reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Właśnie to jest coś czego nie wiem. Czytam że dziewczyny miały tego samego dnia, a u mnie to będzie aż 2 tygodnie różnicy, bo krew pobierana 15 czerwca a USG 29 czerwca. Nie pytałam ginekologa czemu takie postępowanie.
Dziwne, ja miałam właśnie w tym samym dniu. 2 tygodnie to przecież spora różnica w rozwoju maluszka na tym etapie. Tak czy inaczej, Pappę interpretuje się dopiero z wynikami USG, choć sama biochemia też coś tam może powiedzieć, ale to może być niemiarodajne. Więc chyba pozostaje czekać do 29 :)

reklama
Dziwne, ja miałam właśnie w tym samym dniu. 2 tygodnie to przecież spora różnica w rozwoju maluszka na tym etapie. Tak czy inaczej, Pappę interpretuje się dopiero z wynikami USG, choć sama biochemia też coś tam może powiedzieć, ale to może być niemiarodajne. Więc chyba pozostaje czekać do 29 :)
Wstawiam wynik, moze ktoś pomoże cos rozszyfrowac:). Badanie robione w 11+4

Załączniki

• Screenshot_20220618_144915.jpg
    Screenshot_20220618_144915.jpg
    129,2 KB · Wyświetleń: 75
Ja też pappe miałam pobierana tydzień prędzej żeby na wizycie już były wyniki u lekarza by mógł zrobić obliczenia 🤷 w poprzednich 3 ciążach miałam pobierana w tym samym dniu

Hej, dużo jest dziewczyn, które nie są w grupie prywatnej, a chcialyby kontynuować wątek tutaj?

Też napiszę kilka słów o sobie :)
Obecnie 16+2, termin na 3 grudnia. Na razie wszystko przebiega okey, samopoczucie teraz i w pierwszym trymestrze świetnie, nie mam co narzekać. Ciągle pracuje. To moja pierwsza ciąża, w październiku skończę 30lat.
Już się nie mogę doczekać żeby poznać płeć, następna wizyta 6 lipca, mam nadzieję że uda się coś podpatrzeć 😊
Co do testu pappa to ja też miałam wykonywany wtedy co badanie, wynik był po około tygodniu.

Wstawiam wynik, moze ktoś pomoże cos rozszyfrowac:). Badanie robione w 11+4

Wydaje mi się, że same te wartości chyba nie wiele mówią a są jakieś algorytmy wg których lekarz wylicza to ryzyko skorygowane. 🤔 Próbowałam na swoich wynikach to rozgryźć ale nie widzę żadnej zależności 😅

Wydaje mi się, że same te wartości chyba nie wiele mówią a są jakieś algorytmy wg których lekarz wylicza to ryzyko skorygowane. 🤔 Próbowałam na swoich wynikach to rozgryźć ale nie widzę żadnej zależności 😅
Widziałam gdzieś jakieś normy, a właściwie medianę dla poszczególnych tygodni. Domyślam się więc że dla każdego tygodnia inny wynik będzie dobry :)

reklama
Ja próbowałam sobie wbić te swoje dane w taki kalkulator, ale raczej mu nie zaufam, bo kliknęłam też dane moje siostry sprzed 3 lat i nic się nie zgadzało z tym co lekarz wyliczył 🙈🙈
bo te wyniki przelicza lekarz na specjalnym programie po pomiarze długości dziecka , przezierności karkowej itp

Do góry