reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Hej dawno mnie nie było ale dopiero teraz trochę czasu znalazłam na nadrobienie was My juz po remoncie ,wszystko zrobione tak czytam i każda z was ma jakieś problemy a to cukier a to spuchniete nogi. Moja ciąża przebiega od samego poczatku bezobjawowo i tak się zastanawiam czy to normalne ☺ od początku ciąży przytyłam cały kilogram, rozmawiałam z lekarzem powiedział ze to nic dzidzi dobrze się rozwija i rośnie ☺
No to szczesciara z ciebie bo ja od poczatku cos mam przedtem to nigdy nic mi nie bylo.

reklama
Ale fajnie, czytałam o tym, szkoda że u nas tego nie ma... Czytałam że w Finlandii kobiety mogą wybrać kasę lub pudełko i zazwyczaj wybierają pudełko [emoji5]

Sent from my WAS-LX1 using Forum BabyBoom mobile app
Tak tez czytałam o Finlandii to. A tu w Szwecji chociaż to jest plusem,ze możesz dostać kilka takich boxow za darmo jeszcze przed porodem a w szpitalu to swoją droga po tez w szpitalu dają taka torbę wyprawkowa. Ja te wszystkie boxy kolekcjonuje w szufladzie i się cieszę,bo fajnie mieć coś za darmo ;)

Hej w ogóle :) powodzenia na wizytach,ja mam dziś brzuch jak skala i wzięłam nospe,bo miałam z Polski jeszcze. Dziś cały dzień zajęty .Jedziemy zobaczyć wózek teraz,później zakupy a wieczorem o 18 mamy zajęcia w szpitalu 2 godzinki z położna zobaczymy co tam ciekawego się dowiemy. Miłego dnia!

Dziewczyny ja się wykończę jak nie skurcze to mdłości znów mnie przywitały nie mam apetytu ehh.
I mój najmłodszy założył dziś protest i nie poszedł do przedszkola bo jego kolega nie chce się z nim bawić i wytłumacz tu dziecku aby poszło i że są inne dzieci ale on i tak swoje bo on chce się z tym kolegą bawić

@Izabel95 ja pierwszą ciążę przechodziłam całkowicie bezobjawowo ale było 13 na plusie :) a teraz na chwilę obecną cztery i pół na plusie :) i zaczęły sie jakieś objawy ale nie mogę narzekać :)

No dobra udało się poumawiać na wizyty i usg.

Co do wyprawki to mi jeszcze brakuje tych wszystkich higienicznych dupereli dla mnie , podkłady itp.
Do pielęgnacji pępka kupię spirytus i rozcieńczę . Naczytałam się mnóstwo negatywnych opinii na temat tak ostatnio polecanego octaniseptu.
Brakuje mi jeszcze laktatora ( kupię elektryczny używany) , niani , rożka, nożyczek , aspiratora.
Mam jeszcze trochę ubranek do poprasowania i torbę do spakowania, ale to w listopadzie będę ogarniać.

reklama
Tak tez czytałam o Finlandii to. A tu w Szwecji chociaż to jest plusem,ze możesz dostać kilka takich boxow za darmo jeszcze przed porodem a w szpitalu to swoją droga po tez w szpitalu dają taka torbę wyprawkowa. Ja te wszystkie boxy kolekcjonuje w szufladzie i się cieszę,bo fajnie mieć coś za darmo ;)
No a u nas w PL to nic nie ma...

Sent from my WAS-LX1 using Forum BabyBoom mobile app

Do góry