reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Właśnie przeczytałam jak słownik zmienił mi słowo cukier [emoji15] pewnie zrobiłam błąd i jakaś ciotunie znalazł [emoji23][emoji23] ale wiadomo o co chodzi.

Hmm to może spróbuj ciutkę i zobaczysz. Trzymam kciuki. To ze na jednych maka działa znaczy ze nie musi na każdego.
Ja generalnie mam takie dni ze jakbym dorwała torcik beżowy to zjadłabym cały i aż mi się płakać chce bo tak mnie ciągnie na słodkie. Wiem ze nie mogę i nie jem ale ja byłam nałogowcem i teraz czuje się jak na detoksie [emoji87][emoji85]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No może spróbuję malutko [emoji5] A ja z kolei wcześniej nie miałam zbytnio nakrętki na słodkie a teraz jak wiem że mi nie wolno to bym tak jak Ty - cały tort bezowy zjadła i najlepiej z owocami. Ach i czekolada, strasznie mi tęskno za jakimiś wafelkiem z czekoladą. Chyba poszukam przepisów na ciasta dla diabetyków i coś upiekę. Próbowałaś z pieczeniem albo z jakimiś domowymi bezpiecznymi słodkościami?

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wczoraj był poruszany temat ciuszków w Aldi były takie przynajmniej w tym w Niemczech. Mama mi przywiozła w niedzielę.

Załączniki

• IMG_20170919_092406.jpg
    IMG_20170919_092406.jpg
    939,6 KB · Wyświetleń: 111
  • IMG_20170919_092530.jpg
    IMG_20170919_092530.jpg
    754,4 KB · Wyświetleń: 93
  • IMG_20170919_092653.jpg
    IMG_20170919_092653.jpg
    662,1 KB · Wyświetleń: 97
No może spróbuję malutko [emoji5] A ja z kolei wcześniej nie miałam zbytnio nakrętki na słodkie a teraz jak wiem że mi nie wolno to bym tak jak Ty - cały tort bezowy zjadła i najlepiej z owocami. Ach i czekolada, strasznie mi tęskno za jakimiś wafelkiem z czekoladą. Chyba poszukam przepisów na ciasta dla diabetyków i coś upiekę. Próbowałaś z pieczeniem albo z jakimiś domowymi bezpiecznymi słodkościami?

Ja sobie kupiłam taki mandelmus to jest krem z migdałów tam jest bardzo mało cukru. Położna mi go poleciła bo sama ma problemy z cukrem i jem dwie łyżeczki tego i to trochę mnie zamuli i jest lepiej [emoji5]
Robiłam sernik z dyni ale tutaj w Niemczech nie ma sera na sernik w sklepach i kupiłam taki a'la ser i nie wyszedł mi ale trochę zjadłam i cukier Ok. Robiłam ciasto marchewkowe i tez Ok ale szału ze smakiem nie było. Teraz mam przepis na brownie z cukini i chyba je sprobuje zrobić. Mogę Ci podesłać jak coś znajdę ciekawego z przepisów. Mnie diabetolog mówił ze przepis każdy można modyfikować używając maki pełnoziarnistej lub jakiejś orkiszowej czy amarantusa ( można pomieszać pare mam) dodać polowe cukru niż w przepisie tam sa jajka przeważnie i masło wiec to się rozkłada na inne składniki i takie coś można jeść ale tez nie cała brytfanke [emoji87][emoji85] takto to jabłka kupuje słodkie i jem dwa dziennie na II sniadanie z owsianka i orzechami i albo w soku z buraka i marchewki (mega słodkie!!) albo z jogurtem greckim na podwieczorek i jem tak już trzeci tydzień i trochę zaspokaja na słodkości. Ale ja to samo za czekolada płacze. Taka nutelle prosto ze słoika zjeść [emoji87][emoji85]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny. Chcialabym do Was dolaczyc. Jestem z Warszawy i z niecierpliwoscia czekam na 14 grudnia. W brzuchu siedzi dziewczynka (podobno). Czas mija mi dosc szybko bo nadal chodze do pracy a w miedzyczasie kompletuje niezbedne gadzety. :-) Jako ze robie to po raz pierwszy to wszystko wychodzi bardzo chaotycznie.

Przez Was kupiłam kaszę manna w Lidlu i zaraz będę jeść :D
Dziewczyny jak rozwiazujecie sprawę żeby mieć wszystko pod ręka przy łóżeczku? Kupujecie organizery takie wiszące materiałowe?
O widze zrobilam burze na manne :D ja dziś pewnie będę jadła tez,trzeci dzień z rzedu,ja uwielbiam maliny a manna z malinami smakuje obłędnie :p
tez podlaczam sie do pytania jak to zrobić żeby mieć pod reka to wszystko koło łóżeczka

Czesc dziewczyny. Chcialabym do Was dolaczyc. Jestem z Warszawy i z niecierpliwoscia czekam na 14 grudnia. W brzuchu siedzi dziewczynka (podobno). Czas mija mi dosc szybko bo nadal chodze do pracy a w miedzyczasie kompletuje niezbedne gadzety. :-) Jako ze robie to po raz pierwszy to wszystko wychodzi bardzo chaotycznie.
Witaj :)

Witaj. Fajnie,.ze.do nas.dolaczasz. Rozgosc sie i zostan na dluzej.

Macie juz imie?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sobie kupiłam taki mandelmus to jest krem z migdałów tam jest bardzo mało cukru. Położna mi go poleciła bo sama ma problemy z cukrem i jem dwie łyżeczki tego i to trochę mnie zamuli i jest lepiej [emoji5]
Robiłam sernik z dyni ale tutaj w Niemczech nie ma sera na sernik w sklepach i kupiłam taki a'la ser i nie wyszedł mi ale trochę zjadłam i cukier Ok. Robiłam ciasto marchewkowe i tez Ok ale szału ze smakiem nie było. Teraz mam przepis na brownie z cukini i chyba je sprobuje zrobić. Mogę Ci podesłać jak coś znajdę ciekawego z przepisów. Mnie diabetolog mówił ze przepis każdy można modyfikować używając maki pełnoziarnistej lub jakiejś orkiszowej czy amarantusa ( można pomieszać pare mam) dodać polowe cukru niż w przepisie tam sa jajka przeważnie i masło wiec to się rozkłada na inne składniki i takie coś można jeść ale tez nie cała brytfanke [emoji87][emoji85] takto to jabłka kupuje słodkie i jem dwa dziennie na II sniadanie z owsianka i orzechami i albo w soku z buraka i marchewki (mega słodkie!!) albo z jogurtem greckim na podwieczorek i jem tak już trzeci tydzień i trochę zaspokaja na słodkości. Ale ja to samo za czekolada płacze. Taka nutelle prosto ze słoika zjeść [emoji87][emoji85]

Będę zatem kombinować z ciastami - zachęciłaś mnie [emoji5] też myślałam o jakimś cieście z czekoladą i cukinią hmmm... Jak znajdziesz fajny przepis to podeślij proszę [emoji4]

reklama
Będę zatem kombinować z ciastami - zachęciłaś mnie [emoji5] też myślałam o jakimś cieście z czekoladą i cukinią hmmm... Jak znajdziesz fajny przepis to podeślij proszę [emoji4]

Link do: Brownie z cukinii - najlepsze dietetyczne ciasto [PRZEPIS]
Koleżanka robiła i mówiła ze pycha.

A jak Ci wychodzi cukier? Przekraczasz czasami czy mieścisz się w tych normach??

Do góry