reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Dziewczyny, czy Was też tak męczy ból piersi? Zwłaszcza w nocy? W dzień jest wszystko super, a w nocy budzie się praktycznie co chwilę, bo niewazne na którym boku się położę, spać się nie da :D :(
Mnie od dnia braku okresu mega bolaly piersi i mega urosly. Bardzo mnie smyraja i mam sucha skore smaruje oliwka ile sie da niby lepiej ale w nocy tak nie odczuwam boli najgorzej w staniku wytrzymac dlatego.kupilam takie ala sportowe.

reklama
Masz , może jakiś sprawdzony przepis? Mogę poprosić :)
Pół kilo mąki trochę soli do smaku (kto ile lubi) troche cukru... Rozczyn... w osobnym naczyniu 400ml ciepłej wody ok pół łyżeczki cukru, nie całe pół kostki drożdży wymieszać aż drożdże się rozpuści odstawić na 15 min... Później wlać wszystko do miski z mąką i wyrabiać łyżeczką wyrobione ciasto odstawić na ok 30-40 min,później przerobić jeszcze łyżką i wszystko do keksówki i piec w 200 stopniach 1h po upieczeniu posmarowac troche letnią wodą to skurka bedzie mieksza

Kupiłam też koszulki bo w nic sie nie mieszczę. (pusty brzuch przed obiadem)

Załączniki

• IMAG4310.jpg
    IMAG4310.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 96
Pół kilo mąki trochę soli do smaku (kto ile lubi) troche cukru... Rozczyn... w osobnym naczyniu 400ml ciepłej wody ok pół łyżeczki cukru, nie całe pół kostki drożdży wymieszać aż drożdże się rozpuści odstawić na 15 min... Później wlać wszystko do miski z mąką i wyrabiać łyżeczką wyrobione ciasto odstawić na ok 30-40 min,później przerobić jeszcze łyżką i wszystko do keksówki i piec w 200 stopniach 1h po upieczeniu posmarowac troche letnią wodą to skurka bedzie mieksza

Dziękuję pięknie ❤ :)

Kochane 20 stron mam do nadrobienia takze to juz wieczorem. Relacje z wizyty jak macica sie nie nastawi to za 2 tygodnie czeka mnie nastawianie mam podwyzszony cukier we wszystkim mocz krew i na glukometrze jestem poprostu w szoku musze zrobic dodatkowe badania. Lekarka zrobila mi usg i dala zdjęcie ale ja tam nic nie widze bo bylo przez brzuch i kiepsko widac z powodu tej wrednej macicy. Ogólnie date porodu mam miec wg miesiaczki czyli 1.12 a dokladna dowiem sie po prenatalnych ale mam sie trzymac tego usg ze szpitala. Maluch rosnie serduszko bije

reklama
Mnie od dnia braku okresu mega bolaly piersi i mega urosly. Bardzo mnie smyraja i mam sucha skore smaruje oliwka ile sie da niby lepiej ale w nocy tak nie odczuwam boli najgorzej w staniku wytrzymac dlatego.kupilam takie ala sportowe.

Mnie dla odmiany piersi prawie nie bolą tzn bolą ale tylko podczas dotykania albo jak zahaczę o sutek ale nie było do tej pory tak źle, więc pomyślałam że spoko i wczoraj byłam na usg piersi... myślałam że zabiję tą babę co mi robiła, z każdym dotknięciem urządzenia bolało mocno, a jak dotykała sutków to się na tym łóżko z bólu zwijałam i myślałam że zacznę krzyczeć :) Pod względem bólu na razie najgorsze 10 min w tej ciąży:)
a Wy miałyście usg piersi? podobno polecane w ciąży... okazało się że mam kilka małych torbieli co podobno normalne w ciąży ale się zastanawiam czy rzeczywiście i kiedy powinnam iść na kontrolę, bo lekarka nawet słowem się na ten temat nie odezwała

Do góry