reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Żelaza nie badałam 🤔 ale wszystkie inne wyniki badań w tym tarczycę mam bardzo dobre
Jak możesz to zbadaj żelazo i ferrytynę (która jest jakby magazynem żelaza w ciele). Ja kilka lat temu żelazo miałam ok, ale ferrytyna tuż nad dolną granicą normy (a wg niektórych widełek już poniżej) i to było przyczyną mojego wiecznego zmęczenia i zimna. Na szczęście dałam radę podnieść jej poziom trochę wyżej. A w ciąży zapotrzebowanie na żelazo wzrasta o połowę i czasami ciężko wyrobić normę, szczególnie jeśli startujesz z niedoborami (czego Ci rzecz jasna nie życzę! )

Drugi dzień, kiedy nie mam rano mdłości... i wyobraźnia działa... Możliwe, że były przez trochę więcej niż tydzień i finisz?
Weszłam w 8 tydz. - czytałam, że pomiędzy 8 a 9 są nasilone - a tu nic...
Z drugiej strony nadal mi słabo, ciężko, brak siły i energii na nic...
Czekam...
Tak bardzo chciałabym wiedzieć, co dzieje się w środku ♡
Miłej, słonecznej soboty Wam życzę :)

OKROPNIE! Cały dzień praktycznie siedzę po kocem, grzejniki włączone, a w nocy śpię pod kołdrą i kocem w piżamie ze spodniami długimi i bluzka z długim rękawem. Ja marznę a mąż się topi, bo mu tak gorąco 🤣

A nie macie podwyższonej temperatury?
Ja od owulacji mam cały czas praktycznie w okolicy 37. A jak mam taką temperaturę to zawsze mi zimno i źle... Ja jestem jak ten facet z opowieści, że umiera przy 36,7 🤣 dla mnie to najgorsza temp ever! Jak mi tylko urośnie o tą jedno pieprzona kreseczka to ja już to odczuwam 🙈
ja tez mam podwyższona temperaturę, ale nie wiem czy to od ciąży, czy od tego okropnego kataru, którego nie mogę się pozbyć :(

Hej :) mam pytanie 😉 od kiedy lekarz bada długość szyjki? Jestem dziś 8t3d i wczoraj miałam problem z aplikacja luteiny, nie wiem czy szyjka mi się nie obniżyła. Nie wiem czy to w ogóle możliwe na tym etapie. Później na leżąco już bez problemu zaaplikowałam luteinę 😕 wizytę mam dopiero po 10 maja.

reklama
Do góry