reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
u nas na usg wszystko ok, waży około 700 gr, i wciąż jest ponad tydzień większy niż wskazuje termin.
Byliśmy przed wizytą w sklepie dziecięcym i oglądaliśmy wózki i mamy wybrany :)
Super [emoji169] Jaki wybraliście?

Ja się zabieram za pakowanie, bo jutro lecimy [emoji38][emoji574] Tak się cieszę! Zrobiłam listę rzeczy, żeby Konrad posprawdzał czy wszystko wzięłam, bo istatnio nie potrafię wyjść z domu żeby czegoś nie zapomnieć [emoji28]
Co do szczepionek to najgłośniej krzyczą ci co niestety mało wiedzą i robią burzę, straszą ludzi...wkurza mnie to, bo przez to każdy ma teraz stresa przed szczepionką, "a nóż.." coś się stanie...Ja też na pewno będę szczepić. Najważniesze żeby dziecko było w pełni zdrowe przed podaniem szczepionki i to jest sprawa której możemy przypilnować, bo lekarz może czasem podejść rutynowo :)
A Maks dzisiaj ugniata mi pęcherz cały dzień :D Latam siku jak głupia jak tylko mi dociśnie [emoji28]
Macie czasem takie uczucie jakby wam serce mocno waliło i ciężko się oddycha? Ja tak miewam i nie wiem czy to normalne w ciąży.

yuudhqvkh0cpri5e.png

jestem okropna :((( nie umiem sobie odmawiać :((( tak mi ciężko z tą cukrzycą :(( wczoraj na wieczór się tak najadłam ,że wywaliło mi ponad 160... Dziś się w dzień pilnowałam a teraz na wieczór nie wiem co mnie napadło i zjadłam budyń czekoladowy :( mam takie wyrzuty sumienia :( sama sobie szkodze i pewnie skończy się na insulinie

Ja się zabieram za pakowanie, bo jutro lecimy [emoji38][emoji574] Tak się cieszę! Zrobiłam listę rzeczy, żeby Konrad posprawdzał czy wszystko wzięłam, bo istatnio nie potrafię wyjść z domu żeby czegoś nie zapomnieć [emoji28]
Co do szczepionek to najgłośniej krzyczą ci co niestety mało wiedzą i robią burzę, straszą ludzi...wkurza mnie to, bo przez to każdy ma teraz stresa przed szczepionką, "a nóż.." coś się stanie...Ja też na pewno będę szczepić. Najważniesze żeby dziecko było w pełni zdrowe przed podaniem szczepionki i to jest sprawa której możemy przypilnować, bo lekarz może czasem podejść rutynowo :)
A Maks dzisiaj ugniata mi pęcherz cały dzień :D Latam siku jak głupia jak tylko mi dociśnie [emoji28]
Macie czasem takie uczucie jakby wam serce mocno waliło i ciężko się oddycha? Ja tak miewam i nie wiem czy to normalne w ciąży.

yuudhqvkh0cpri5e.png
Ja tak mam jak mała mi wie wypina pod zebrami ;) ostatnio tak buszuje w brzuszku ze z kazdej strony ją czuje ;)

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też będę szczepić swoje dziecko.Nawet nie pomyślała,że nie zrobię tego.Ale mam chęć na racuchy z jabłkami albo bananem...Idę chyba zrobić bo nie wytrzymam ;)

@gie_er Na jakim świecie my żyjemy w ogóle.Człowiek człowiekowi wilkiem..
@Eraja Uśmiałam się z tej pizzy ;)
@Ankuś Oooo matko....ale wygląda apetycznie ;)Mogłabym jeść i jeść dzisiaj słodkie ;)
Haha ja mam dzisiaj co chwilę na coś ochotę. Właśnie smażę naleśniki.
Ciasto ze śliwkami pyszne, jak chcesz wrzucę później przepis. Jest puszyste mniam.

Ostatnia edycja:

yuudhqvkh0cpri5e.png

Jedo Fyn , kolorystyka nie wybrana, a musimy mieć duże pompowane koła bo bardzo nierówne chodniki u nas

Załączniki

• jedo_fyn_s_g_17_s.jpg
    jedo_fyn_s_g_17_s.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 86
jestem okropna :((( nie umiem sobie odmawiać :((( tak mi ciężko z tą cukrzycą :(( wczoraj na wieczór się tak najadłam ,że wywaliło mi ponad 160... Dziś się w dzień pilnowałam a teraz na wieczór nie wiem co mnie napadło i zjadłam budyń czekoladowy :( mam takie wyrzuty sumienia :( sama sobie szkodze i pewnie skończy się na insulinie
Kochana ciężko Ci się przestawić z dnia na dzień, ale może poszukaj jakis konkretnych przepisów i spróbuj je dopasować do siebie. Może są jakieś "słodkości" które możesz zjeść a nie wywalą Ci cukru?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

yuudhqvkh0cpri5e.png
Ja miewam niestety :/ a serce mi tez tak waliło szybko dzis rano,ze masakra i właśnie myślałam czy do lekarza nie iść,ale widzę,ze to się zdarza w ciąży. Tak czy siak warto powiedzieć lekarzowi chyba.

Do góry