reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Dodam tylko, że krwawić zaczęłam w 6 tyg, a dziś jestem w 9t2d. Kontrolę po zaprzestaniu krwawienia mam dopiero w tą środę. Na ostatniej wizycie dwa tyg temu, wszystko było ok. Bardzo Was zatem proszę w środę o kciuki, aby to co najgorsze było już za mną

reklama
Kochana! Wstałam z rana przeczytalam twoją odpowiedź i nawet nie wiesz jaki uśmiech mi na twarzy zagościł. Masz rację przecież kto jak nie My uwierzy w nasz kruszynki ;) dzięki
Ale mi przyjemność sprawiłaś tym wpisem, dziękuję :) cieszę się, że poprawiłam Ci humor :)
Dzisiaj zaczynamy maj, najpiękniejszy miesiąc w roku, także życzę Wam miłego dnia i dużo uśmiechu :)

Ja miałam taką samą sytuację. Po około 2 tygodniach krwawienie ustało dopiero. Do tego nie było reguły kiedy i w jakiej ilości plamiłam. 1/4 kobiet w ciąży krwawi z różnych przyczyn :( do tego lekarz mi polecił aby leki typu exacyl, czyli te na krwawienie, brać doraźnie w dni, gdy krwawienie się nasila. Prawda jest taka, że wszystko zapisane jest tam u góry. Z lekami czy bez będzie to co ma być. Dlatego najważniejszy lek to pozytywne myślenie. Mój lekarz mówi, że zazwyczaj ze spektakularnych problemów w ciąży, nic złego nie wynika. Nasze maluchy są silne i za nic mają sobie nasze krwiaki. Dlatego cieszmy się, że jest dobrze, mimo że musimy przejść trudniejszą drogę niż inni :)

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, martwię się bardzo bo to bardzo wyczekana ciąża czekałam na nią kilka dobrych lat, a tu jeszcze niespodzianka i dwojaczki. Więc naprawdę bardzo dbam o siebie, odpoczywam za wiele nie robię, tylko siusiu coś zjeść i leżę...mam nadzieję ciągle że się uda ale przychodzą chwilę niepewności, obawy, smutek zwłaszcza rano o 6:00 jak idę do ubikacji a tu bach znowu krew...
Ale moja nadzieja nie umiera, zaraz wracam do łóżka i mówię sobie że na pewno będzie dobrze... Jeszcze raz dzięki trochę mnie to uspokoilo. Ja wizytę mam dopiero 12.05.

@tusiaczzek1988 nie wiadomo czemi plamisz. Dobrze ze krew jest tylko rano bo to co sie uzbiera wyleci i tyle. Trzymam kciuki za twoje robaki. Badalas poziom progesteronu? Czasem jak jest niski to moga bolec plecy w odcinku krzyzowym.

U mnie raczej nie możliwe jest żeby mój progesteron był niski, biorę 3x2 tabletki dopochwowe 1tab.100mg + 3x2 duphaston + prolutex w zastrzykach podskórnie wieczorem. Po weekendzie majowym mam zlecenie na różne badania które powinno się zrobić w ciąży to zrobię przy okazji ten progesteron ale nie sądzę żeby wyszedł niski...zresztą jeśli chodzi o wypróżnienie mam spory problem a to chyba wina ilości progesteronu. Ale zbadam - zobaczymy każda wskazówka jest dla mnie bardzo cenna. Dzięki :blink:

Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017

2017-05-02 Mandy33 Wizyta serduszkowa ❤❤
2017-05-02 Ankuś wizyta usg kontrolna
2017-05-03 MagMag Kontrola po krwawieniu
2017-05-04 misianka wizyta serduszkowa
2017-05-04 eklerkaa 3 usg, wizyta serduszka<3 /karta ciąży 15:30
2017-05-06 maja1987 wizyta serduszkowa ❤/ karta ciąży
2017-05-06 M@gda usg w przychodni
2017-05-08 Oska303 Wizyta i usg kontrolne
2017-05-09 CarlaR wizyta/ 10 tydz <3
2017-05-09 gieer wizyta kontrolna
2017-05-09 Karolcia90 wizyta kontrolna
2017-05-10 Izabela90 wizyta (USG i karta ciąży)
2017-05-10 M@gda wizyta - kontynuacja u lekarza z kliniki
2017-05-12 basiulka9 wizyta u gin
2017-05-12 tusiaczzek1988 USG kontrolne
2017-05-15 Marti88 Badanie genetyczne
2017-05-15 Kasia12345 wizyta (USG i karta ciąży)
2017-05-23 MagMag Badanie genetyczne 3D /w 12t ciąży
2017-05-24 Karolcia1992 Badanie genetyczne 3D /w 12t ciąży
2017-05-25 Mikini26 Badanie genetyczne
2017-05-26 Angella210 wizyta u ginekologa

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację "Arkusze Google"?
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

U mnie raczej nie możliwe jest żeby mój progesteron był niski, biorę 3x2 tabletki dopochwowe 1tab.100mg + 3x2 duphaston + prolutex w zastrzykach podskórnie wieczorem. Po weekendzie majowym mam zlecenie na różne badania które powinno się zrobić w ciąży to zrobię przy okazji ten progesteron ale nie sądzę żeby wyszedł niski...zresztą jeśli chodzi o wypróżnienie mam spory problem a to chyba wina ilości progesteronu. Ale zbadam - zobaczymy każda wskazówka jest dla mnie bardzo cenna. Dzięki :blink:

Tusiaczek, ale właśnie może się okazać, że w badaniu krwi wyjdzie niski progesteron. A to dlatego, że my bierzemy syntetyczny progesteron, który nie za bardzo wychodzi w badaniu progestronu. Szczególnie ten aplikowany dowcipnie :D. On działa tam na miejscu w środowisku twoich dzieci.
Tak mi tłumaczył mój lekarz jak zrobiłam progesteron razem z beta i był bardzo niski.

Tusiaczek, ale właśnie może się okazać, że w badaniu krwi wyjdzie niski progesteron. A to dlatego, że my bierzemy syntetyczny progesteron, który nie za bardzo wychodzi w badaniu progestronu. Szczególnie ten aplikowany dowcipnie :D. On działa tam na miejscu w środowisku twoich dzieci.
Tak mi tłumaczył mój lekarz jak zrobiłam progesteron razem z beta i był bardzo niski.

Tylko mi jeszcze doktorka dołożyła ten prolutex podskórnie a on podobno ma najlepszą wchłanialność, zbadam sobie tak dla siebie ten progesteron i zobaczymy. M@dzia mi też to moja doktorka powiedziała bo wyszło mi coś koło 13 ale wtedy nie brałam tego progesteronu w zastrzykach... Aaa to wszystko jest takie czasem skomplikowane hehh :-)

reklama
Duphaston w krwi nie wyjdzie ae luteina tak:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Millo, nie pamiętam jak tusiaczek (wydaje mi się, że też), ale jak podchodziłam na in vitro na sztucznym cyklu. Znaczy to, że nie miałam owulacji = brak pęcherzyka = brak ciałka zółtego = nie produkuje naturalnego progesteronu. Wszystko co mam pochodzi z tablet, a dużej części a tego nie widać w krwii.

Do góry