reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja chciałabym pracować jeszcze kilka miesięcy. W pracy czas lepiej płynie i nie mam czasu na niepotrzebne zmartwienia. Robię wszystko w swoim tempie. Zwłaszcza, że cały początek ciąży leżałam.

Co do leków. Od 5 lat leczę się na depresję. Odstawilam leki w dniu, gdy zobaczyłam 2 kreski. Liczę mocno, że tym razem będzie dobrze :)
Sama odlozylas leki? Od 5 lat brałaś nieustannie leki? Ogromnie trzymam kciuki i na pewno wszystko bedzie dobrze, ale wiem ze tych lekow nie wolno odstawić z dnia na dzien. Musi byc dobrze

reklama
Ja też brałam bardzo długo leki, kilka lat. Po odstawieniu jak dopadły mnie gorsze dni, każda porażka, smutek, cierpienie sprawiało, że widziałam wszystko w czarnych barwach, mam wrażenie, że tylko czekałam na nadejście kryzysu. Za dużo pokładałam nadziei w lekach. Uważałam, że bez nich nie dam rady i to tylko kwestia czasu aż wrócę do punktu wyjścia. Teraz czasem doskwiera mi duszenie i natłok myśli, ale nie chce wracać do leków. Chcę nauczyć się żyć bez nich, dla siebie i dziecka. Jesteś pod opieką psychologa?
Bardzo mądre słowa, musze je zapamiętać ... ja tez mam wrażenie ze tylko czekam na ten kryzys bo przecież bez lekow musi nadejść...:/ tak bardzo chciałabym juz sie od nich uwolnić,
Jestem pod opieka psychiatry, bo tylko ten moze ingerować w leki, w razie czego mam nr 24h , ale staram sie z całych sił myślec pozytywnie. W pierwszej ciazy schodzilam pierwsze 4mce z lekow i na szczęście córcia zdrowa:)

Bardzo mądre słowa, musze je zapamiętać ... ja tez mam wrażenie ze tylko czekam na ten kryzys bo przecież bez lekow musi nadejść...:/ tak bardzo chciałabym juz sie od nich uwolnić,
Jestem pod opieka psychiatry, bo tylko ten moze ingerować w leki, w razie czego mam nr 24h , ale staram sie z całych sił myślec pozytywnie. W pierwszej ciazy schodzilam pierwsze 4mce z lekow i na szczęście córcia zdrowa:)
Może zastanów się nad dobrym psychologiem. Mi bardzo pomógł. Chodziłam do psychiatry i do psychologa na terapię. Myślę, że warto.

Może zastanów się nad dobrym psychologiem. Mi bardzo pomógł. Chodziłam do psychiatry i do psychologa na terapię. Myślę, że warto.
Przeszłam juz przez wielu psychologów i wiekszosc z nich stosuje terapie behawioralno-poznawcza, a ona nijak mi pomaga czy tez odpowiada, moze faktycznie poszukam jeszcze i znajdę kogoś kto potrafi dotrzeć do człowieka ,.po ludzku,,

Ty w BB będziesz rodzić?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Zastanawiam się do Wojewódzkiego nie chciałabym iść, mocno zostanawiam się nad Wyspiańskiego ewentualnie ja mieszkam na obrzeżach Bielska więc i do Cieszyna nie mam daleko...ale jeśli będę widziała że z dzieciakami jest ok to chyba zostanie Wyspiański, siostra tam rodziła i była zadowolona.

Myślisz, że mogą mnie sprawdzać?

Z tego co się orientuję jeśli na L4 masz wskazanie do leżenia to nawet Ci drzwi nie wolno otworzyć w razie kontroli chyba że byłabyś sama w domu i jak przyjdą to musisz leżeć nie można wstawać, jeśli na L4 jest że możesz chodzić to możesz wyjść z domu ale tylko do lekarza, do apteki do sklepu po produkty pierwszej potrzeby wyrazie kontroli jakby Cię nie było musisz przedstawić albo zaświadczenie od lekarza że w tych godzinach u niego byłaś, albo paragon z apteki lub sklepu. Znajoma tak miała przyszli na kontrolę z ZUS a jej nie było ona akurat wyszła z koleżanką na miasto czy coś, i szybko kombinowali od znajomego dentysty zaświadczenie że była tam w tym dniu i w tych godzinach.

Dziewczyny u mnie znowu smutno się zrobiło, dwa dni spokoju miałam dziś rano znowu na podpasce czerwono :frown: Ja tego nie rozumiem strasznie mnie to denerwuje :crazy:

reklama
Zastanawiam się do Wojewódzkiego nie chciałabym iść, mocno zostanawiam się nad Wyspiańskiego ewentualnie ja mieszkam na obrzeżach Bielska więc i do Cieszyna nie mam daleko...ale jeśli będę widziała że z dzieciakami jest ok to chyba zostanie Wyspiański, siostra tam rodziła i była zadowolona.
Wojewódzki ma chyba już trochę lepsze opinie, ale po przeżyciach z patologii w 1 ciąży chyba sobie odpuszczę. Na Wyspiańskiego rodziłam córkę i raczej nie miałam im nic do zarzucenia poza tym, że 3 dni leżałam w brudnym łóżku...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry