reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Macie już imiona wybrane takie które wiecie że mają być i tyle ? ;D takie które Wam się podobały przed dowiedzeniem się o ciąży ?;)
Ja jak urodzi się dziewczynka nazwę Oliwia
Synka nie mam pojęcia , mam już synka o imieniu Patryk ;) ale tak naprawdę to wybraliśmy to imię w ostatniej chwili;)

Podoba mi się też bardzo dla dziewczynki imię LiLianna (Lili , Lilia, Lilusia, Lilka) ale niestety siostra nazwała tak naszego psa, podoba mi się też imię Wiktor ale zaczyna być popularne bardzo i co drugi chłopiec ostatnio to Wiktor;)
My z chłopakiem już od dawna mamy dla dziewczynki wypatrzone dwa - Felicja i Łucja, ale zdecydowaliśmy, że teraz będzie to pierwsze. A z chłopcem jest ogromny problem, bo podobają się nam totalnie inne i dwa w których się zgadzamy, ale żadne z nas nie jest zachwycone to Franek i Ignacy. Ale to jeszcze kwestia do dyskusji [emoji23]

A co do terminu na grudzień, to ja zawsze sobie obiecywałam, że tak się będę starać, żeby nie rodzić na koniec roku. No i masz ;) Ale doszłam do wniosku, że super termin, bo maluch akurat na wiosnę - lato będzie już taki fajny

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Macie już imiona wybrane takie które wiecie że mają być i tyle ? ;D takie które Wam się podobały przed dowiedzeniem się o ciąży ?;)
Ja jak urodzi się dziewczynka nazwę Oliwia
Synka nie mam pojęcia , mam już synka o imieniu Patryk ;) ale tak naprawdę to wybraliśmy to imię w ostatniej chwili;)

Podoba mi się też bardzo dla dziewczynki imię LiLianna (Lili , Lilia, Lilusia, Lilka) ale niestety siostra nazwała tak naszego psa, podoba mi się też imię Wiktor ale zaczyna być popularne bardzo i co drugi chłopiec ostatnio to Wiktor;)

Haha...mi też się bardzo podoba Lilianna albo Liliana (naprawdę mam duży dylemat którą wersję wybrać), ale jak u Was w rodzinie pies się tak wabi to faktycznie chyba nie macie wyboru i u Was to imię odpada, a dla chłopca chyba Miłosz. Zobaczymy czy w kolejnych miesiącach się nie zmieni, ale chcieliśmy coś wybrać już na początku ciąży, bo jak powiemy rodzinie i znajomym to wszyscy zaczną rzucać swoje propozycje, że się aż pogubić można :)

Ja dla dziewczynki chciałabym Amelia. Ładnie po polsku, ale i po angielsku to bez problemu się przeczyta.

Dla synka nie wiem, a czuję że będzie chłopiec więc może powinnam się na tym skupić haha

Ja chciałam Lilianna, mam tak na 3 nawet, ale chłopak się nie zgodził. I Miłosz podoba się nam obojgu ale już 2 są w rodzinie [emoji23]

Ja dziś ciężka noc, koszmary miałam :/ Do tego w jeansy się ledwo dopinam także dziś sukienka. Mdli mnie od rana coraz mocniej, jutro idziemy na komunię i mam nadzieję że wytrzymam

U mnie czuje, że będzie chłopak.
Imię pozostawie do wyboru Arkowi chociaz nie wiem czy to dobry pomysł, bo on chciał Armin dla chłopca). Arka rodzice zmarli 4 lata temu i zastanawiam się czy nie dać Anna po teściowej (złota kobieta była). Ja bym chciała Wiktor lub Aurelia. Mam już Natalie, Monikę i Fabiana.

reklama
Gdzieś chyba na naszym wątku któraś pisała o metodzie ramzi (?) odczytywania płci z usg w 6 tc. Nie wierzę co prawda w takie rzeczy, ale wychodziłby syn u mnie [emoji23]

Do góry