reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Hejka:*

Malec i allime samych dobrych wiesci:*
Kosa tez mi sie podobaja te szummisie i sie ciagle zastanawiam:)
Evela ja sie budze w nocy tysiac razy ale mam tak od po urodzeniu Leosia:)do wc chodze raz.

Dzis troszke lepiej bo juz ma mega mokry kaszel a nie taki jak wczotaj mokry ale duszacy wiec juz troszke lepiej.Teraz tylko walczyc z ta flegma i zejdzie!Od razu czlowiekowi lepiej:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Cieszę się że z synkiem już lepiej. Zdrówka dla niego.

reklama
Ja zawsze spałam jak suseł, ale ostatnio to jakaś masakra. Budzę się ze 2, 3 razy do wc cała obolała, jak śpię na lewym boku to cała lewa strona boli, zmieniam bok na prawy to po przebudzeniu to samo. Brzuch już ciąży i ciężko "fruwać" w nocy tak z boku na bok. Trzeba było rodzić 10lat temu, pewnie było by łatwiej a teraz sks na liczniku i jest gorzej.

Hihi rozbawiłaś mnie tym sks. Ja chyba I tak jestem w waszym gronie najstarsza (41 na karku). Pierwsze dziecko rodziłam też późno bo mając 30 lat. Stwierdzam że wiek zdecydowanie nie ułatwia , ale i tak narzekać nie mogę.

@Rossiczka ostatnio miałam 11,4. Biorę tabletki, ale chciałabym jak najszybciej móc je odstawić więc dodatkowo piję sok z pokrzywy i sok (lub zakwas) z buraka [emoji6]. Na samych tabletkach było ciężko, strasznie rozregulowały mi pracę żołądka , teraz powoli wracam do normalności i mam nadzieję, że taka kuracja zadziała [emoji6].

@M@gda ja słyszałam o tym TENS, znajoma się bardzo na to napaliła, bo Położna w szkole rodzenia zachwalała.. Niestety bardziej ją to przy porodzie denerwowało niż pomagało.. Także ja dostałam od niej informację, że szkoda na to kasy [emoji6]. Ale jak masz pożyczone to czemu by nie spróbować [emoji6].
Ja się nastawiam najwyżej na gaz rozweselający [emoji6]. Szpital, w którym chcę rodzić proponuje "naturalne sposoby łagodzenia bólu", także nawet się nie nastawiam na znieczulenie..

@Millo dobrze słyszeć, że Leo ma się lepiej [emoji6]

@Marc888 witaj [emoji6] forum w żaden sposób nie wygasa [emoji6] trochę wolniej teraz funkcjonuje, ale dzięki temu wiele osób, które nie mogły się wkręcić w pędzącą dyskusję ma szansę się poudzielać [emoji6].

@ariska to dobrze, że teraz będziesz mogła odpoczywać w domu [emoji6].

@mrsMalec @allime powodzenia na wizytach [emoji6].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzidzia zdrowa ;) Córcia bedzie wiec nic się nie zmienilo.waży ponad 1kg ;) dokladnie niewiem bo tak szalała na usg ze Cięzko bylo co kolwiek pomierzyc ;) zdjecia tez nie mam bo pysia zasłaniała rączkami ;) szyjka ok ;) pogadalam sobie o porodzie 11.12 termin jak do tego dnia nie urodzę to do 16 .12 mnie przytrzyma a jak nic nie ruszy to 16 mam stawic się na wywołanie . No chyba ze sie nie obróci to cesarka 11 .12

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny ja dziś na szybko bo zalatana jestem
Rano zakupy z mamą chłopaka trochę nowych ciuchów kupiłam i małej komplecik bo w 5-10-15 jest przecena -25% do dziś nie powiem jedna bluza mi się dla młodszego syna podobała ale niestety nie obowiązywała na nią przecena i pani kazała mi się strzykać zakupem do jutra najlepsze jest to że mam jutro młodszemu synowi wymyślić jakieś ubranie w kropki a ale już jakąś wizje mam i muszę jeszcze do papierniczego iść. Na 17 mam dziś zebranie u starszego syna więc znów portfelu ubędzie ehh nie lubię początku roku szkolnego bo wtedy trzeba bank okraść.
Moja mała cos ostatnio strasznie szaleje a moja mama już nie może się doczekać aż mała się urodzi jak to powiedziała w kącu będzie babcią heheh no nie mówię bo ona odkąd pierwszego syna urodziłam to ona babcia jest al. wiecie jak to z dziadkami że dziadkiem się zostaje wtedy jak się wnuk urodzi a babcia jak wnuczka ale moja mama tej taktyki nie stosuje i całą trójkę jednakowo będzie traktować bo jak na razie to moja mama moja ma wnuki z mojej strony bo bratu cos się nie spieszy do ustatkowania się hehehehe

Ok dziewczyny uciekam bo czas goni a tu jeszcze obiadu nie mam

Powodzenia na wizytach

Witam nowe mamusie

Witam, mam na imię Marcelina chciałam się przedstawić, dziś trafiłam na forum ( do niedawna jeszcze pracowałam i w ogóle się tematem ciąży w internecie nie interesowałam a czas niepostrzeżenie goni...:)).Nie dam rady nadgonić wszystkich postów ale widzę że chyba forum wygasa,wiec sporo się spóźniłam.

To nasza pierwsza ciąża,o dziwo starania trwały 1 cykl :), termin z USG wychodzi na 22 grudnia wiec to już 25 tydzień,strasznie szybko mi zleciało, tęsknie mocno za pracą, ale już ciężko było mi pracować na wysokich obrotach, oboje z mężem jesteśmy związani ze służbą zdrowia i już mnie ostro gonił żebym nie siedziała w szpitalu. Nasz chłopczyk ujawnił się bardzo szybko bo już w 12 tyg lekarz na 90% określił płeć.Pozdrawiam wszystkich:)

Witamy:-) :)

Mamy podobny termin. Ja mam na 21-22 grudnia. Tyle że według moich źródeł to już 26 a nie 25 tydzień.

Ja liczę tylko zakończone tygodnie, mam 2 dniową rozbieżność miedzy terminem miesiączki a USG - wiec w sumie nieistotne ale faktycznie chyba jutro przeskoczy na 26 :)

reklama
Rozłożyło mnie na dobre. Wróciłam z pracy i teraz leżę pod kocykiem. Dzisiaj znajomo lekarka powiedziała żebym plastry cytryny włożyła w skarpetki bawełniane i tak przeleżala całą noc a jutro będę jak nowo narodzona. Do tego 4 razy dziennie wapno z witaminą c. Pierwszy raz o tym słyszę ale chyba spróbuje [emoji3]@evella ja też budzę się w nocy kilka razy [emoji58] @Millo super że kaszel już coraz mniejszy. Może jakieś inhalacje z soli aby do końca pozbyć się tej flegmy? @marc witaj w naszym gronie.[emoji3] spokojnie jeszcze zdążysz przygotować całą wyprawkę. Ja też dopiero teraz mam zamiar za to się zabierać. Jeszcze tydzień w pracy i zasłużony odpoczynek. Chociaż pewnie też będę tęsknić. @marti zazdroszczę wychodzenia z choroby. Co ci pomogło?@perelka my planujemy kupić dostawkę do łóżka chicco next2 me. Co do komody to mam upatrzoną z Ikei taką z przewijakiem. Potem może służyć jako polka na książki. Seria sundvik. Będzie nam pasować do reszty mebelek z pokoju starszej córki.
1505389919-aaaaaa.jpeg
1505389924-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry