reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja juz mam listę :D ale moje wybory niepotrzebne okazują się must have :D

m3sx3e3kt8upoqjd.png

Podziel się lista jak możesz :) bo ja jestem kapletnie zielona w temacie

reklama
Czsc dziewczyny
chcialam sie zapytac czy ktoras z was miala moze brazowe plamienie?
ja dostalam dzisiaj :( jest male ale nie mialam tego wczesniej I troszke sie denerwuje a jeszcze mam az 4dni do wizyty.

Czsc dziewczyny
chcialam sie zapytac czy ktoras z was miala moze brazowe plamienie?
ja dostalam dzisiaj :( jest male ale nie mialam tego wczesniej I troszke sie denerwuje a jeszcze mam az 4dni do wizyty.
Ja nie miałam żadnego plamienia, ale wiem, że niektóre dziewczyny mają i nic złego się nie dzieje. Ale jak się boisz, to możesz pojechać na IP na wszelki wypadek, żeby sprawdzili...

Jeszcze nie ma listy wystawców ani w ogóle planu targów (choć piszą, że się pojawią miesiąc przed wydarzeniem - ale jeszcze tydzień temu na stronie nie było żadnych informacji, że w tym roku też się odbędą [emoji6]). Na pewno podzielę się opinią gdy odwiedzę te w Gdańsku [emoji6]
W Warszawie mają być 10/11 czerwiec. Musze mężowi wysłać i wpisać do kalendarza.

Powiem Wam dziewczyny, że mam jakieś głupie myśli, przeczucia... Będę na tej wizycie z duszą na ramieniu. Żadnych mdłości ani nic takiego. Brzuch też nie za bardzo rośnie. Gdyby nie to, że widziałam moje Skarby na usg nie wierzyłabym, że jestem w ciąży. Ten strach przed każdą wizyta jest nie do opanowania. Do tego meza bratowa wczoraj mnie wkurzyła. Pouczała mnie jak to moze być, ze ja tu, a mąż za granica. Inni ludzie jakoś żyją w Polsce to i my powinniśmy. Łatwo jej mówić. Ona na macierzyńskim ma niecałe 3 tyś, jej mąż ok 2 tyś. A u nas tylko mąż zarabia. A najlepsze, że uważa, ze z dwójka będzie mi łatwiej niż jej z jednym. Ona rodzi w czerwcu drugie. Powiedziala, ze bliznieta same się sobą zajmą, a ona będzie miała dwulatka i maleństwo na głowie. Ma dwa łóżeczka i dwa przewijaki (wiem od naszej wspólnej tesciowej), ale nawet się nie zająknęła, ze się z nami podzieli. Odradzała mi zakup używanego łóżeczka, tylko nowe. Ciekawe skąd na to brać?! Przepraszam, ale musiałam się wygadać.

Olej takie rady. Trzeba było jej powiedzieć prosto z mostu że nie masz zamiaru kupować nowych i że wiesz że ma dwa i że chcesz odkupić :p. Wózek zdecydowanie polecam Ci używany bo on serio jest jak nowy wiekszośc można sciągnąć i przeprać. Sama dla dziecka kupiłam nowy ale żałowałam bo 700zł tańszy był taki sam używany. Tylko że jak używany to najlepiej gdzieś na miejscu żebyście nie kupowali kota w worku i mogli podjechac sprawdzić. Np w moim po 2 latach padły amortyzatory i teraz musimy zreperować bo twardo jeździ .

Ja nie miałam żadnego plamienia, ale wiem, że niektóre dziewczyny mają i nic złego się nie dzieje. Ale jak się boisz, to możesz pojechać na IP na wszelki wypadek, żeby sprawdzili...
Podtrzymuję.
Plamienia mogą się pojawiać, ale warto je kontrolować. Jesli jest ich więcej mogą być wywołane spadkiem progesteronu lub pojawieniem się krwiaczka. IP to nie jest zły pomysł. Może chociaż zrobią usg i pobiorą krew, żeby zobaczyć czy nasz progesteron na odpowiednim poziomie.

reklama
Podtrzymuję.
Plamienia mogą się pojawiać, ale warto je kontrolować. Jesli jest ich więcej mogą być wywołane spadkiem progesteronu lub pojawieniem się krwiaczka. IP to nie jest zły pomysł. Może chociaż zrobią usg i pobiorą krew, żeby zobaczyć czy nasz progesteron na odpowiednim poziomie.
No wlasnie tutaj w Angli za duzo nie zrobia dlatego sie troche martwie a do wyjazdu do Polski mam jeszcze 3dni :( zobacze jeszcze I jesli bede musiala to jade do szpitala.
Dziekuje za odpowiedz

Do góry