reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Właśnie to jest coś czego nie wiem. Czytam że dziewczyny miały tego samego dnia, a u mnie to będzie aż 2 tygodnie różnicy, bo krew pobierana 15 czerwca a USG 29 czerwca. Nie pytałam ginekologa czemu takie postępowanie.
Dziwne, ja miałam właśnie w tym samym dniu. 2 tygodnie to przecież spora różnica w rozwoju maluszka na tym etapie. Tak czy inaczej, Pappę interpretuje się dopiero z wynikami USG, choć sama biochemia też coś tam może powiedzieć, ale to może być niemiarodajne. Więc chyba pozostaje czekać do 29 :)

reklama
Dziwne, ja miałam właśnie w tym samym dniu. 2 tygodnie to przecież spora różnica w rozwoju maluszka na tym etapie. Tak czy inaczej, Pappę interpretuje się dopiero z wynikami USG, choć sama biochemia też coś tam może powiedzieć, ale to może być niemiarodajne. Więc chyba pozostaje czekać do 29 :)
Wstawiam wynik, moze ktoś pomoże cos rozszyfrowac:). Badanie robione w 11+4

Załączniki

• Screenshot_20220618_144915.jpg
    Screenshot_20220618_144915.jpg
    129,2 KB · Wyświetleń: 79
Ja też pappe miałam pobierana tydzień prędzej żeby na wizycie już były wyniki u lekarza by mógł zrobić obliczenia 🤷 w poprzednich 3 ciążach miałam pobierana w tym samym dniu

Hej, dużo jest dziewczyn, które nie są w grupie prywatnej, a chcialyby kontynuować wątek tutaj?

Też napiszę kilka słów o sobie :)
Obecnie 16+2, termin na 3 grudnia. Na razie wszystko przebiega okey, samopoczucie teraz i w pierwszym trymestrze świetnie, nie mam co narzekać. Ciągle pracuje. To moja pierwsza ciąża, w październiku skończę 30lat.
Już się nie mogę doczekać żeby poznać płeć, następna wizyta 6 lipca, mam nadzieję że uda się coś podpatrzeć 😊
Co do testu pappa to ja też miałam wykonywany wtedy co badanie, wynik był po około tygodniu.

Wstawiam wynik, moze ktoś pomoże cos rozszyfrowac:). Badanie robione w 11+4

Wydaje mi się, że same te wartości chyba nie wiele mówią a są jakieś algorytmy wg których lekarz wylicza to ryzyko skorygowane. 🤔 Próbowałam na swoich wynikach to rozgryźć ale nie widzę żadnej zależności 😅

Wydaje mi się, że same te wartości chyba nie wiele mówią a są jakieś algorytmy wg których lekarz wylicza to ryzyko skorygowane. 🤔 Próbowałam na swoich wynikach to rozgryźć ale nie widzę żadnej zależności 😅
Widziałam gdzieś jakieś normy, a właściwie medianę dla poszczególnych tygodni. Domyślam się więc że dla każdego tygodnia inny wynik będzie dobry :)

reklama
Ja próbowałam sobie wbić te swoje dane w taki kalkulator, ale raczej mu nie zaufam, bo kliknęłam też dane moje siostry sprzed 3 lat i nic się nie zgadzało z tym co lekarz wyliczył 🙈🙈
bo te wyniki przelicza lekarz na specjalnym programie po pomiarze długości dziecka , przezierności karkowej itp

Do góry