Drugi poród mialam naturalny i ekspresowy 45min na porodowce. ☺ teraz sie boję bo były da tak odmienne ze ciekawe co teraz mnie czeka@Rossiczka masz rację, coś mi się wyliczenia machnęły i chyba dodałam tydzień, 41+2 ma dziś.
O 8 rano dostaliśmy z mężem sms od jej faceta, że wody jej odeszły więc zaraz się wszystko zacznie, po 15 minutach napisał, że dostała kroplówkę z oksytocyną więc "szybko pójdzie". Od tamtej pory cisza [emoji6].
Coś tam czytałam o porodzie i myślałam, że po odejściu wód czeka się kilka godzin zanim podejmuje się próbę wymuszenia skurczy.. No chyba, że ze względu na takie przenoszenie chcieli akcję jak najszybciej zacząć. No nic, czekam na kolejne wieści "z frontu" [emoji6], a potem się już jej dopytam jak to dokładnie było [emoji6].
@Manique, przypomnij mi, bo już nie pamiętam, oba porody miałaś cc? Teraz też się zapowiada?
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Poczta na maila? Jeśli tak to ja poproszęPrzynamniej nie napisałaś jak ja ostatnio, że "szynka długa cm" czy coś takiego [emoji14]
Kochana...czytałaś "Złe matki są najlepsze"? Jak nie to mogę podesłać pocztą przeczytałam ostatnio w jeden dzień
Ja na patologii ciąży piłam kawę i chodziłam po schodach na 8 piętro i na dół ☺@Rossiczka już po 28 tygodniu? [emoji6] ja myślałam, żeby zacząć odhaczać listę tak od 34-35 [emoji16].
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Rossiczka
Moderatorka
ja na patologii płakałam że jestem beznadziejna bo nawet dziecka nie potrafię urodzićJa na patologii ciąży piłam kawę i chodziłam po schodach na 8 piętro i na dół ☺
reniuszek
Love in the knick of time
Ale wam zazdroszczę , zazdroszczę . zazdroszczę dwojga złego wolałabym przenosić niż powtarzać swój pierwszy poród za szybko bez wyjścia, bo najpierw wody odeszły...może może tej ciąży sekund uda przynajmniej w bezpiecznym terminie
Angella210
Fanka BB :)
Ja jestem przerażona myślami o pierwszym porodzie.Bardzo chciałabym urodzić naturalnie ale zobaczymy jak z łożyskiem będzie.Dzisiaj przejrzałam ciuszki co dostałam od siostry i dostałam zawrotu głowy ile tego wszystkiego potrzeba i ilu rzeczy nie mam jeszcze.A ta myśl czy na pewno będę dobrze ubierać dziecko-żeby nie przegrzać itp.Boje się,że nie dam rady z tym wszystkim...
Cześć dziewczyny. Generalnie jeśli odejdą wody (około terminu) to można czekać kilka godzin na pojawienie się skurczy, ale często ida na skróty i dają oxy. Do 24h po odpłynięciu wód poród powinienem się zakończyć.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja byłam na patologii z powodu cukrzycy a nie przenoszenia. Z Michałem i tak poszłam dwa dni później niż mialam ale wolałam nie ryzykować siedząc w domu na własne zyczenieJa z patologii wypisałam się na żądanie bo powiedziałam, że jak mam popylać po korytarzu szpitalnym to równie dobrze mogę łazić w domu [emoji6]
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
M@gda
Moderatorka
Nie straszcieJa to mówię, że przed pierwszym porodem się bałam bo nie wiedziałam co mnie czeka. Teraz się boje bo wiem co mnie czeka
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom