reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Hejo! U nas też paskudna pogoda... Ale chciałam podpytac o coś innego. Czy lekarz Wam tak szybko puszcza do posłuchania bicie serca? Bo ja nie wiem czy jestem przewrazliwiona czy co ( Jak z tym imbirem ) ‍:D mi lekarz pokazał serduszka, ale powiedział że absolutnie nie można słuchać na tak wczesnym etapie, żeby fale nie zaszkodziły dzieciom... nie wiem czy to po poronieniu czy generalnie nie puszcza z dźwiękiem nikomu...Ale widzę, że większość z was albo słyszała już, albo usłyszy lada dzień :)

U mnie lekkie mdłości. Wymiotów na szczęście brak. Ale ciągle czuje ssanie w żołądku i notorycznie chce mi sie spać. U mnie w brzuch już poszlo i muszę wymienić garderobe. A to dopiero koniec 7tc

Czy ten niedobór progesteronu to w ciąży , czy przed. Ja badałam progesteron w 6t i 1 d , wynik 25. Mieści się w normie, ale przed ciążą miałam większy.
U mnie problem był też przed ciąża. Ogólnie to mam cykle bezowulacyjne i każdy badany hormon jest na granicy albo poza nią :p dlatego luteina towarzyszy mi przez 3 ciążę. Mam tylko nadzieję że uda się ją odstawić z końcem 1 trymestru, jak przy drugiej ciąży.

U mnie lekkie mdłości. Wymiotów na szczęście brak. Ale ciągle czuje ssanie w żołądku i notorycznie chce mi sie spać. U mnie w brzuch już poszlo i muszę wymienić garderobe. A to dopiero koniec 7tc

Ja jestem w 9tc i to okropne ssanie w sumie już mi przeszło póki co :) senność jest caly czas a co do brzucha to też mnie trochę wybulwiło pod pepkiem, kupiłam leginsy na gumce i tylko w nich pomykam, wczoraj do wyjścia z domu założyłam spodnie z wysokim stanem ale przy każdej możliwej okazji rozpinalam guzik bo było mi ciasno.

Hejo! U nas też paskudna pogoda... Ale chciałam podpytac o coś innego. Czy lekarz Wam tak szybko puszcza do posłuchania bicie serca? Bo ja nie wiem czy jestem przewrazliwiona czy co ( Jak z tym imbirem ) ‍:D mi lekarz pokazał serduszka, ale powiedział że absolutnie nie można słuchać na tak wczesnym etapie, żeby fale nie zaszkodziły dzieciom... nie wiem czy to po poronieniu czy generalnie nie puszcza z dźwiękiem nikomu...Ale widzę, że większość z was albo słyszała już, albo usłyszy lada dzień :)
Ja nieprecyzyjnie to ujelam: slyszalam raz a tak to widzialam bicie.

reklama
Ja nieprecyzyjnie to ujelam: slyszalam raz a tak to widzialam bicie.
[/QUOTE]

Tak tak, ale generalnie dużo z Was pisze, że słyszało serce chociaż ten raz, mój powiedział,że nie będzie mi wgl puszczał

Do góry