reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Powiem Wam dziewczyny, że mam jakieś głupie myśli, przeczucia... Będę na tej wizycie z duszą na ramieniu. Żadnych mdłości ani nic takiego. Brzuch też nie za bardzo rośnie. Gdyby nie to, że widziałam moje Skarby na usg nie wierzyłabym, że jestem w ciąży. Ten strach przed każdą wizyta jest nie do opanowania. Do tego meza bratowa wczoraj mnie wkurzyła. Pouczała mnie jak to moze być, ze ja tu, a mąż za granica. Inni ludzie jakoś żyją w Polsce to i my powinniśmy. Łatwo jej mówić. Ona na macierzyńskim ma niecałe 3 tyś, jej mąż ok 2 tyś. A u nas tylko mąż zarabia. A najlepsze, że uważa, ze z dwójka będzie mi łatwiej niż jej z jednym. Ona rodzi w czerwcu drugie. Powiedziala, ze bliznieta same się sobą zajmą, a ona będzie miała dwulatka i maleństwo na głowie. Ma dwa łóżeczka i dwa przewijaki (wiem od naszej wspólnej tesciowej), ale nawet się nie zająknęła, ze się z nami podzieli. Odradzała mi zakup używanego łóżeczka, tylko nowe. Ciekawe skąd na to brać?! Przepraszam, ale musiałam się wygadać.

Oska, wszędzie znajdziesz ludzi z "dobrymi radami". Ja nie zaglądam ludziom do domów, łóżek czy portfeli i powiem ci, że dopóki nikt nikogo nie krzywdzi (wliczając zwierzęta) to mam w nosie jak żyje. Może mieć 10 dzieci i żyć w szałasie jeśli sobie życzy. Więc niech pani dobra rada sama sobie radzi w swoim geniuszu, a ciebie zostawi w spokoju.

Możesz jej powiedzieć, że właśnie wolelibyście z mężem tam, za granica, żeby takich głupich docinków nie słyszeć, ale nie wiem czy chcesz się z nią gniewać. Może lepiej nie :)

reklama
No staram sie. Na szczescie mieszka prawie 600 km od nas[emoji12]
To ją olej ciepłym moczem i już.
Ja mam wyrąbane na takie wspaniałe rady, nawet w domu mama z babcia jak czują, że mają jakąś "mądrość" powiedzieć to 3 razy się zastanawiają czy warto wchodzić na mieliznę. tylko ojca tego nie umiem oduczyć.

Zresztą kiedyś zrobiłam małą awanturę jak mi w majtki co rusz zaglądały, a kiedy dziecko, a już czas, a później za późno.

Oska, wszędzie znajdziesz ludzi z "dobrymi radami". Ja nie zaglądam ludziom do domów, łóżek czy portfeli i powiem ci, że dopóki nikt nikogo nie krzywdzi (wliczając zwierzęta) to mam w nosie jak żyje. Może mieć 10 dzieci i żyć w szałasie jeśli sobie życzy. Więc niech pani dobra rada sama sobie radzi w swoim geniuszu, a ciebie zostawi w spokoju.

Możesz jej powiedzieć, że właśnie wolelibyście z mężem tam, za granica, żeby takich głupich docinków nie słyszeć, ale nie wiem czy chcesz się z nią gniewać. Może lepiej nie :)
Dzięki za wsparcie[emoji8]

A powiedzcie, czy Wy planujecie kupować tylko nowe rzeczy? Ja rozglądam się za używanymi łóżeczkami i wózkiem tez. Gdy zobaczyłam ceny nowych wózków bliźniaczych to tylko za głowę się złapałam!

Hej dziewczyny.Dawno się nie odzywałam,ale to był pracowity weekend.Kończymy obróbki domu i całą sobotę bałagan wszędzie bo mąż chodził i robił.Złapała mnie chęć na gotowanie i w sobotę zrobiłam dwa ciasta i dwie sałatki ;)A dzisiaj gotuje rosół ;) Co do smarowania brzucha to nic o tym nie wiedziałam,że nie można.Myślałam nad jakimś preparatem na rozstępy.Macie coś sprawdzonego co działa?

A powiedzcie, czy Wy planujecie kupować tylko nowe rzeczy? Ja rozglądam się za używanymi łóżeczkami i wózkiem tez. Gdy zobaczyłam ceny nowych wózków bliźniaczych to tylko za głowę się złapałam!

Ja planuje remont domu, póki co rozmawiałam z projektantką... trochę uzmysłowiła mi, że to większe przedsięwzięcie niż myślałam, więc nie wiem :D:D

Ja juz mam listę :D ale moje wybory niepotrzebne okazują się must have :D

m3sx3e3kt8upoqjd.png
Ja rozgraniczam jeszcze na takie (może) potrzebne później [emoji6]. Podoba mi się masa rzeczy, ale staram się podejść do tego jak najbardziej rozsądnie [emoji6] (podejrzewam, że z czasem będę nad tym coraz gorzej panować [emoji23]). Z listy "zachciewajek" mam zamiar czerpać pomysły, aby każda odpowiedź na pytanie "a co kupić w prezencie?" albo "co Wam by się jeszcze przydało" była przemyślana [emoji6].

@Oska305 nie przejmuj się takim gadaniem. Szkoda Twoich nerwów. A stres przed wizytą chyba jest już zakodowany w naszym dna [emoji23]. Nie wiem czy znajdziesz kobietę w ciąży, która nie ma obaw [emoji6]. O której masz wizytę?

My łóżeczko mamy po córce więc pewnie skorzystamy z niego. Wózek kupimy nowy. Ubranka pewnie też. Ale jeśli chodzi o leżaczek, chustawke itp to pewnie używane. Mam rodzinę w UK i planuje jakoś we wrześniu polecieć i tam zakupy zrobić.

m3sx3e3k3kg0z09h.png

Ja wszystko kupuje nowe :) bo nie ma od kogo odkupić czy pożyczyć . Ja znalazłam wózek 3w1 idealny taki jak sobie wymarzylam ale pojedynczy za 960 zł ;)

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

@Oska305 ja będę rozglądać się za używanym wózkiem na pewno.Łóżeczko mam dostać od siostry po jej dzieciach bo jest w bardzo dobrym stanie to po co kupować nowe.

reklama
Ja rozgraniczam jeszcze na takie (może) potrzebne później [emoji6]. Podoba mi się masa rzeczy, ale staram się podejść do tego jak najbardziej rozsądnie [emoji6] (podejrzewam, że z czasem będę nad tym coraz gorzej panować [emoji23]). Z listy "zachciewajek" mam zamiar czerpać pomysły, aby każda odpowiedź na pytanie "a co kupić w prezencie?" albo "co Wam by się jeszcze przydało" była przemyślana [emoji6].

@Oska305 nie przejmuj się takim gadaniem. Szkoda Twoich nerwów. A stres przed wizytą chyba jest już zakodowany w naszym dna [emoji23]. Nie wiem czy znajdziesz kobietę w ciąży, która nie ma obaw [emoji6]. O której masz wizytę?
Dopiero na 16.20. Ale jak wejdę przed 17 to będzie dobrze

Do góry