reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Wiataj Magdab81 :) Ja mam 37. O badaniach pierwszych z krwi napisalam dzisiaj wczesniej- jakie mam zrobic( ide jutro). Potem mam refundowane prenatalne w 12tc.

reklama
Ja mam wykupiony juz pod koniec czerwca urlop na tydzien ale nie wiem czy mozna jechac bo czytalam w internecie ze ze wzgl na zmiane ciśnienia nie mozna :/
W pierwszym trymestrze znajoma że studiów pojechała w góry i poronila, trafiła tam na pogotowie i lekarz się dziwił że lekarze nie ostrzegają przed wyjazdami w gory. Powiedział że jest duża różnica ciśnień i pewnie to było powodem, bo mają sporo takich przypadkow. Więc myślę że w pierwszym trymestrze lepiej sobie darować mimo że nie zdarza się to jakoś może często ale jednak... A po co sobie coś później zarzuca. Natomiast w 2 trymestrze myślę że można jechać chociaż najlepiej to skonsultować z lekarzem.

W pierwszym trymestrze znajoma że studiów pojechała w góry i poronila, trafiła tam na pogotowie i lekarz się dziwił że lekarze nie ostrzegają przed wyjazdami w gory. Powiedział że jest duża różnica ciśnień i pewnie to było powodem, bo mają sporo takich przypadkow. Więc myślę że w pierwszym trymestrze lepiej sobie darować mimo że nie zdarza się to jakoś może często ale jednak... A po co sobie coś później zarzuca. Natomiast w 2 trymestrze myślę że można jechać chociaż najlepiej to skonsultować z lekarzem.
No wlasnie tak slyszalam ze cos z tym cisnieniem jest. Ja bym byla w 4 mc ale i tak sie troche boje wszyscy z rodziny mowia zebysmy sobie darowali. Nawet nie wiem czy pytac lekarza zobacze co wyjdzie na usg i moze wtedy porusze ten temat. Sama nie wiem do konca.

Pierwszy ciążowy zakup mam za sobą :)
IMAG4308.jpg
w h&m parka ciążowa z 220zl na 60przeceniona i mąż mi kazał zamówić na zimę. W ostateczności jak coś by poszło nie tak to sie sprzeda. Choc jest też duzo miejsca na chuste nosidło pod spodem. A mi sie jeszcze zdarza nosić :)

Pierwszy ciążowy zakup mam za sobą :)Zobacz załącznik 969850w h&m parka ciążowa z 220zl na 60przeceniona i mąż mi kazał zamówić na zimę. W ostateczności jak coś by poszło nie tak to sie sprzeda. Choc jest też duzo miejsca na chuste nosidło pod spodem. A mi sie jeszcze zdarza nosić :)
Super ! Niezla cena. Ja sie właśnie zastanawialam jak sie wcisne w kurtke zimowa i kozaki :D nawet nie wiem ile wazyc bede

Super ! Niezla cena. Ja sie właśnie zastanawialam jak sie wcisne w kurtke zimowa i kozaki :D nawet nie wiem ile wazyc bede
Gdyby nie ta cena w życiu bym nie kupiła kurtki zimowej w maju. A niestety nie mam żadnej luzniejszej na stanie. Wszystkie moje ciążę tak przebiegały że zima z brzuchem mnie omijała :)

Cześć dziewczyny,
Mam na imię Magda, mam 38 lat, trójkę dzieci ( 10, 8, 4 lat) mieszkam w Siedlcach. To moja piąta ciąża - termin na 6. 12. czyli teraz to 9+5 tc. Na pierwszej wizycie (z NFZ) 24 kwietnia lekarka zrobiła usg potwierdzającą ciążę - wszystko w porzadku: serce bije wielkość płodu pokrywa się z terminem - kolejną wizytę z usg genetycznym wyznaczyła na 24 maja. Mam pytanie do tych z was, które przekroczyły 35 rok życia - czy wy dostałyście do zrobienia jakieś dokładniejsze badania ( ja tylko glukozę, morfologie, grupę krwi i mocz ogólny)? I czy też macie takie długie odstępy między wizytami. Mi nawet nie założyła karty ciąży. .Zobacz załącznik 969843
Witaj! Gratulacje !

reklama
Gdyby nie ta cena w życiu bym nie kupiła kurtki zimowej w maju. A niestety nie mam żadnej luzniejszej na stanie. Wszystkie moje ciążę tak przebiegały że zima z brzuchem mnie omijała :)
Bo wlasnie latem mozna trafic chyba tylko na takie perełki. I dobrze ze.kupilas bo zima to pewno beda same drogie. A ta bardzo fajna :)) w koncu jak rodzimy w grudniu to w sam raz sie przyda.

Do góry