sn 😂 3 porody sn 💪

Do góry