reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Dziewczyny czy jest szansa, że w 6+0 wg OM będzie już serduszko ? Sorki, jeżeli zadaje głupie pytania, kompletnie się w tym nie orientuje .
Ja nie wiem co to jest OM nawet, ale w 6 tyg. byłam i było serducho :) tzn. ja miałam USG po 4 tygodniach od transferu im vitro i było było. A wiek ciąży został określony na 6 tyg. I kilka dni.

Po CC dostałam dziecko po 7 h gdy mi zeszło znieczulenie, nikt u mnie w życiu ci dziecka nie weźmie na noc.... Jedną dziewczynę dobę męczyli, w końcu CC więc urodziła jakoś o 10 i cała noc młody z nia
Dokładnie tak jak piszesz, miałam z pierwszą córką, uparłam się na SN, chociaż miałam wskazania do CC, rodzilam 10h po czym cesarska, odrazu dziecko przejął mąż, mi oddał po 2h, bo musiał opuścić odział bo była 22 😑 jak tylko nogi poczułam, to kazali mi się umyć i wstać 🙄 na noc córka była ze mną, raz w nocy przyszła położna.

Dokładnie tak jak piszesz, miałam z pierwszą córką, uparłam się na SN, chociaż miałam wskazania do CC, rodzilam 10h po czym cesarska, odrazu dziecko przejął mąż, mi oddał po 2h, bo musiał opuścić odział bo była 22 😑 jak tylko nogi poczułam, to kazali mi się umyć i wstać 🙄 na noc córka była ze mną, raz w nocy przyszła położna.
Teraz są dużo wyższe standardy i dążenie by kobieta szybko do siebie doszła.

No ja mam strach przed CC bo wiem że bym się zbierała z 2 tyg po nim a mam bardzo niski próg bólu to jednak wolę sn 😂 3 porody sn 💪
ja tak samo. Pierwszy poród mam za sobą i trwał 22 godziny i bóle krzyżowe. Pomimo tego całego przeżycia, wiem ze drugi poród tez chce rodzic naturalnie. Ale nie kazdy jest gotów się z tym zmierzyć. Ja bym cc się tragicznie bała. 😖

Nie wiem właśnie. Powiedział ze się utrzymuje 72h w organizmie i tak zalecił…
A dziewczyny wy macie pełnopłatne recepty na Clexane, luteinę? Myślałam, że będą na ryczałt🧐
moja gin wręcz kazała mi zwiększyć z 75mg na 150mg acardu- codziennie, a u mnie to raczej prewencja. W zaleceniach od immunologa miałam 75mg dziennie od owulacji. Serio dziwny ten lekarz, u którego byłaś.

Odnośnie Clexane i Luteiny - wszystko mam za darmo, ale partner musiał przypomnieć farmaceutce, że to recepta ciążowa.

reklama
Do góry