U mnie to różnie.. Ostatnio obserwowałam Pana na przystanku czekając na autobus. Liczył jakieś żółciaki i podszedł do kiosku po drożdżówke. Nie starczyło mu pieniędzy. Kupiłam tą bułkę i dałam jeszcze pieniadze. Nie był to żaden pijak. Losy tych ludzi są różne i nie chce ich oceniać. Uważam, że dobro powraca, a ja najwyżej nie kupię sobie "kolejnej bluzki"Mnie też, ale jeżeli ktoś prosi o pieniądze na jedzenie, to zazwyczaj nie daję tylko proponuję, że zrobię zakupy.
reklama
I to jest piękne, dla Ciebie to pewnie nic, a dla takiego człowieka uśmiech na twarzy i pełne brzuch.Nas ostatnio zaczepiło 2 bezdomnych w KFC, że jak nam coś zostanie to żebyśmy im dali. A że zamawialiśmy wrapy a nie kubełek no to posłałam Męża żeby dał im kasę na coś do jedzenia. Poszli do marketu po całego pieczonego kurczaka. Ale byli radośni
Ale miałam raz też taką sytuację pod lidlem, że podszedł do mnie bezdomny prosząc o zakupy i picie. Kupiłam mu parówki, musztardę, bułki, jakieś puszki i sok twierdząc, że, zdrowo, trochę witamin. Dałam mu reklamówke, dumna i zadowolona poszłam do samochodu. Pakuje swoje zakupy, a ten facet idzie w stronę facetów którzy pili jakieś wiśniówki i inne główna, wręcza im reklamówke i idzie to kolejnych ludzi prosząc o to samo. Wsiadłam do samochodu i się popłakałamMnie też, ale jeżeli ktoś prosi o pieniądze na jedzenie, to zazwyczaj nie daję tylko proponuję, że zrobię zakupy.
Jak za mną chodzi jakieś ciacho, a mam bana na słodycze [emoji22] [emoji22]
Super. [emoji7] Jak takie coś zamowic??Przyszła mi paczuszka z HIPPa <3
Fajny ten trójkącik
Oooj no racja. Szukaj pozytywów, ja nie mam motywacji aby przestać je jeść. Nawet roztyta dupa.... A zdrowie Twoje i dzieci, to jest jednak ogromna motywacjaJak za mną chodzi jakieś ciacho, a mam bana na słodycze [emoji22] [emoji22]
Rossiczka
Moderatorka
Ja też zawsze pomagam, bo chyba że widzę że to ma być na alko.
Nie zapomnę jak raz przyszedł młody mężczyzna prosił o jedzenie, dałam mu siatkę z różnymi rzeczami, ale była też milka. Mój T wracał do domu i mówi że na schodach siedzi ciężarna i wcina milke tak, że cieszy się że miał kasę w portfelu (bo rzadko ma gotówkę) i dał jej pieniądze by coś dziecku kupiła A sobie milke.
3 miesiące później pod naszymi drzwiami leżała milka i koperta. Do tej pory mam ten list.
Też uważam, że dobro wraca. Dla nas często to żadne pieniądze, najwyżej sobie czegoś odmowimy, a dla tych ludzi często to być lub nie być
Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie zapomnę jak raz przyszedł młody mężczyzna prosił o jedzenie, dałam mu siatkę z różnymi rzeczami, ale była też milka. Mój T wracał do domu i mówi że na schodach siedzi ciężarna i wcina milke tak, że cieszy się że miał kasę w portfelu (bo rzadko ma gotówkę) i dał jej pieniądze by coś dziecku kupiła A sobie milke.
3 miesiące później pod naszymi drzwiami leżała milka i koperta. Do tej pory mam ten list.
Też uważam, że dobro wraca. Dla nas często to żadne pieniądze, najwyżej sobie czegoś odmowimy, a dla tych ludzi często to być lub nie być
Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Rossiczka
Moderatorka
O jeny, coś mnie ominęło. Dlaczego ?Jak za mną chodzi jakieś ciacho, a mam bana na słodycze [emoji22] [emoji22]
Cukrzyca?
reklama
Wpisz w Googla Klub Maluszka HIPP powinien wyskoczyć taki formularz:Super. [emoji7] Jak takie coś zamowic??
Ja zapisałam się dla tego trójkąta a tu jeszcze chustki nawilżane w paczce