@maja1987 dobrze, że już masz pewność odnośnie płci [emoji6]. Teraz możesz już szaleć w temacie "różowej" wyprawki [emoji16][emoji6]. Przestawiliście się już by mówić do brzucha Hania [emoji6]?
Ależ się tu zrobiło chorobowo! Wszystkim dużo zdrowia życzę! Mam nadzieję, że zaraz Wam przejdzie [emoji6] i nikogo już nie dopadnie.
Też mi się zdawało, że przepływy powinno się badać na każdym usg. Na szczęście mój lekarz to robi [emoji6]. Ale są lekarze co nie robią usg na każdej wizycie, może to też od tego zależy? Hmm..
@allime ja muszę się umówić na kolejną kontrolę do stomatologa, ale to jakoś w połowie października. Póki co nie odczuwam żadnych bóli, a w czerwcu było wszystko ok [emoji6].
Moja dentystka sugerowała, że warto wybrać się na dodatkową kontrolę uzębienia ok miesiąc przed porodem, bo potem po porodzie będzie trudniej znaleźć na to czas [emoji6].
Jeśli Cię boli to nie lepiej leczyć go od razu? A po porodzie tylko sprawdzić na rtg czy wszystko ok? Po czyszczeniu zamyka się go "roboczo" jakimś specjalnym wypełnieniem i wtedy po ciąży sprawdzenie i zakończenie leczenia. Nie wszyscy stomatolodzy mają rentgen w gabinecie i wtedy też się np dwa tygodnie chodzi od czyszczenia kanałów do założenia wypełnienia i nic strasznego się nie dzieje.
Doczytałam dalej, że jednak będziesz leczyć. I dobrze, bo nie leczony ząb może narobić więcej szkód [emoji6].
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom