reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Wózek planowałam używany (zastanawiam się czy od szwagierki nie pożyczymy na początek- mąż mnie namawia na takie rozwiązanie, ale mam jeszcze czas by się zastanowić [emoji6]), łóżeczko planuję używać dopiero jak dziecko wyrośnie z dostawki albo kosza, ale tu to pewnie wybiorę jakąś ikeę. Planujemy mieć więcej dzieci więc łóżeczko będzie "na dłużej" [emoji6]. Na początek chciałam dostawke do naszego łóżka, ale muszę się po rozglądać jak to wygląda z jakością takich produktów (jedna wystawiona w smyku mnie bardzo rozczarowała). Tu się raczej skusimy na używane, no nie wiem czy w ogóle się sprawdzi.
Na pewno chcemy kupić nowy fotelik. I taki z wózka 3w1 raczej nie wchodzi w grę.. Kiepsko wychodzą na testach bezpieczeństwa. Na pewno przed skończeniem pół roku trochę km mamy do przejechania z dzieckiem (musimy pół Polski przejechać przedstawić dziecko prababciom [emoji6]) więc zależy nam na jego wygodzie i bezpieczeństwie. Mam nadzieję, że maleństwo będzie tolerować jazdę samochodem [emoji6].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A kiedy zamierzacie zaczynać powoli kupować ?? Bo mój facet juz pod koniec tego miesiąca jak wróci chce coś kupić dla maleństwa z takich uniwersalnych rzeczy :) po trochę chce kupować żeby nie wszystko na raz ;)

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jeszcze nie będę nic kupować.Tak długo czekałam na maleństwo,że zwyczajnie w świecie się boje coś już kupować.

Myślę, że zakupy zacznę robić na spokojnie po 20 tyg [emoji6]. Jak zbyt szybko będę miała w domu wszystko kupione to będzie mi się czas do końca listopada strasznie dłużył [emoji16]. Na pewno poczekam też na upewnienie się jakiej płci jest nasze dziecko [emoji6].
W między czasie w Gdańsku będą targi "Mother & baby" i może się za inspiruję do doprecyzowania listy zakupów (głównie nastawiam się na podjęcie decyzji odnośnie dostawki do łóżka i kosza [emoji6]). Może będzie można pooglądać produkty różnych marek [emoji6]. Te targi będą też we Wrocławiu (20-21 maja) i w Warszawie jakoś w czerwcu [emoji6].

Myślę, że zakupy zacznę robić na spokojnie po 20 tyg [emoji6]. Jak zbyt szybko będę miała w domu wszystko kupione to będzie mi się czas do końca listopada strasznie dłużył [emoji16]. Na pewno poczekam też na upewnienie się jakiej płci jest nasze dziecko [emoji6].
W między czasie w Gdańsku będą targi "Mother & baby" i może się za inspiruję do doprecyzowania listy zakupów (głównie nastawiam się na podjęcie decyzji odnośnie dostawki do łóżka i kosza [emoji6]). Może będzie można pooglądać produkty różnych marek [emoji6]. Te targi będą też we Wrocławiu (20-21 maja) i w Warszawie jakoś w czerwcu [emoji6].

To muszę pamiętać, żeby do Warszawy skoczyć zobaczyć co i jak.

To muszę pamiętać, żeby do Warszawy skoczyć zobaczyć co i jak.
Jeszcze nie ma listy wystawców ani w ogóle planu targów (choć piszą, że się pojawią miesiąc przed wydarzeniem - ale jeszcze tydzień temu na stronie nie było żadnych informacji, że w tym roku też się odbędą [emoji6]). Na pewno podzielę się opinią gdy odwiedzę te w Gdańsku [emoji6]

Powiem Wam dziewczyny, że mam jakieś głupie myśli, przeczucia... Będę na tej wizycie z duszą na ramieniu. Żadnych mdłości ani nic takiego. Brzuch też nie za bardzo rośnie. Gdyby nie to, że widziałam moje Skarby na usg nie wierzyłabym, że jestem w ciąży. Ten strach przed każdą wizyta jest nie do opanowania. Do tego meza bratowa wczoraj mnie wkurzyła. Pouczała mnie jak to moze być, ze ja tu, a mąż za granica. Inni ludzie jakoś żyją w Polsce to i my powinniśmy. Łatwo jej mówić. Ona na macierzyńskim ma niecałe 3 tyś, jej mąż ok 2 tyś. A u nas tylko mąż zarabia. A najlepsze, że uważa, ze z dwójka będzie mi łatwiej niż jej z jednym. Ona rodzi w czerwcu drugie. Powiedziala, ze bliznieta same się sobą zajmą, a ona będzie miała dwulatka i maleństwo na głowie. Ma dwa łóżeczka i dwa przewijaki (wiem od naszej wspólnej tesciowej), ale nawet się nie zająknęła, ze się z nami podzieli. Odradzała mi zakup używanego łóżeczka, tylko nowe. Ciekawe skąd na to brać?! Przepraszam, ale musiałam się wygadać.
@oska, będzie dobrze, ja też dzisiaj w stresie, bo jadę na usg, ale z drugiej strony cieszę się. Mi przestało w piątek być niedobrze na dwa dni, a od wczoraj znowu na maksa mi źle, w pracy się męczę, więc z tymi mdłościami to różnie - to nie mogą być wytyczne :) A co do brzuszka, to niepokoiłam się, że mi nie rośnie, a w sobotę spotkałam się z rodzicami (nie widzieli mnie 2 tyg) i oni od razu, że już mi brzuszek ładnie widać! Więc my możemy mniej widzieć niż inni ;)

Ale na widoczne brzuszki jeszcze mamy czas, poki co to rosna cycki :) co do jedzenia, to najgorsze jest, ze rano ma sie mdlosci i sie czuje, ze to z glodu, a po prostu o czym sie nie pomysli z rana, to sie dzwiga. Jedyne co moge rano zjesc po wstaniu to owoce. Od miesa to w ogole mnie odrzuca..blee..a Wy co jecie na sniadanie? Zreszta potem tez nie jest lepiej, dzisiaj jakims cudem dostalam chetke na pomidorowa, zmiksowalam 2 kg pomidorow i sie teraz obzeram :p
Ja o wyprawce nie mysle jakos jeszcze w ogole, ale to chyba normalne, jak sie jeszcze na usg nie bylo, chyba tylko ja jestem taka do tylu ;)

reklama

kiedy są w Gdańsku?

Do góry