reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Odebralam dziś wynik tsh i mam 1.450 myślicie że to jego ok ? Norma niby jest do 4 ale kiedy endokrynolog mówiła mi ze w ciąży są inne normy i niewiem czy to jest ok a wizyta dopiero w piątek u endo.

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom
Ok, bo tsh w ciąży ma być poniżej 2

Ja już na plusie 6 kg....

reklama
Ja dziś 21w1d 5.2 kg na plusie ;) ale powiem wam ze ciesze się z tych kg ;) i czuje się taka sexowniejsza ;) z brzuszkiem ;) i jakoś jak widzę te wszystkie młode z posladkami na wierzchu w spodenkach czy mini jakoś czuje się bardziej atrakcyjna od nich ;)

Ja dziś 21w1d 5.2 kg na plusie ;) ale powiem wam ze ciesze się z tych kg ;) i czuje się taka sexowniejsza ;) z brzuszkiem ;) i jakoś jak widzę te wszystkie młode z posladkami na wierzchu w spodenkach czy mini jakoś czuje się bardziej atrakcyjna od nich ;)

To Ci zazdroszczę.
Ja czuje się źle ze swoim ciałem. Jeszcze wizja wakacji mnie przeraża :-(

Dziewczyny powodzenia na wizytach ;)Trzymam kciuki ;)
U nas dzisiaj pada i jest szaro i ponuro...Obudził mnie kurier bo w końcu przyszły moje żółte zasłony do salonu :-D Ja w nocy muszę wstać do łazienki bo nie wytrzymam do rana.A w nocy wstaje czasami 2 razy.
@iwilleatyou Ja już też mam 5 kg do przodu co mnie przeraża...A gdzie tu do końca ciąży jeszcze.
@doublemummy Ale malutko przytyłaś.;)

@mrsMalec jest zajebiście z Twoim TSH. Ja ciągle mam troszkę za duże :/ Nie jesteśmy w stanie zejść poniżej 2. Ja przytyłam 4.2 kg. Podziel się swoim podejściem do świata <3 Mnie co chwile łapią doły [emoji14]

Odebralam dziś wynik tsh i mam 1.450 myślicie że to jego ok ? Norma niby jest do 4 ale kiedy endokrynolog mówiła mi ze w ciąży są inne normy i niewiem czy to jest ok a wizyta dopiero w piątek u endo.
Jest Ok! Norma w ciąży do 2.0 także wynik super ;-)
No to ja przytyłam już 8 kg :-( A wcale nie jem jak świnka.... Tak jak już kiedyś pisałam z Bartem przytyłam 40kg!!! Woda mi się zatrzymała... Ale pół roku po porodzie już wszystko wypracowałam na -40kg, także da się ;-)
Powodzenia na wizytach!
U mnie cisza spokój, zero planów, Zaraz pocwicze, posprzątam i dalej nie wiem co będę robić.... Tak mi smutno bez synka.... Ale najważniejsze że świetnie się bawi u babci ;-)
Jutro rano na budowie ma być gość od kuchni! Super, będzie brał pomiary ;-)
Miłego dnia ;-)

Ile przytyłyscie juz ? ;)

Przytylam dokładnie 1,7kg ale tylko dlatego, że wazę więcej niż wy więc się nie martwcie [emoji4]

Sprawdziłam kartę ciąży z poprzedniej ciąży to w 19tyg mialam na plusie prawie 9kg aż w szoku jestem.

m3sx3e3k25iia4nv.png

reklama
To Ci zazdroszczę.
Ja czuje się źle ze swoim ciałem. Jeszcze wizja wakacji mnie przeraża :-(
No ja osobiście nie wybieram się w tym roku na wakacje bo poprostu jak sobie pomyślę spędzić cały gdzie gdzieś nad wodą w upał nie ma szans bo nie wytrzymała bym bo mi zaraz jest duszno ;( ale nie przeszkadza mi to ze całe lato siedzę w domu ;) za rok wybierzemy się już we 3 gdzieś na urlop ;) hehe niewiem może jakaś dziwna jestem ale jakoś nie przejmuje się tymi kg . Takie kilogramy to dla mnie czysta przyjemność;) po ciąży zacznę ćwiczyć i mam nadzieje ze je zgubie;) myślałam na początku ze tez będę chodziła załamała ze będę gruba nie atrakcyjna ;) ale o dziwo czuje się coraz bardziej atrakcyjna ;) pomimo że nie ubiore super jeansów z wysokim stanem i bluzki po pępek;) ale i na to przyjdzie czas ;) w ciąży tez można się fajnie ubrać :) chociaż ja i tak teraz preferuje sukienki i leginsy ;) i podejrzewam ze juz tak zostanie ;) to chyba dużo zależy od osobowości kobiety tak mnie się wydaje bynajmniej ;) ale głowa do góry dla tych co się przejmują ;) domki dla naszych dzieciaczków muszą być wypasione:)

Do góry