reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Mówisz, że stópki synek ci pokazywał?? A ty nam pokażesz to wielkie stopy rozmiar 4-5cm :)
Co będziecie robić w pokoiku synusia?? Malować?? Wybrane już jakies aranżacje, kolory?? Masz jakieś pomysły??

Grzybole piękne, maślaczki??
Nie mam fot niestety :( ale może na usg III trymestru będzie się jeszcze "chwalił" stopami to Wam pokaże :)
Pokój będziemy robić od zera :) narazie jest tam podłoga i białe ściany. Planuje pomalować lekkim szarym kolorem plus na dwie ściany żółte gwiazdki. Nie wiem jeszcze czy malowane szablonem czy naklejki? Myślę aby zamówić na próbę naklejki i zobaczę jak wyglądają ;)
Potem kilka mebelków białych i żółte dodatki. Pokaże efekt końcowy o ile go uzyskam w końcu ;)

Grzybki to dwa piękne kozlaki, aż był szok ze zdrowe :)

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć kochane, mniej mnie ostatnio bo borykam się z bólem zęba.. najpierw myślałam że to zapalenie jamy ustnej, nie mogłam spać przez to itp. Dzisiaj pojechałam do dentysty na dyżur z pakietu który mam. I to była mądra decyzja. Okazało się ze mam zdretwiala szczękę bo jeden z zębów zaczął umierać od środka z zewnątrz nic nie było widać :( także teraz mam rozwiercony ząb i nie powiem dobrze to się nie czuje. Najgorsze jest to, że muszę leczyć go kanałowo wiec dopiero po porodzie będę mogła dokończyć temat..
Bardzo dbalam aby mieć wszystkie zęby w porządku podczas ciąży ale jak widać nie udało się. Bardzo mi się zeby posypały w ciąży.
Jak u Was z zębami?

Dziewczyny, chyba dziś zdecydowałam, że będę rodzić z prywatną położną. Fajna położna dzisiaj prowadziła zajęcia w szkole rodzenia i wstępnie z nią już rozmawiałam. Mam nadzieję, że uda nam się dogadać. No chyba, że lekarz zaleci cesarkę - ale wolałabym rodzić naturalnie.
Jeśli masz taką możliwość to dlaczego nie? Ja bym się nie zastanawiała na Twoim miejscu. Zawsze prywatna położna to wiadomo...inne, lepsze podejście.

Ja już jestem po warsztatach, było dosyć ciekawe, zwłaszcza ta część dotycząca pierwszej pomocy u maluszka i prawidłowego zapinania fotelika.
Polecam Wam Link do: Bezpieczny Maluch
Wybieram się na jeszcze jedne
Link do: Bezpłatne Warsztaty Mamo to Ja - Babyonline.pl

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Czyli polecasz te warsztaty? Można śmiało się wybrać i coś skorzystać z nich? Widzę, że w moich okolicach są 10 października i tak się zastanawiam czy się zapisać. Troszkę lipa bo wypadają we wtorek a mąż nie ma grafiku na nast. miesiąc ale tak sobie myślę, że jakby on nie mógł to czy nie będzie głupio jak wezmę koleżankę :)

Dziewczyny, chyba dziś zdecydowałam, że będę rodzić z prywatną położną. Fajna położna dzisiaj prowadziła zajęcia w szkole rodzenia i wstępnie z nią już rozmawiałam. Mam nadzieję, że uda nam się dogadać. No chyba, że lekarz zaleci cesarkę - ale wolałabym rodzić naturalnie.
Jakbym miała rodzić naturalnie to też zdecydowalabym się na prywatną położną.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć kochane, mniej mnie ostatnio bo borykam się z bólem zęba.. najpierw myślałam że to zapalenie jamy ustnej, nie mogłam spać przez to itp. Dzisiaj pojechałam do dentysty na dyżur z pakietu który mam. I to była mądra decyzja. Okazało się ze mam zdretwiala szczękę bo jeden z zębów zaczął umierać od środka z zewnątrz nic nie było widać :( także teraz mam rozwiercony ząb i nie powiem dobrze to się nie czuje. Najgorsze jest to, że muszę leczyć go kanałowo wiec dopiero po porodzie będę mogła dokończyć temat..
Bardzo dbalam aby mieć wszystkie zęby w porządku podczas ciąży ale jak widać nie udało się. Bardzo mi się zeby posypały w ciąży.
Jak u Was z zębami?

Do tej pory było wszystko ok ale ostatnio coś zaczyna pobolewać mnie jeden ząb więc pewnie bez wizyty się nie obejdzie[emoji21]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ani spać ani leżeć nie mogę,lepiej jakoś się oddycha jak coś sie robi,chodzi. Wymyśliłam wiec naleśniki z kurczakiem,papryka,brokułami i serem i działam :)
Z zębem to miałam gdzieś tak w 4 miesiącu,bolał wiec poszłam i była plomba,obok tego mam jeszcze jednego zęba i pani dr powiedziała,żebym przyszła wyleczyć w ciąży jeszcze,ale mnie nie boli wiec nie idę,bo tu za dużo taka przyjemność w Szwecji kosztuje,dużo za dużo :(

reklama
Czyli polecasz te warsztaty? Można śmiało się wybrać i coś skorzystać z nich? Widzę, że w moich okolicach są 10 października i tak się zastanawiam czy się zapisać. Troszkę lipa bo wypadają we wtorek a mąż nie ma grafiku na nast. miesiąc ale tak sobie myślę, że jakby on nie mógł to czy nie będzie głupio jak wezmę koleżankę :)

Evela polecam te bezpieczny maluch, bo na tych drugich jeszcze nie byłam. Powiem Ci, że było kilka Pan z osobami towarzyszącymi innymi niż partner.

ckaiw1d3bdymfe22.png

Do góry