reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Dziewczyny, czy Was też tak męczy ból piersi? Zwłaszcza w nocy? W dzień jest wszystko super, a w nocy budzie się praktycznie co chwilę, bo niewazne na którym boku się położę, spać się nie da :D :(
Mnie od dnia braku okresu mega bolaly piersi i mega urosly. Bardzo mnie smyraja i mam sucha skore smaruje oliwka ile sie da niby lepiej ale w nocy tak nie odczuwam boli najgorzej w staniku wytrzymac dlatego.kupilam takie ala sportowe.

reklama
Masz , może jakiś sprawdzony przepis? Mogę poprosić :)
Pół kilo mąki trochę soli do smaku (kto ile lubi) troche cukru... Rozczyn... w osobnym naczyniu 400ml ciepłej wody ok pół łyżeczki cukru, nie całe pół kostki drożdży wymieszać aż drożdże się rozpuści odstawić na 15 min... Później wlać wszystko do miski z mąką i wyrabiać łyżeczką wyrobione ciasto odstawić na ok 30-40 min,później przerobić jeszcze łyżką i wszystko do keksówki i piec w 200 stopniach 1h po upieczeniu posmarowac troche letnią wodą to skurka bedzie mieksza

Kupiłam też koszulki bo w nic sie nie mieszczę. (pusty brzuch przed obiadem)

Załączniki

• IMAG4310.jpg
    IMAG4310.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 92
Pół kilo mąki trochę soli do smaku (kto ile lubi) troche cukru... Rozczyn... w osobnym naczyniu 400ml ciepłej wody ok pół łyżeczki cukru, nie całe pół kostki drożdży wymieszać aż drożdże się rozpuści odstawić na 15 min... Później wlać wszystko do miski z mąką i wyrabiać łyżeczką wyrobione ciasto odstawić na ok 30-40 min,później przerobić jeszcze łyżką i wszystko do keksówki i piec w 200 stopniach 1h po upieczeniu posmarowac troche letnią wodą to skurka bedzie mieksza

Dziękuję pięknie ❤ :)

Kochane 20 stron mam do nadrobienia takze to juz wieczorem. Relacje z wizyty jak macica sie nie nastawi to za 2 tygodnie czeka mnie nastawianie mam podwyzszony cukier we wszystkim mocz krew i na glukometrze jestem poprostu w szoku musze zrobic dodatkowe badania. Lekarka zrobila mi usg i dala zdjęcie ale ja tam nic nie widze bo bylo przez brzuch i kiepsko widac z powodu tej wrednej macicy. Ogólnie date porodu mam miec wg miesiaczki czyli 1.12 a dokladna dowiem sie po prenatalnych ale mam sie trzymac tego usg ze szpitala. Maluch rosnie serduszko bije

reklama
Mnie od dnia braku okresu mega bolaly piersi i mega urosly. Bardzo mnie smyraja i mam sucha skore smaruje oliwka ile sie da niby lepiej ale w nocy tak nie odczuwam boli najgorzej w staniku wytrzymac dlatego.kupilam takie ala sportowe.

Mnie dla odmiany piersi prawie nie bolą tzn bolą ale tylko podczas dotykania albo jak zahaczę o sutek ale nie było do tej pory tak źle, więc pomyślałam że spoko i wczoraj byłam na usg piersi... myślałam że zabiję tą babę co mi robiła, z każdym dotknięciem urządzenia bolało mocno, a jak dotykała sutków to się na tym łóżko z bólu zwijałam i myślałam że zacznę krzyczeć :) Pod względem bólu na razie najgorsze 10 min w tej ciąży:)
a Wy miałyście usg piersi? podobno polecane w ciąży... okazało się że mam kilka małych torbieli co podobno normalne w ciąży ale się zastanawiam czy rzeczywiście i kiedy powinnam iść na kontrolę, bo lekarka nawet słowem się na ten temat nie odezwała

Do góry