reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Dziewczyny mam problem. Mam brać żelazo już drugie testuje na które wydałam kupę kasy. Co je zażyje to wymiotuje i jest mi tak ciężko na żołądku jakbym kamienie zjadła. Próbowałem na czczo i do posiłku i popijam sama woda i nie jem do tego białka a codziennie się męczę. Macie na to jakąś radę? Tak to się nie da żyć

reklama
Dziewczyny mam problem. Mam brać żelazo już drugie testuje na które wydałam kupę kasy. Co je zażyje to wymiotuje i jest mi tak ciężko na żołądku jakbym kamienie zjadła. Próbowałem na czczo i do posiłku i popijam sama woda i nie jem do tego białka a codziennie się męczę. Macie na to jakąś radę? Tak to się nie da żyć
Ja bym popróbowala pić pokrzywe bo ladnie podnosi żelazo i naturalnie tylko kupiona w aptece bo te marketowe herbatki to dziadostwo

W Anglii to samo tutaj nazywa sie to baby box :)
Już było sprostowanie,to nie w Szwecji a w Finlandii;) a baby box tutaj to są darmowe takie pudełka z rzeczami dla mamy i maluszka,które dostaje się z apteki,sklepów dziecięcych itd. Fajna sprawa,bo po dwóch takich( a jeszcze kilka mam takich do odebrania) nie muszę na początek żadnych pampersow i kosmetyków kupować,bo pozostawałam i to wystarczy :) fajna sprawa

Cześć dziewczyny!

Ja miałam wczoraj słaby dzień . Szczególnie wieczorem silne skurcze ,mimo tego, że biorę Spasmolinę. Na szczęście przeszło bo już zaczęłam mieć stracha czy się Wiki nie spieszy na ten świat. Dzisiaj jest już ok.
Jutro wybieram się do laboratorium żeby zbadać morfologię i mocz.
W czwartek dla odmiany jadę do innego laboratorium zbadać tsh i jeszcze na biopsję tarczycy muszę się umówić.
Muszę też termin usg ustalić żeby to ogarnąć przed 7 listopada przed wizytą u doktorka.

@M@gda! Pobiłaś mnie na głowę z tą wanienką. Super okazja :-D

Moje cukry cały czas w normie.

Ja biorę tardyferon, 30 tabletek 17 zł i do tego co 2 dzień rutinoscorbin, albo można coś innego z witaminą C żeby się lepiej wchlanialo. Żadnych efektow ubocznych nie ma :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Piję pokrzywę. Ale poza tym też mi każe lekarka suplementowac. Dziękuję
Spróbuj brać wieczorem,może to pomoże,ja miałam takie żelazo,ze tez masakra,ale później zmieniłam i polecili mi wieczorem brać przed spaniem i jest Ok,nie wiem czy to inne żelazo dlatego czy,ze biorę na wieczór,ale możesz spróbować:)

Ja biorę tardyferon, 30 tabletek 17 zł i do tego co 2 dzień rutinoscorbin, albo można coś innego z witaminą C żeby się lepiej wchlanialo. Żadnych efektow ubocznych nie ma :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Też brałam tardyferon i przez to że wymiotowałam zmieniła mi na sorbifer. I jest chyba jeszcze gorzej. Ja w ogóle na leki reaguje bólem żołądka ale po żelazie są wymioty, ciężkość i niesmak w ustach jakbym od tygodnia zębów nie mylą avszoruje co godzinę

reklama
Ja nie rozumiem tych cukrów moich zjadlam owsianke z malinami i kawe i mam 140 a juz tak jadlam coż ważne ze na styk może za duzo tej owsianki ale glodna bylam.

Do góry