reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Ehhh:-( jedziesz to skontrolować, czy czekasz aż minie?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Czekam bo sytuacja się powtarza już od dwóch tygodni co rano jest to samo pani doktor mi powiedziała ostatnio że jak nie będzie się pogarszać to przeczekać to a jeśli bym krwawiła mocniej przez cały dzień lub jakieś skrzepy to albo IP albo jeśli w porze pracy kliniki to mam przyjechac ktoś mnie zawsze przyjmie. A to jest tak że tylko po nocy jest krew a w ciągu dnia jest czysto... Narazie czekam, cóż mam zrobić i tak powiedziała że nic więcej nie mogą mi na to przepisać. A ciąża mimo tych dziwnych plamien rozwija się prawidłowo... Więc leżę i odpoczywam. Cóż mi pozostało - wierze że będzie dobrze.

Czekam bo sytuacja się powtarza już od dwóch tygodni co rano jest to samo pani doktor mi powiedziała ostatnio że jak nie będzie się pogarszać to przeczekać to a jeśli bym krwawiła mocniej przez cały dzień lub jakieś skrzepy to albo IP albo jeśli w porze pracy kliniki to mam przyjechac ktoś mnie zawsze przyjmie. A to jest tak że tylko po nocy jest krew a w ciągu dnia jest czysto... Narazie czekam, cóż mam zrobić i tak powiedziała że nic więcej nie mogą mi na to przepisać. A ciąża mimo tych dziwnych plamien rozwija się prawidłowo... Więc leżę i odpoczywam. Cóż mi pozostało - wierze że będzie dobrze.
Musi[emoji8] te maluchy są silniejsze niż nam się wydaje [emoji4] w 1 ciąży dostałam taki krwotok w 14 tygodniu, że mnie pogotowie zabrało jak pół mieszkania zalalam a młoda dama w najlepsze sobie wywijała nogami na USG w szpitalu [emoji6]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Powiem Ci, że nie rozumiem nic a nic Twojego lekarza. Gdy ja zobaczyłam raz małe brązowe plamienie napisałam smsa do lekarza, a on kazał mi jechać na ip. I zostałam w szpitalu 5 dni. Ty jedz i nie czekaj na rozwój sytuacji. Pamiętaj, że Twój lekarz może się mylić i może to zagrażać Twoim Maleństwom.

U mnie skrzepik to był ostatni etap zaniku krwawienia. Wczoraj w szpitalu o to pytałam. Znowu powiedziano mi, że brązowe plamienia, a nawet skrzepiki to nic groźnego. Boimy się żywej krwii. Ale wiem co czujesz. Ja dostałam zawału serca jak zobaczyłam pierwszy mały skrzepik echh

Co do leków.. Przez pierwsze lata miałam dawkę prefaxine 300. Później 150. Na końcu 75. Pierwsze odłożenie leków było niestety fiaskiem. Choroba wróciła, choć w mniejszej sile. Byłam więc na 75-tce. Psychiatra kazał przy tej dawce zostawić leki z dnia na dzień w razie ciąży.

Powiem Ci, że nie rozumiem nic a nic Twojego lekarza. Gdy ja zobaczyłam raz małe brązowe plamienie napisałam smsa do lekarza, a on kazał mi jechać na ip. I zostałam w szpitalu 5 dni. Ty jedz i nie czekaj na rozwój sytuacji. Pamiętaj, że Twój lekarz może się mylić i może to zagrażać Twoim Maleństwom.

Wiesz u mnie był dość spory krwiak, więc według pani doktor mogę podkrwawiac póki całkiem się nie opróżni, krwawienie nie jest duże tylko rano, cały dzień spokój. Zadzwonię dziś do kliniki umowie się na jutro. Szczerze nie jestem przekonana do mojego szpitala, nie doznałam tam zbyt profesjonalnej opieki i wiele upokorzenia tam przeszłam obawiam się że odprawili by mnie z kwitkiem...

Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017

2017-05-04 eklerkaa 3 usg, wizyta serduszka<3 /karta ciąży 15:30

2017-05-06 maja1987 wizyta serduszkowa ❤/ karta ciąży
2017-05-06 M@gda usg w przychodni
2017-05-08 Oska303 Wizyta i usg kontrolne
2017-05-08 Fasolka89 wizyta usg, karta ciąży
2017-05-09 CarlaR wizyta/ 10 tydz <3
2017-05-09 gieer wizyta kontrolna
2017-05-09 Karolcia90 wizyta kontrolna
2017-05-10 Izabela90 wizyta (USG i karta ciąży)
2017-05-10 JaneHeart wizyta 11 tydz.
2017-05-10 M@gda wizyta - kontynuacja u lekarza z kliniki
2017-05-12 basiulka9 wizyta u gin
2017-05-12 tusiaczzek1988 USG kontrolne
2017-05-15 Marti88 Badanie genetyczne
2017-05-15 Kasia12345 wizyta (USG i karta ciąży)
2017-05-16 basieksu usg kontrola serduszka
2017-05-19 DigitalGirl USG genetyczne (12t5d)
2017-05-22 daruuunia3 wizyta (USG i karta ciąży)
2017-05-23 MagMag Badanie genetyczne 3D /w 12t ciąży
2017-05-24 misianka wizyta kontrolna
2017-05-24 Karolcia1992 Badanie genetyczne 3D /w 12t ciąży
2017-05-24 Małgoś86 badanie genetyczne
2017-05-25 Mikini26 Badanie genetyczne
2017-05-26 Angella210 wizyta u ginekologa
2017-06-08 Kasia12345 Badanie genetyczne

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację "Arkusze Google"?
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

reklama
Do góry