reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Apropos kłótni to ja mam wrażenie że jest odwrotnie i to mojemu facetowi hormony buzują... Kłócimy się strasznie czasami [emoji27] z jednej strony ogromnie się stara, pomaga, gotuje, dba o mnie i jest cudowny a z drugiej strasznie łatwo się wkurza o byle co. Ponosi go, jakoś zarówno stresuje jak i cieszy go ta sytuacja. Pewnie dlatego że teraz mamy strasznie dużo do zrobienia jeszcze przed narodzinami...

reklama
Z mezami temat rzeka ale moj jak u zink .Ten to ma humory i mowi ze tylko dziamie i chodze za nim jak nasz pies. Na szczescie nie przeszkadza mu czy cos robie czy nie tylko obiad ma byc reszta niewazne a jak bardzo nie mam jak to sam sobie zrobi a w niedziele z pekajaca glowa przelezalam a on obiad zrobil.

Daruniaa super ze wszystko dobrze:** a czemu nie chcesz prrenatalntch robic?

Ja sie przedwczoraj poklocilam z mezem a wczoraj wkoncu przeprosil:p Plebs jeden:D

Iwilleatyou a ladna ta jego przyjaciolka?Ja akurat nic nie mam do takich przyjazni.Czasem faktycznie jest tak ze traktuje sie kogos jak kumpla.Moze tak ma z Nia?Tylko to trzeba miec wtedy maks zaufania i wierzyc ze jest dla niego aseksualna faktycznie.

Jak tam Dziewczyny dzis przed prenatalnymi?Stresik?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ja za to to jestem oaza spokoju aż się mój maż ostatnio żalił tesciowi że nie jestem sobą, że dziwnie spokojna i że nie krzycze że mu żone podmienili heh ciekawe na jak długo.:)

@doublemummy @Zinc to ja dołączam do grona raczków [emoji6]. 26 [emoji16].

@basiulka9 u nas to mój mąż jest oazą spokoju. Zawsze wybuchowy. Drze się o pierdoły zwykle. A od kiedy jestem w ciąży ze dwa razy podniósł głos. I to faktycznie "działałam mu na nerwy" [emoji6] musiałam sprawdzić czy to na pewno nadal on [emoji23].
Nawet szwagier się strasznie zdziwił, że mój mąż potrafi czasem nie wybuchnąć [emoji23]. Jechaliśmy autem i przydzwoniłam felgą w krawężnik. Ale tak, że aż miałam wizję konieczności wymiany felgi wraz z oponą. A mój mąż "spokojnie kochanie, nic się nie stało" [emoji54]. Gdzie zawsze temat prowadzenia samochodu był prostą drogą do kłótni [emoji6].

Właśnie nastawiłam pierwszy raz w tym roku ogórki na małosolne [emoji7]. Najchętniej już bym je jadła [emoji16].
A co do dzisiejszych badań to na razie staram się o nich nie myśleć [emoji6].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

No i dobrze ze te chlopy sie tak staraja:):* hihi az fajnie poczytac:)
Moj mi rano poszedl po cieple buleczki i male pączusie kupil mi jeszcze:)

U nas pobudka o 6 i już szyje myszke :)pozniej kosmetyczka i lekarz.Taki mam napiety dzis dzien hahah

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Mój mi nie robi o sprzątanie żadnych awantur wrecz przeciwnie w pracy jak jest napisze mi bym czasem czegoś tam nie zrobiła że zrobi on jak przyjdzie. Nieraz przychodził syf w domu nie ugotowane, bo cały dzień do 15 spalam (na początku ciąży) przychodził sprzatal aż głupio mi było hehe ale nigdy mi nawet słowem nic nie powiedział a na obiad coś zamawialismy wtedy. Teraz mam już mniejszego lenia i nie śpię już tyle co wtedy i nie mam już mdłości. Ze zmywarki wyciaga on i odkurza, karmi psa to jego obowiązki od zawsze więc tego nie muszę robić w ogóle. Ale ogólnie to we wszytkim mi pomaga jeśli go o coś poproszę.
Z kolegami się nie widuje "z młodości", alkohol pije tylko na imprezach wspólnych/rodzinnych i to też nie zawsze. Ogólnie fajnego mam męża i bardzo dobry człowiek jego dzieciństwo tylko nie było zbyt fajne, co raz na jakiś czas wychodzi z niego.

Co do prenatalnych badań PEPPA itd nie robię jeśli na tym badaniu zwykłym nie będzie nic podejrzanego. W drugiej ciąży miałam tylko takie testy robione bo za free (u UK mieszkałam wtedy)

......:::::::::11tydz i 0dni::::::::.........

Dzień dobry:))) widzę że dyskusja na temat mężów:)) ja jestem nie dozniesienia sama nie wiem jak bym że sobą wytrzymała:) mój mąż ma anielska cierpliwość:)
Moje palmienia troskę ustały ale szału nie ma dziś mam wizytę o 14.30 zobaczymy co mi powie mam nadzieję że z kropkiem wszystko dobrze.
Jeśli chodzi o badania prenatalne to ja robię 31 maja za tydzień. Ja od razu dostałam skierowanie od lekarki już 3 tygodnie temu.
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. A całej reszcie dobrego samopoczucia! :)

reklama
Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017

2017-05-23 MagMag Badanie genetyczne 3D /w 12t ciąży
2017-05-23 Zinc Badanie genetyczne
2017-05-23 maja1987 wizyta kontrolna
2017-05-23 pasazerka Badanie genetyczne
2017-05-23 Millo wizyta u lek.prow+wynik Pappa
2017-05-23 Karolcia90 Usg genetyczne (12tydz 6d)

2017-05-24 M@gda wizyta kontrolna
2017-05-24 Karolcia1992 Badanie genetyczne 3D /w 12t+2d ciąży
2017-05-24 Małgoś86 badanie genetyczne/ w 13t ciąży
2017-05-24 M@gda wizyta
2017-05-25 Mikini26 Badanie genetyczne
2017-05-25 Katie223 usg
2017-05-26 Angella210 wizyta u ginekologa
2017-05-26 tusiaczzek1988 USG kontrolne
2017-05-26 Agnes.M wizyta u ginekologa
2017-05-27 Oska305 badania prenatalne
2017-05-29 JaneHeart Badanie genetyczne 12t6d
2017-05-29 Lady_Waiting USG genetyczne
2017-06-01 Mikado93 USG genetyczne + Pappa (12t6d)
2017-06-01 misianka Badania prenetalne
2017-06-02 misianka wizyta kontrolna
2017-06-02 Kasia12345 Badanie genetyczne
2017-06-03 gieer badanie genetyczne
2017-06-06 Karolcia90 wizyta
2017-06-07 JaneHeart Wizyta kontrolna 14t1d
2017-06-07 Katie223 badanie prenatalne
2017-06-08 tusiaczzek1988 badanie prenatalne+test PAPPA
2017-06-08 ente badanie genetyczne
2017-06-09 mrsMalec badanie kontrolne
2017-06-13 Izabela90 wizyta kontrolna i usg
2017-06-14 Karolcia1992 wizyta kontrolna i usg
2017-06-19 daruuunia3 wizyta kontrolna i usg

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - gdzie go szukać i jak obsługiwać znjadziesz instrukcję :)

Do góry