reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja chciałabym pracować jeszcze kilka miesięcy. W pracy czas lepiej płynie i nie mam czasu na niepotrzebne zmartwienia. Robię wszystko w swoim tempie. Zwłaszcza, że cały początek ciąży leżałam.

Co do leków. Od 5 lat leczę się na depresję. Odstawilam leki w dniu, gdy zobaczyłam 2 kreski. Liczę mocno, że tym razem będzie dobrze :)
Sama odlozylas leki? Od 5 lat brałaś nieustannie leki? Ogromnie trzymam kciuki i na pewno wszystko bedzie dobrze, ale wiem ze tych lekow nie wolno odstawić z dnia na dzien. Musi byc dobrze

reklama
Ja też brałam bardzo długo leki, kilka lat. Po odstawieniu jak dopadły mnie gorsze dni, każda porażka, smutek, cierpienie sprawiało, że widziałam wszystko w czarnych barwach, mam wrażenie, że tylko czekałam na nadejście kryzysu. Za dużo pokładałam nadziei w lekach. Uważałam, że bez nich nie dam rady i to tylko kwestia czasu aż wrócę do punktu wyjścia. Teraz czasem doskwiera mi duszenie i natłok myśli, ale nie chce wracać do leków. Chcę nauczyć się żyć bez nich, dla siebie i dziecka. Jesteś pod opieką psychologa?
Bardzo mądre słowa, musze je zapamiętać ... ja tez mam wrażenie ze tylko czekam na ten kryzys bo przecież bez lekow musi nadejść...:/ tak bardzo chciałabym juz sie od nich uwolnić,
Jestem pod opieka psychiatry, bo tylko ten moze ingerować w leki, w razie czego mam nr 24h , ale staram sie z całych sił myślec pozytywnie. W pierwszej ciazy schodzilam pierwsze 4mce z lekow i na szczęście córcia zdrowa:)

Bardzo mądre słowa, musze je zapamiętać ... ja tez mam wrażenie ze tylko czekam na ten kryzys bo przecież bez lekow musi nadejść...:/ tak bardzo chciałabym juz sie od nich uwolnić,
Jestem pod opieka psychiatry, bo tylko ten moze ingerować w leki, w razie czego mam nr 24h , ale staram sie z całych sił myślec pozytywnie. W pierwszej ciazy schodzilam pierwsze 4mce z lekow i na szczęście córcia zdrowa:)
Może zastanów się nad dobrym psychologiem. Mi bardzo pomógł. Chodziłam do psychiatry i do psychologa na terapię. Myślę, że warto.

Może zastanów się nad dobrym psychologiem. Mi bardzo pomógł. Chodziłam do psychiatry i do psychologa na terapię. Myślę, że warto.
Przeszłam juz przez wielu psychologów i wiekszosc z nich stosuje terapie behawioralno-poznawcza, a ona nijak mi pomaga czy tez odpowiada, moze faktycznie poszukam jeszcze i znajdę kogoś kto potrafi dotrzeć do człowieka ,.po ludzku,,

Ty w BB będziesz rodzić?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Zastanawiam się do Wojewódzkiego nie chciałabym iść, mocno zostanawiam się nad Wyspiańskiego ewentualnie ja mieszkam na obrzeżach Bielska więc i do Cieszyna nie mam daleko...ale jeśli będę widziała że z dzieciakami jest ok to chyba zostanie Wyspiański, siostra tam rodziła i była zadowolona.

Myślisz, że mogą mnie sprawdzać?

Z tego co się orientuję jeśli na L4 masz wskazanie do leżenia to nawet Ci drzwi nie wolno otworzyć w razie kontroli chyba że byłabyś sama w domu i jak przyjdą to musisz leżeć nie można wstawać, jeśli na L4 jest że możesz chodzić to możesz wyjść z domu ale tylko do lekarza, do apteki do sklepu po produkty pierwszej potrzeby wyrazie kontroli jakby Cię nie było musisz przedstawić albo zaświadczenie od lekarza że w tych godzinach u niego byłaś, albo paragon z apteki lub sklepu. Znajoma tak miała przyszli na kontrolę z ZUS a jej nie było ona akurat wyszła z koleżanką na miasto czy coś, i szybko kombinowali od znajomego dentysty zaświadczenie że była tam w tym dniu i w tych godzinach.

Dziewczyny u mnie znowu smutno się zrobiło, dwa dni spokoju miałam dziś rano znowu na podpasce czerwono :frown: Ja tego nie rozumiem strasznie mnie to denerwuje :crazy:

reklama
Zastanawiam się do Wojewódzkiego nie chciałabym iść, mocno zostanawiam się nad Wyspiańskiego ewentualnie ja mieszkam na obrzeżach Bielska więc i do Cieszyna nie mam daleko...ale jeśli będę widziała że z dzieciakami jest ok to chyba zostanie Wyspiański, siostra tam rodziła i była zadowolona.
Wojewódzki ma chyba już trochę lepsze opinie, ale po przeżyciach z patologii w 1 ciąży chyba sobie odpuszczę. Na Wyspiańskiego rodziłam córkę i raczej nie miałam im nic do zarzucenia poza tym, że 3 dni leżałam w brudnym łóżku...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry