reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Mam to samo dziś. Też jestem w piżamie, dzisiaj siły na nic nie mam, więc dziecku bajkę włączyłam , już mam wyrzuty sumienia że zła że mnie matka....
Ja mam czasem wyrzuty sumienia ze ja siedzę w domu a oni w przedszkolu. Ale tam sa inne dzieci, zajęcia A w domu by sie nudzili. Jak ich odbieram o 16 to czasami płaczą ze za szybko. ☺

Mam to samo dziś. Też jestem w piżamie, dzisiaj siły na nic nie mam, więc dziecku bajkę włączyłam , już mam wyrzuty sumienia że zła że mnie matka....
A ja jakoś sporo sił mam dziś, dom ogarnięty, obiad jest, pranie musze jeszcze powiesić, ale nie chce mi się po schodach drałować... no nic zaraz ruszę tyłek i na piętro :)

Ja też dopiero wstaję :D ale nie mam wyrzutów, brzydka pogoda więc nie szkoda dnia :) pewnie wieczorem coś posprzątam, bo Konrad jedzie na ryby to będę się nudzić sama w domu [emoji14]

yuudhqvkh0cpri5e.png

A ja musiałam się zmobilizować, jak byla mama to miałam śniadanie do łóżka, obiad podany, posprzątane, pies wyprowadzony i kisiłam w łóżku do 12 :p
A dzisiaj już mam posprzątane, poprane, obiad z dwóch dań, zakupy zrobione, pies wyprowadzony i czekam aż dostanę telefon ze już mam po nich jechać ;-)
Tylko oczywiście mają poślizg bo gdzieś pod Woclawiem był wypadek i stoją w korku....
No nic poleżę i poczekam ;-)

Poczytałam sobie trochę o tym jak lipcowe mamy powoli sie wypływają.. czas w tej ciąży tak szybko leci... jestem przerażona wizja kolejnego porodu...

@Manique ja jestem przerażona wizją PIERWSZEGO porodu [emoji33][emoji33][emoji33].

Koleżanka wczoraj stawiła się w szpitalu w 42+1 na wywołanie, wczoraj nikt nic jej nie powiedział i została na ginekologii bo patologia ciąży pełna.. Dziś o 8 odeszły jej wody i dostała kroplówkę z oksytocyny..
Czy to normalne, że jeśli wody odchodzą samoistnie to od razu dają oksytocynę na przyspieszenie? Czy jest to spowodowane już tyloma dniami po terminie, że nie czekali by akcja sama ruszyła dalej?
W temacie porodu jestem całkiem zielona [emoji33]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Manique ja jestem przerażona wizją PIERWSZEGO porodu [emoji33][emoji33][emoji33].

Koleżanka wczoraj stawiła się w szpitalu w 42+1 na wywołanie, wczoraj nikt nic jej nie powiedział i została na ginekologii bo patologia ciąży pełna.. Dziś o 8 odeszły jej wody i dostała kroplówkę z oksytocyny..
Czy to normalne, że jeśli wody odchodzą samoistnie to od razu dają oksytocynę na przyspieszenie? Czy jest to spowodowane już tyloma dniami po terminie, że nie czekali by akcja sama ruszyła dalej?
W temacie porodu jestem całkiem zielona [emoji33]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba normalne. Mi tez w pierwszej ciąży odeszły wody i nic poza tym. Dostałam oksytocyne ale w moim wypadku to nic nie dało. Skończyłam cc. Cóż... jakoś będziemy musiały sobie poradzić.. Ale do przyjemności to nie należy ☺

Do góry