reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Właśnie przeczytałam jak słownik zmienił mi słowo cukier [emoji15] pewnie zrobiłam błąd i jakaś ciotunie znalazł [emoji23][emoji23] ale wiadomo o co chodzi.

Hmm to może spróbuj ciutkę i zobaczysz. Trzymam kciuki. To ze na jednych maka działa znaczy ze nie musi na każdego.
Ja generalnie mam takie dni ze jakbym dorwała torcik beżowy to zjadłabym cały i aż mi się płakać chce bo tak mnie ciągnie na słodkie. Wiem ze nie mogę i nie jem ale ja byłam nałogowcem i teraz czuje się jak na detoksie [emoji87][emoji85]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No może spróbuję malutko [emoji5] A ja z kolei wcześniej nie miałam zbytnio nakrętki na słodkie a teraz jak wiem że mi nie wolno to bym tak jak Ty - cały tort bezowy zjadła i najlepiej z owocami. Ach i czekolada, strasznie mi tęskno za jakimiś wafelkiem z czekoladą. Chyba poszukam przepisów na ciasta dla diabetyków i coś upiekę. Próbowałaś z pieczeniem albo z jakimiś domowymi bezpiecznymi słodkościami?

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wczoraj był poruszany temat ciuszków w Aldi były takie przynajmniej w tym w Niemczech. Mama mi przywiozła w niedzielę.

Załączniki

• IMG_20170919_092406.jpg
    IMG_20170919_092406.jpg
    939,6 KB · Wyświetleń: 113
  • IMG_20170919_092530.jpg
    IMG_20170919_092530.jpg
    754,4 KB · Wyświetleń: 97
  • IMG_20170919_092653.jpg
    IMG_20170919_092653.jpg
    662,1 KB · Wyświetleń: 99
No może spróbuję malutko [emoji5] A ja z kolei wcześniej nie miałam zbytnio nakrętki na słodkie a teraz jak wiem że mi nie wolno to bym tak jak Ty - cały tort bezowy zjadła i najlepiej z owocami. Ach i czekolada, strasznie mi tęskno za jakimiś wafelkiem z czekoladą. Chyba poszukam przepisów na ciasta dla diabetyków i coś upiekę. Próbowałaś z pieczeniem albo z jakimiś domowymi bezpiecznymi słodkościami?

Ja sobie kupiłam taki mandelmus to jest krem z migdałów tam jest bardzo mało cukru. Położna mi go poleciła bo sama ma problemy z cukrem i jem dwie łyżeczki tego i to trochę mnie zamuli i jest lepiej [emoji5]
Robiłam sernik z dyni ale tutaj w Niemczech nie ma sera na sernik w sklepach i kupiłam taki a'la ser i nie wyszedł mi ale trochę zjadłam i cukier Ok. Robiłam ciasto marchewkowe i tez Ok ale szału ze smakiem nie było. Teraz mam przepis na brownie z cukini i chyba je sprobuje zrobić. Mogę Ci podesłać jak coś znajdę ciekawego z przepisów. Mnie diabetolog mówił ze przepis każdy można modyfikować używając maki pełnoziarnistej lub jakiejś orkiszowej czy amarantusa ( można pomieszać pare mam) dodać polowe cukru niż w przepisie tam sa jajka przeważnie i masło wiec to się rozkłada na inne składniki i takie coś można jeść ale tez nie cała brytfanke [emoji87][emoji85] takto to jabłka kupuje słodkie i jem dwa dziennie na II sniadanie z owsianka i orzechami i albo w soku z buraka i marchewki (mega słodkie!!) albo z jogurtem greckim na podwieczorek i jem tak już trzeci tydzień i trochę zaspokaja na słodkości. Ale ja to samo za czekolada płacze. Taka nutelle prosto ze słoika zjeść [emoji87][emoji85]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny. Chcialabym do Was dolaczyc. Jestem z Warszawy i z niecierpliwoscia czekam na 14 grudnia. W brzuchu siedzi dziewczynka (podobno). Czas mija mi dosc szybko bo nadal chodze do pracy a w miedzyczasie kompletuje niezbedne gadzety. :-) Jako ze robie to po raz pierwszy to wszystko wychodzi bardzo chaotycznie.

Przez Was kupiłam kaszę manna w Lidlu i zaraz będę jeść :D
Dziewczyny jak rozwiazujecie sprawę żeby mieć wszystko pod ręka przy łóżeczku? Kupujecie organizery takie wiszące materiałowe?
O widze zrobilam burze na manne :D ja dziś pewnie będę jadła tez,trzeci dzień z rzedu,ja uwielbiam maliny a manna z malinami smakuje obłędnie :p
tez podlaczam sie do pytania jak to zrobić żeby mieć pod reka to wszystko koło łóżeczka

Czesc dziewczyny. Chcialabym do Was dolaczyc. Jestem z Warszawy i z niecierpliwoscia czekam na 14 grudnia. W brzuchu siedzi dziewczynka (podobno). Czas mija mi dosc szybko bo nadal chodze do pracy a w miedzyczasie kompletuje niezbedne gadzety. :-) Jako ze robie to po raz pierwszy to wszystko wychodzi bardzo chaotycznie.
Witaj :)

Witaj. Fajnie,.ze.do nas.dolaczasz. Rozgosc sie i zostan na dluzej.

Macie juz imie?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sobie kupiłam taki mandelmus to jest krem z migdałów tam jest bardzo mało cukru. Położna mi go poleciła bo sama ma problemy z cukrem i jem dwie łyżeczki tego i to trochę mnie zamuli i jest lepiej [emoji5]
Robiłam sernik z dyni ale tutaj w Niemczech nie ma sera na sernik w sklepach i kupiłam taki a'la ser i nie wyszedł mi ale trochę zjadłam i cukier Ok. Robiłam ciasto marchewkowe i tez Ok ale szału ze smakiem nie było. Teraz mam przepis na brownie z cukini i chyba je sprobuje zrobić. Mogę Ci podesłać jak coś znajdę ciekawego z przepisów. Mnie diabetolog mówił ze przepis każdy można modyfikować używając maki pełnoziarnistej lub jakiejś orkiszowej czy amarantusa ( można pomieszać pare mam) dodać polowe cukru niż w przepisie tam sa jajka przeważnie i masło wiec to się rozkłada na inne składniki i takie coś można jeść ale tez nie cała brytfanke [emoji87][emoji85] takto to jabłka kupuje słodkie i jem dwa dziennie na II sniadanie z owsianka i orzechami i albo w soku z buraka i marchewki (mega słodkie!!) albo z jogurtem greckim na podwieczorek i jem tak już trzeci tydzień i trochę zaspokaja na słodkości. Ale ja to samo za czekolada płacze. Taka nutelle prosto ze słoika zjeść [emoji87][emoji85]

Będę zatem kombinować z ciastami - zachęciłaś mnie [emoji5] też myślałam o jakimś cieście z czekoladą i cukinią hmmm... Jak znajdziesz fajny przepis to podeślij proszę [emoji4]

reklama
Będę zatem kombinować z ciastami - zachęciłaś mnie [emoji5] też myślałam o jakimś cieście z czekoladą i cukinią hmmm... Jak znajdziesz fajny przepis to podeślij proszę [emoji4]

Link do: Brownie z cukinii - najlepsze dietetyczne ciasto [PRZEPIS]
Koleżanka robiła i mówiła ze pycha.

A jak Ci wychodzi cukier? Przekraczasz czasami czy mieścisz się w tych normach??

Do góry