reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
ja mam takie odkąd urodziło mi się 1 dziecko. Podobne nachodzą mnie gdy lecę sama samolotem, lub w daleką podróż samochodem. W poprzedniej ciąży poinformowałam męża co ma zrobić jeśli umrę. Tak więc witaj w klubie, myślę, że każda miewa takie myśli. To się nazywa odpowiedzialność.
Oo to ja też tak mam, mam też tak że tworzę w głowie jakieś urojone historie jak idę przez most to chyba nie było nigdy momentu żebym nie pomyślała jak na jak na nim umieram na przeróżne sposoby, jak odpychamy wózek żeby dzieci uratować itp mam już opracowane większość scenariuszy jak odepchnąć wózek z dziećmi w różnych groźnych sytuacjach. To już trochę paranoja
Ja już po wizycie. Dzidzi ma 6mm (6+3) obecnie... widziałam bicie serca ❤ale niestety nie słyszałam i nie znam czestotliwosci bo lekarz powiedział że lepiej teraz nie włączać tej opcji bo za wczesny płód... generalnie różnica między Luxmed a wizytą całkowicie prywatną ogromna ze względu na to, że lekarz w Luxmedzie ma ograniczony mocno czas, a dużo miał wypełniania papierów itp i nie odpowiedziano na wszystkie moje pytania. Ale mam już kartę ciąży, zapisałam się na wszystkie badania 😊. Dostałam też zwolnienie do końca miesiąca żeby mi przeszły nudności. Jeśli chodzi o leki to powiedział że mi może wypisać na wyraźną moja prośbę ale osobiście nie poleca więc wzięłam tylko zwolnienie i chyba postaram się po prostu przespać ten cały okres 😅. Kupiłam wczoraj herbatę zieloną imbirowa i laske imbiru i będę starała się tym ratować w razie czego.. Mam nadzieję, że zadziała. I tak póki co jest lepiej niż wczoraj. Chyba jednak kluczem jest nie dopuszczanie do odczuwania głodu, chociaż nie wiem jak później będę wyglądać jeśli chodzi o moją wagę 🙈. Jeśli chodzi o dobra wartość BetaHCG plus jest dobre położenie ciąży i serduszko zaczęło pracować to ryzyko poronienia dość znacznie spada?
Gratuluję, tak trochę spada, z każdym tyg ryzyko jest mniejsze
A macie tak, że czasami się boicie żeby to nie była pozamaciczna?
Nigdy się pozamacicznej nie bałam i nigdy nie brałam jej pod uwagę miałam 9 poronień i jbardziej się obawiam że się po prostu serce zatrzyma
Czy Wy tez macie taki wzdety brzuch? U mnie normalnie jak 5 miesiąc 😳
Nieee może w 7 miesiącu doczekam się jakiegoś małego wzdęcia chociaż 😂

Po intensywnym weekendzie i początku tygodnia - 50 stron do nadrobienia 🙈 nie dam rady już chyba tego ogarnąć 😭😭😭 ale będę się starać.

Chciałam tylko napisać, że czekam do lekarza na pierwszą wizytę i przeokropnie się boję i stresuje! A jeszcze jakieś opóźnienia już są  dzisiaj 6+3

Po intensywnym weekendzie i początku tygodnia - 50 stron do nadrobienia 🙈 nie dam rady już chyba tego ogarnąć 😭😭😭 ale będę się starać.

Chciałam tylko napisać, że czekam do lekarza na pierwszą wizytę i przeokropnie się boję i stresuje! A jeszcze jakieś opóźnienia już są  dzisiaj 6+3
Czekamy na informacje! ❤️

Oo to ja też tak mam, mam też tak że tworzę w głowie jakieś urojone historie jak idę przez most to chyba nie było nigdy momentu żebym nie pomyślała jak na jak na nim umieram na przeróżne sposoby, jak odpychamy wózek żeby dzieci uratować itp mam już opracowane większość scenariuszy jak odepchnąć wózek z dziećmi w różnych groźnych sytuacjach. To już trochę paranoja

Gratuluję, tak trochę spada, z każdym tyg ryzyko jest mniejsze

Nigdy się pozamacicznej nie bałam i nigdy nie brałam jej pod uwagę miałam 9 poronień i jbardziej się obawiam że się po prostu serce zatrzyma

Nieee może w 7 miesiącu doczekam się jakiegoś małego wzdęcia chociaż 😂
No to niezła jesteś, u mnie aż tak ostro nie ma 😛

Hej dziewczyny! Ja też tylko czytałam, bo praca i praca.. super się oglada wasze zdjęcia z USG, trzymam kciuki za każdą z nas i obyśmy były tu w komplecie do grudnia 🥰 moja córka lat 8, też jest z grudnia.. 27 także będzie zadowolona, że nie będzie musiała sama czekać "tak długo" na urodziny 😆
Chciałam zapytać jak tam wasza cera? Moja twarz wygląda jak u dojrzewającej nastolatki, aż do lustra nie chce podchodzić :( a cycki to mi eksplodują w końcu 🤣 są tak nabrzmiale i bolesne, że masakra, pierwsza wymiana staników już za mną 🤣

Czekamy na informacje! ❤️
Dam znać na pewno! ❤️
Chciałam zapytać jak tam wasza cera? Moja twarz wygląda jak u dojrzewającej nastolatki, aż do lustra nie chce podchodzić :( a cycki to mi eksplodują w końcu 🤣 są tak nabrzmiale i bolesne, że masakra, pierwsza wymiana staników już za mną 🤣
Cera raczej standardowa, parę wyprysków mi się pojawiło, ale podejrzewam, że to od olejków, bo byłam na masażu i mnie pozapychalo, ale generalnie zawsze jakieś tak krótki mam pojedyncze, znikną i pojawia się nowe... 🤷🏻‍♀️ A co do cyckow, to moje też już się wylewają ze staników, ale na razie wstrzymuje się z zakupem, bo 300 zł wydać jak zaraz znowu urosną to mi się nie uśmiecha 🙈 poczekam jeszcze chwilę. Na razie to muszę jakiś bawełniany kupić, do spania i po domu. Macie jakis do polecenia? Jakiś taki co będzie te cycki w miarę trzymać ale nie będzie nigdzie uciskać za mocno 🙈 sama z siebie mam duże cycki.. U brafiterki rozmiar i... Więc po zdjęciu stanika jęczę z bólu 🙈

reklama
Dam znać na pewno! ❤️

Cera raczej standardowa, parę wyprysków mi się pojawiło, ale podejrzewam, że to od olejków, bo byłam na masażu i mnie pozapychalo, ale generalnie zawsze jakieś tak krótki mam pojedyncze, znikną i pojawia się nowe... 🤷🏻‍♀️ A co do cyckow, to moje też już się wylewają ze staników, ale na razie wstrzymuje się z zakupem, bo 300 zł wydać jak zaraz znowu urosną to mi się nie uśmiecha 🙈 poczekam jeszcze chwilę. Na razie to muszę jakiś bawełniany kupić, do spania i po domu. Macie jakis do polecenia? Jakiś taki co będzie te cycki w miarę trzymać ale nie będzie nigdzie uciskać za mocno 🙈 sama z siebie mam duże cycki.. U brafiterki rozmiar i... Więc po zdjęciu stanika jęczę z bólu 🙈
noo tragedia jest, też poproszę o polecenie jakiś bawełnianych 🙏
A też macie cały fb, zawalony reklamami wózków i mebli dla niemowląt🤣

Do góry