evela.8585
Fanka BB :)
A w ciąży nie można leczyć zębów kanałowo? Unikałabym tego w pierwszym trymestrze ciąży, ale może na późniejszym etapie jest to możliwe...Rozmawiałaś z dentystą na ten temat? Wydaje mi się, że taki "rozbabrany" ząb może być gorszy niż samo jego wyleczenie chociażby nawet kanałowe. Na pewno mają jakieś bezpieczne znieczulenia.Cześć kochane, mniej mnie ostatnio bo borykam się z bólem zęba.. najpierw myślałam że to zapalenie jamy ustnej, nie mogłam spać przez to itp. Dzisiaj pojechałam do dentysty na dyżur z pakietu który mam. I to była mądra decyzja. Okazało się ze mam zdretwiala szczękę bo jeden z zębów zaczął umierać od środka z zewnątrz nic nie było widać także teraz mam rozwiercony ząb i nie powiem dobrze to się nie czuje. Najgorsze jest to, że muszę leczyć go kanałowo wiec dopiero po porodzie będę mogła dokończyć temat..
Bardzo dbalam aby mieć wszystkie zęby w porządku podczas ciąży ale jak widać nie udało się. Bardzo mi się zeby posypały w ciąży.
Jak u Was z zębami?
Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja muszę też pójść na wizytę. Byłam na początku drugiego trymestru ale chyba mam problem z jednym zębem. Jakiś czas temu napuchło mi dziąsło i wydaje mi się, że to przez ten ząb. Czasami daje mi się we znaki do tego stopnia, że promieniuje aż do czoła i skroni i głowa boli strasznie. Lekarz powiedział, że widzimy się po porodzie, ale niestety chyba nastąpi to wcześniej.