reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Hejka:*

Malec i allime samych dobrych wiesci:*
Kosa tez mi sie podobaja te szummisie i sie ciagle zastanawiam:)
Evela ja sie budze w nocy tysiac razy ale mam tak od po urodzeniu Leosia:)do wc chodze raz.

Dzis troszke lepiej bo juz ma mega mokry kaszel a nie taki jak wczotaj mokry ale duszacy wiec juz troszke lepiej.Teraz tylko walczyc z ta flegma i zejdzie!Od razu czlowiekowi lepiej:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

@M@gda - elektrostymulator - pierwszy raz słyszę. Co to takiego? Ja się nastawiam na znieczulenie w przypadku porodu naturalnego.

Tak piszą internety:
"Znieczulenie porodu za pomocą prądów TENS to metoda skuteczna i bezpieczna. Na świecie stosuje się ją już od czterdziestu lat. Na czym polega? Stymulator TENS to małe urządzenie generujące prądy o niskich częstotliwościach. W chwili skurczu prąd płynie do elektrod przyklejonych w okolicy lędźwiowej, wywołując efekt przeciwbólowy. Kobieta czuje łagodne mrowienie i lekkie napinanie się mięśni pleców w okolicy przyklejenia elektrod.

Znieczulenie porodu za pomocą stymulatora TENS pomaga od pierwszych skurczów porodowych do chwili, gdy rozwarcie szyjki macicy osiągnie 5-6 cm. Na wczesnym etapie porodu sztucznie wywołane bodźce czuciowe zagłuszają naturalne bodźce bólowe, ale później zwykle nie są już w stanie tego robić, bo ból jest zbyt silny. Skuteczniej łagodzą bóle krzyżowe niż podbrzusza. Metoda jest bezpieczna: podczas wielokrotnych badań nigdy nie stwierdzono żadnych niepożądanych efektów ubocznych."

Właściwie tens pożyczył mi kolega z pracy, którego żona stosowała tens przy porodzie, była zadowolona, ale może któraś z was go stosowała i ma poleca/odradza

Ja zawsze spałam jak suseł, ale ostatnio to jakaś masakra. Budzę się ze 2, 3 razy do wc cała obolała, jak śpię na lewym boku to cała lewa strona boli, zmieniam bok na prawy to po przebudzeniu to samo. Brzuch już ciąży i ciężko "fruwać" w nocy tak z boku na bok. Trzeba było rodzić 10lat temu, pewnie było by łatwiej a teraz sks na liczniku i jest gorzej.

Witam, mam na imię Marcelina chciałam się przedstawić, dziś trafiłam na forum ( do niedawna jeszcze pracowałam i w ogóle się tematem ciąży w internecie nie interesowałam a czas niepostrzeżenie goni...:)).Nie dam rady nadgonić wszystkich postów ale widzę że chyba forum wygasa,wiec sporo się spóźniłam.

To nasza pierwsza ciąża,o dziwo starania trwały 1 cykl :), termin z USG wychodzi na 22 grudnia wiec to już 25 tydzień,strasznie szybko mi zleciało, tęsknie mocno za pracą, ale już ciężko było mi pracować na wysokich obrotach, oboje z mężem jesteśmy związani ze służbą zdrowia i już mnie ostro gonił żebym nie siedziała w szpitalu. Nasz chłopczyk ujawnił się bardzo szybko bo już w 12 tyg lekarz na 90% określił płeć.Pozdrawiam wszystkich:)

Witam, mam na imię Marcelina chciałam się przedstawić, dziś trafiłam na forum ( do niedawna jeszcze pracowałam i w ogóle się tematem ciąży w internecie nie interesowałam a czas niepostrzeżenie goni...:)).Nie dam rady nadgonić wszystkich postów ale widzę że chyba forum wygasa,wiec sporo się spóźniłam.

To nasza pierwsza ciąża,o dziwo starania trwały 1 cykl :), termin z USG wychodzi na 22 grudnia wiec to już 25 tydzień,strasznie szybko mi zleciało, tęsknie mocno za pracą, ale już ciężko było mi pracować na wysokich obrotach, oboje z mężem jesteśmy związani ze służbą zdrowia i już mnie ostro gonił żebym nie siedziała w szpitalu. Nasz chłopczyk ujawnił się bardzo szybko bo już w 12 tyg lekarz na 90% określił płeć.Pozdrawiam wszystkich:)
Witamy byly przejsciowe trudnosci ale juz wychodzimy na prosta.

reklama

Witaj, super że do nas dołączasz :) Im więcej nas tym lepiej :)

Fakt trochę mniej nas tutaj, ale jeszcze się na nowo rozkręci. Bardzo fajnie, że jest ktoś związany ze służbą zdrowia, to będzie mógł nam czasami coś doradzić pod tym względem.

I strasznie ci zazdroszczę tego 1 cylku starań :)

Do góry