reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Jasne zdrowie najważniejsze a ciśnienie zawsze lepiej mierzyć za dużo niż wcale 😁
U mnie też nadwaga to ciekawe co mi powie za tydzień gin 😅
A to bedzie pierwsza wizyta czy kolejna? Przepraszam, że nie pamiętam 🙈
Mi zlecił badania.. I wczoraj uświadomiłam sobie, że część typu Różyczka igg i inne podobne które doktorek mi zlecił parę miesiący temu i mialam już przeciwciała do tego to nie potrzebnie to robiłam i wydawałam hajs.. Ponad 100 zł poszło na badania których nie musiałam robić. Znowu jestem troche zła na doktorka, bo po to chyba skanują wszystkie badania i ma je wszystkie w systemie, żeby sprawdzać takie rzeczy, a nie narażać mnie na niepotrzebne koszta... I wypisywać skierowanie na badania od tak. Czy my musimy się na wszystkim znać i sprawdzać? ...

reklama
Mam pytanie dla mam po stratach, bo nurtuje mnie to od paru dni. Czy w momencie zatrzymania serduszka, odeszły wszystkie objawy ciążowe? Czy dalej się one utrzymywały?

Mam pytanie dla mam po stratach, bo nurtuje mnie to od paru dni. Czy w momencie zatrzymania serduszka, odeszły wszystkie objawy ciążowe? Czy dalej się one utrzymywały?
u mnie serduszko było bardzo późno i bardzo słabe i tylko 2 dni, i ogólnie cała ciąża rozwijała się źle od początku, jednak z czasem przestały mnie całkowicie boleć piersi

A to bedzie pierwsza wizyta czy kolejna? Przepraszam, że nie pamiętam 🙈
Mi zlecił badania.. I wczoraj uświadomiłam sobie, że część typu Różyczka igg i inne podobne które doktorek mi zlecił parę miesiący temu i mialam już przeciwciała do tego to nie potrzebnie to robiłam i wydawałam hajs.. Ponad 100 zł poszło na badania których nie musiałam robić. Znowu jestem troche zła na doktorka, bo po to chyba skanują wszystkie badania i ma je wszystkie w systemie, żeby sprawdzać takie rzeczy, a nie narażać mnie na niepotrzebne koszta... I wypisywać skierowanie na badania od tak. Czy my musimy się na wszystkim znać i sprawdzać? ...
Wybaczam Ci 😂 też nie pamiętam tu wszystkich wizyt każdej z Was więc luzik 🙃
To będzie moja 3 wizyta u gin też dostałam na badania różnego rodzaju jak np morfologia glukoza mocz toxoplazmoza i inne , na różyczkę i na grupę krwi nie muszę robić bo mogę wziąć z książeczki z poprzedniej ciąży więc tyle dobrze . Ogólnie też wydałam dość sporo pieniążków za badania ale takie badania jak morfologia czy mocz to poszłam do rodzinnego i bez problemu wypisał skierowanie bo raz na rok mogę zbadać sobie krew u rodzinnego 😂
Może u Ciebie doktorek nie pamiętał że to ma w komputerze 🤦

W pierwszej ciąży miałam zasniad i objawy w sumie nie ustały, mdlilo mnie cały czas bez zmian, ale to był w sumie jedyny objaw. Natomiast drugim razem bolały mnie tylko piersi, podbrzusze wcale i jak przestały piersi bolec to na kolejnej wizycie okazało się ze to właśnie wtedy kiedy był koniec to przestały 😥 wiec teraz jak wczoraj i dziś mnie nie bolały już piersi to wiadomo jakie myśli sie pojawiają, ale teraz z kolei kluje po trochu w podbrzuszu wiec mam nadzieje ze mimo to jest ok..

Kiedy najlepiej iść na na usg pierwszego trymestru? Dostałam zalecenie 10-13tydzien.. czyli najlepiej w 12, prawda? Robi któraś z Was Pappe albo NiFTy?

Kiedy najlepiej iść na na usg pierwszego trymestru? Dostałam zalecenie 10-13tydzien.. czyli najlepiej w 12, prawda? Robi któraś z Was Pappe albo NiFTy?
Ja zechcę robić Pappe. A kiedy dokładnie najlepiej iść to nie mam pojęcia 🙈 Chociaż trochę zdziwiona jestem zalecenia robienia tego USG od 10 tygodnia, bo w większości źródeł widziałam, że można robić je najwcześniej pod koniec 11 tygodnia

najlepiej wycyrklowac w środek 12 tc :) ja Pappa w pierwszej ciazy nie robiłam i teraz tez nie będę, no chyba ze podstawowe wyszły by mi złe to poszłabym na nimfy. Pappa To tylko statystyka która potem mąci z glowie. Podstawowe badanie mówi już względnie wystarczająco. :)

reklama
Do góry