reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Przed pierwsza ciąża piłam i palilam i nie miałam nic :D zero mdłości i wymiotów :D

m3sx3e3kt8upoqjd.png
Pewnie Twoja wątroba już w takim stanie jest, że nic jej nie rusza :D ;p

reklama
Witam w południe [emoji16] jakoś się nie potrafię ogarnąć ze wszystkim by wcześniej do Was zaglądać [emoji6].
Obudziłam się dziś jakaś połamana.. Od wczoraj nie mogę już spać na brzuchu (to napewno siedzi w mojej głowie, żebym tylko sobie tą poduchę kupiła bo mi nie wygodnie [emoji23])i nie mogę znaleźć wygodnej pozycji do spania.. Dziś zwinę jakiś prowizoryczny wałek z zapasowej kołdry, może będzie trochę lepiej [emoji6].

@basiulka9 super wieści [emoji6]. A jak się ma wielkość dziecka do planowanego terminu porodu [emoji6]? Przesuwa Ci się jakoś termin?

@gie_er wstyd się przyznać, ale jeśli coś w tej teorii pani ekspert jest prawdą to już mam winnego moich mdłości [emoji23]. Przed samym zajściem w ciążę dałam wątrobie popalić jedną imprezką [emoji6] plus ogólnie lubię dość ciężkie jedzenie [emoji6]. Także sama jestem sobie winna swojego samopoczucia [emoji23]. Myślałam, że teraz już będzie tylko lepiej, a wczoraj do pracy dotarłam dopiero po 11, bo obawiałam się prowadzenia samochodu z mdłościami..

@Brzuchatka2017 muszę powiedzieć, że chyba przesyłka powoli dociera [emoji6]. Wczoraj 12°, dziś 14° (to nic że w nocy tylko 1,5 [emoji6]). Od razu inne spojrzenie na świat jak słoneczko tak fajnie przez szyby zagląda [emoji6].

Miłego weekendu [emoji6]!

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Podobno 6 miesięcy przed ciążą ma znaczenie, bo jak wątroba jest w gorszym stanie to nie radzi sobie z przetworzeniem wyrzutu hormonów (???) No tyle sie dowiedziałam, ale jak wiadomo tv kłamie ;)

Podobno 6 miesięcy przed ciążą ma znaczenie, bo jak wątroba jest w gorszym stanie to nie radzi sobie z przetworzeniem wyrzutu hormonów (???) No tyle sie dowiedziałam, ale jak wiadomo tv kłamie ;)
No to jeśli chodzi o ciężkostrawne jedzenie to się wszystko zgadza [emoji6]. Kotlety w panierce, warzywa z zasmażką, jak ziemniaki to utopione w sosie itd [emoji6]. Poza tym lubię piwo [emoji28] (nie żeby jakoś często, ale jak już to na jednym nigdy nie kończyłam [emoji28]), podejrzewam że wątroba mniej [emoji16].

Zapamiętam i może przed kolejną ciążą bardziej zadbam o wątrobę [emoji6][emoji6]

A więc jestem po wizycie jej jestem nadal w szoku....widziałam swoje dzieci, jeden był ładnie ułożony mogla go zmierzyć bez problemu a drugi nie chciał dac się zmierzyć ale się udało w końcu, według ostatniej miesiączki pani doktor wyliczyła 8t4d według USG 9t1d. Obydwa mają po 2,34cm, widziałam nóżki i rączki, serduszko ładnie biło 170uderzen pani doktor powiedziała że bardzo ładnie...jestem szczęśliwa, kolejna wizyta za 2tygodnie a prenatalne 08.06.
M@dzia już wpisałam się do kalendarza :-)

A więc jestem po wizycie jej jestem nadal w szoku....widziałam swoje dzieci, jeden był ładnie ułożony mogla go zmierzyć bez problemu a drugi nie chciał dac się zmierzyć ale się udało w końcu, według ostatniej miesiączki pani doktor wyliczyła 8t4d według USG 9t1d. Obydwa mają po 2,34cm, widziałam nóżki i rączki, serduszko ładnie biło 170uderzen pani doktor powiedziała że bardzo ładnie...jestem szczęśliwa, kolejna wizyta za 2tygodnie a prenatalne 08.06.
M@dzia już wpisałam się do kalendarza :-)
Cudowne wieści [emoji2] my powoli kończymy nasz urlop i niestety czas wracać do pracy[emoji22] za to dzisiaj chyba faktycznie dotarła przesyłka ze słońcem bo u nas pięknie
1494588319-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratulacje udanych wizyt :)

Dziewczyny, właśnie mam chwilę przerwy między zajęciami na uczelni a pracą (nie wiem jak wytrzymam w niej do 19) i ... dostałam paczkę niespodziankę od przyjaciółki, której mama jest pielęgniarką i ma wtyki do różnych próbek itp. Nawet nie myślałam, że taką frajdą będzie przeglądać tą pełną napchaną reklamówkę, tym bardziej, że są to pierwsze rzeczy dla maleństwa :D

reklama
Do góry