reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Millo, nie pamiętam jak tusiaczek (wydaje mi się, że też), ale jak podchodziłam na in vitro na sztucznym cyklu. Znaczy to, że nie miałam owulacji = brak pęcherzyka = brak ciałka zółtego = nie produkuje naturalnego progesteronu. Wszystko co mam pochodzi z tablet, a dużej części a tego nie widać w krwii.

Tak też podchodziłam na sztucznym cyklu bo już od dwóch lat nie mam owulacji, jedynie tą wywołaną lekami.

reklama
@tusiaczzek1988 ja mialam zalecenia 3x1 dupka , 1x rano i 2xnoc lutke 100. Jak bierzrsz prolutex to powinien byc ok. A bierzesz acard na rozrzedzenie moze stad krwawienia? Ciaze blizniacze sa ciezkie choc tez nie dla wszystkich kobiet a u ciebie musza sie jeszcze dzielic progesteronem ;-).

@tusiaczzek1988 ja mialam zalecenia 3x1 dupka , 1x rano i 2xnoc lutke 100. Jak bierzrsz prolutex to powinien byc ok. A bierzesz acard na rozrzedzenie moze stad krwawienia? Ciaze blizniacze sa ciezkie choc tez nie dla wszystkich kobiet a u ciebie musza sie jeszcze dzielic progesteronem ;-).

Brałam acard 75mg ale pani doktor powiedziała że nie mozemy go tak zupełnie odłożyć i zamiast acard biorę acesan 50mg to jest to samo tylko inna nazwa i mniejsza dawka.

Ja zdejme dopiero do porodu ;) mam poza hybryda żel żeby utwardzac paznokcie ;)

m3sx3e3kt8upoqjd.png
Ja po pierwszym porodzie caly czas nosilam hybryde tylko króciutkie paznokietki bo balam sie ze malej krzywde zrobie szponami i niestety rok minął a ja dalej z takimi króciakami :-(

Hej dziewczyny ;( noc była tragiczna dla mnie ;( wogóle nie mogłam spać. . A jak już usnełam to tylko na lewym boku bo na plecach czy na prawym boku nie dało rady bo źle się czułam jak tak leżałam .. skóra na brzuchu mnie wtedy strasznie ciągnęła .. powiedzcie czy wy też tak macie ?

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny ;( noc była tragiczna dla mnie ;( wogóle nie mogłam spać. . A jak już usnełam to tylko na lewym boku bo na plecach czy na prawym boku nie dało rady bo źle się czułam jak tak leżałam .. skóra na brzuchu mnie wtedy strasznie ciągnęła .. powiedzcie czy wy też tak macie ?

Hej. Ja spie dobrze, skora tez mnie nie ciagnie.
Ktoras dziewczyna tu (albo na innym watku) pisala ze spanie na lewym boku jest dla kobiety w ciazy najlepsze.
Co do skory to moze trzeba zaczac stosowac olejki na rozstepy?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Ja spie dobrze, skora tez mnie nie ciagnie.
Ktoras dziewczyna tu (albo na innym watku) pisala ze spanie na lewym boku jest dla kobiety w ciazy najlepsze.
Co do skory to moze trzeba zaczac stosowac olejki na rozstepy?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Może faktycznie trzeba będzie się zaopatrzeć w coś na rozstępy . Ogólnie śpi mi się dobrze ;) ale ta noc to przeszła sama sobie co godzinę wstawałam ;( ale to chyba już uroki początków ciąży :) ogólnie się dobrze czuje ;) czasami jest mi trochę niedobrze i pobolewa podbrzusze ale to dosłownie chwilkę i puszcza :) w piątek wizyta :) nie mogę się doczekać ;) może wkoncu będzie dobrze widać maluszka :)

reklama
Hej mamuśki.

Napawacie optymizmem przypominając o majówce.
Ja dzisiaj wyciągam leżanke i grilla i choćby miało być zimno choćbym miała pod kołdrą leżeć to poleze, w tym pięknym wiosennym klimacie ☺️
Chętnie poszłabym na krótki spacer do lasu, czy coś podobnego.

Dziewczyny zagrożone :jak to jest u was? Leżycie chodźcie co robicie?
Ja już mam taką konsternacje i nie wiem na ile mogę sobie pozwalać?

Do góry