reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Dziewczyny jestem już po wizycie i same fantastyczne wieści :) Chłopak potwierdzony na 100%! Łożysko wyszło z szyjki :) Koniec celibatu! [emoji85] [emoji76] Fotek nie robiliśmy, bo tydzień temu miałam usg więc tylko przy okazji podglądaliśmy Maksa, ale jaki to już jest duży człowiek na tym ekranie :)
I wielka ulga dla mnie bo przytyłam w tym miesiącu tylko 200g, więc po ostatnich 2,5kg w miesiąc wróciłam do normy :) a bałam się, że przesadziłam bo już mi brzuch dużo urósł.
Jedyny słaby aspekt to, że chłop w delegacji i nie mam z kim świętować, ale sama też sobie poradzę [emoji28] [emoji2]

yuudhqvkh0cpri5e.png

reklama
Dziewczyny jestem już po wizycie i same fantastyczne wieści :) Chłopak potwierdzony na 100%! Łożysko wyszło z szyjki :) Koniec celibatu! [emoji85] [emoji76] Fotek nie robiliśmy, bo tydzień temu miałam usg więc tylko przy okazji podglądaliśmy Maksa, ale jaki to już jest duży człowiek na tym ekranie :)
I wielka ulga dla mnie bo przytyłam w tym miesiącu tylko 200g, więc po ostatnich 2,5kg w miesiąc wróciłam do normy :) a bałam się, że przesadziłam bo już mi brzuch dużo urósł.
Jedyny słaby aspekt to, że chłop w delegacji i nie mam z kim świętować, ale sama też sobie poradzę [emoji28] [emoji2]

yuudhqvkh0cpri5e.png
Świetne wiesci!! Gratuluję kochana :-* no i kolejny chłopczyk :-) super!!!

yuudhqvkh0cpri5e.png
Gratulacje, bardzo się z Tobą cieszę :-)
Jak ten Twój facet wróci to będzie się działo , hehehe :-)

yuudhqvkh0cpri5e.png
super :) Gratuluję !!!

Cholewcia nie było mnie od weekendu i nie nadrobię!Wybaczcie..urwanie głowy w domu.Rodzice na tych wczasach to pilnujemy im domu a tam z netem cieniusieńko..do tego jezdzic do siostry kwiaty podlewac bo tez ich nie ma..ciotka z Niemiec przyjechała..Wszystko na raz.
Oska widzę,że jestes w szpitalu! Kurde nieciekawie z tym zapaleniem nerek..oby szybko ból odpuścił.. Fajnie,ze przynajmniej dzieci Ci pokazali i się pod tym względem uspokoiłaś!:*Będzie dobrze!!a antybiotyk niestety czasem wskazany i mniej szkodzi niz infekcja ktora moze zagrazac.
Mam nadzieje,ze same dobre wieści po wizytach przez te dni były:* i ze u reszty Mamuś wszystko dobrze:*
Mam chwilke bo jestem u siebie w mieszkaniu to przelece wstecz:)
Już myślałyśmy że cię wsiorbło, bo nie było żadnych wieści od ciebie :) dobrze ze się znalazłaś :)

My powoli się już zbieramy do wyjazdu, czekac nas 2,5 tys km do przejechania, mam nadzieję, że jakoś to przeżyję ;)

Co tam gotujecie dzisiaj dobrego? Ja dalej mieso bleee, wiec jem kukurydze, cukienie, pomidory i papryki z makaronem, ale juz jakos wena mi sie kończy..;)

Samochodem jedziecie???

U mnie rosół, pomidorowa (a co się będę do jednej zupy ograniczać, kasza z sosem i surówka do tego :)

Powiedział, żebym nie jadła rzeczy:
Pikantnych
Smażonych
Kwaśnych [emoji6]
Przy moim ciśnieniu również słonych, więc chyba zacznę papki dla niemowląt jeść [emoji6]
Jeżeli się źle czuję po jedzeniu to jeść bo zupy, ale po groszku zjeść 6-7 łyżek poczekać z 15 minut aż to się przetrawi i kolejne parę łyżek.
Jak biorę różne leki to mam między nimi mieć minimum godzinę przerwy, bo czasem się może zdarzyć tak że dwa różne leki rozkłada ten sam enzym i jak biorę je naraz to wątroba już jest mocno obciążona.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Papki dla niemowląt są super, uwielbiam. Pisałam kiedyś że jak byłam mała byłam bardzo chora i właściwie takie lekkostrawne jedzenie tylko mogłam jeść. Np zupkę ryżową na maśle (bo nie mogła być gotowana na kościach, chyba, że na samym mięsie) ze startą marchewką, pietruszką i niewielką ilością przypraw. Ani ja ani brat (który nie był chory) nie mogliśmy się najeść. DO tej poty czasami gotuję, mmmm... Pewnie możesz np wołowinę, albo jajka w sosie beszamelowym, gotowaną marchewkę, buraki - takie rzeczy. Są suuuper smaczne.

Dziewczyny to zapraszam do siebie na golonkę ;) Zawsze robię z przypieczoną skórką bo taka jest najlepsza ;) Za mną chodzą jeszcze placki ziemniaczane z młodych ziemniaków i chyba się jutro na nie skuszę ;)
Kurde Angela, jak twój mąż narzeka to głupi jest! taka kucharka z ciebie... żebym ja tyle umiała zrobić mąż byłby w siódmym niebie, bo ja to nawet nie wiem jak do takiej golonki się zabrać! Podziwiam!!!

reklama
Do góry