reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Dodam tylko, że krwawić zaczęłam w 6 tyg, a dziś jestem w 9t2d. Kontrolę po zaprzestaniu krwawienia mam dopiero w tą środę. Na ostatniej wizycie dwa tyg temu, wszystko było ok. Bardzo Was zatem proszę w środę o kciuki, aby to co najgorsze było już za mną

reklama
Kochana! Wstałam z rana przeczytalam twoją odpowiedź i nawet nie wiesz jaki uśmiech mi na twarzy zagościł. Masz rację przecież kto jak nie My uwierzy w nasz kruszynki ;) dzięki
Ale mi przyjemność sprawiłaś tym wpisem, dziękuję :) cieszę się, że poprawiłam Ci humor :)
Dzisiaj zaczynamy maj, najpiękniejszy miesiąc w roku, także życzę Wam miłego dnia i dużo uśmiechu :)

Ja miałam taką samą sytuację. Po około 2 tygodniach krwawienie ustało dopiero. Do tego nie było reguły kiedy i w jakiej ilości plamiłam. 1/4 kobiet w ciąży krwawi z różnych przyczyn :( do tego lekarz mi polecił aby leki typu exacyl, czyli te na krwawienie, brać doraźnie w dni, gdy krwawienie się nasila. Prawda jest taka, że wszystko zapisane jest tam u góry. Z lekami czy bez będzie to co ma być. Dlatego najważniejszy lek to pozytywne myślenie. Mój lekarz mówi, że zazwyczaj ze spektakularnych problemów w ciąży, nic złego nie wynika. Nasze maluchy są silne i za nic mają sobie nasze krwiaki. Dlatego cieszmy się, że jest dobrze, mimo że musimy przejść trudniejszą drogę niż inni :)

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, martwię się bardzo bo to bardzo wyczekana ciąża czekałam na nią kilka dobrych lat, a tu jeszcze niespodzianka i dwojaczki. Więc naprawdę bardzo dbam o siebie, odpoczywam za wiele nie robię, tylko siusiu coś zjeść i leżę...mam nadzieję ciągle że się uda ale przychodzą chwilę niepewności, obawy, smutek zwłaszcza rano o 6:00 jak idę do ubikacji a tu bach znowu krew...
Ale moja nadzieja nie umiera, zaraz wracam do łóżka i mówię sobie że na pewno będzie dobrze... Jeszcze raz dzięki trochę mnie to uspokoilo. Ja wizytę mam dopiero 12.05.

@tusiaczzek1988 nie wiadomo czemi plamisz. Dobrze ze krew jest tylko rano bo to co sie uzbiera wyleci i tyle. Trzymam kciuki za twoje robaki. Badalas poziom progesteronu? Czasem jak jest niski to moga bolec plecy w odcinku krzyzowym.

U mnie raczej nie możliwe jest żeby mój progesteron był niski, biorę 3x2 tabletki dopochwowe 1tab.100mg + 3x2 duphaston + prolutex w zastrzykach podskórnie wieczorem. Po weekendzie majowym mam zlecenie na różne badania które powinno się zrobić w ciąży to zrobię przy okazji ten progesteron ale nie sądzę żeby wyszedł niski...zresztą jeśli chodzi o wypróżnienie mam spory problem a to chyba wina ilości progesteronu. Ale zbadam - zobaczymy każda wskazówka jest dla mnie bardzo cenna. Dzięki :blink:

Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017

2017-05-02 Mandy33 Wizyta serduszkowa ❤❤
2017-05-02 Ankuś wizyta usg kontrolna
2017-05-03 MagMag Kontrola po krwawieniu
2017-05-04 misianka wizyta serduszkowa
2017-05-04 eklerkaa 3 usg, wizyta serduszka<3 /karta ciąży 15:30
2017-05-06 maja1987 wizyta serduszkowa ❤/ karta ciąży
2017-05-06 M@gda usg w przychodni
2017-05-08 Oska303 Wizyta i usg kontrolne
2017-05-09 CarlaR wizyta/ 10 tydz <3
2017-05-09 gieer wizyta kontrolna
2017-05-09 Karolcia90 wizyta kontrolna
2017-05-10 Izabela90 wizyta (USG i karta ciąży)
2017-05-10 M@gda wizyta - kontynuacja u lekarza z kliniki
2017-05-12 basiulka9 wizyta u gin
2017-05-12 tusiaczzek1988 USG kontrolne
2017-05-15 Marti88 Badanie genetyczne
2017-05-15 Kasia12345 wizyta (USG i karta ciąży)
2017-05-23 MagMag Badanie genetyczne 3D /w 12t ciąży
2017-05-24 Karolcia1992 Badanie genetyczne 3D /w 12t ciąży
2017-05-25 Mikini26 Badanie genetyczne
2017-05-26 Angella210 wizyta u ginekologa

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację "Arkusze Google"?
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

U mnie raczej nie możliwe jest żeby mój progesteron był niski, biorę 3x2 tabletki dopochwowe 1tab.100mg + 3x2 duphaston + prolutex w zastrzykach podskórnie wieczorem. Po weekendzie majowym mam zlecenie na różne badania które powinno się zrobić w ciąży to zrobię przy okazji ten progesteron ale nie sądzę żeby wyszedł niski...zresztą jeśli chodzi o wypróżnienie mam spory problem a to chyba wina ilości progesteronu. Ale zbadam - zobaczymy każda wskazówka jest dla mnie bardzo cenna. Dzięki :blink:

Tusiaczek, ale właśnie może się okazać, że w badaniu krwi wyjdzie niski progesteron. A to dlatego, że my bierzemy syntetyczny progesteron, który nie za bardzo wychodzi w badaniu progestronu. Szczególnie ten aplikowany dowcipnie :D. On działa tam na miejscu w środowisku twoich dzieci.
Tak mi tłumaczył mój lekarz jak zrobiłam progesteron razem z beta i był bardzo niski.

Tusiaczek, ale właśnie może się okazać, że w badaniu krwi wyjdzie niski progesteron. A to dlatego, że my bierzemy syntetyczny progesteron, który nie za bardzo wychodzi w badaniu progestronu. Szczególnie ten aplikowany dowcipnie :D. On działa tam na miejscu w środowisku twoich dzieci.
Tak mi tłumaczył mój lekarz jak zrobiłam progesteron razem z beta i był bardzo niski.

Tylko mi jeszcze doktorka dołożyła ten prolutex podskórnie a on podobno ma najlepszą wchłanialność, zbadam sobie tak dla siebie ten progesteron i zobaczymy. M@dzia mi też to moja doktorka powiedziała bo wyszło mi coś koło 13 ale wtedy nie brałam tego progesteronu w zastrzykach... Aaa to wszystko jest takie czasem skomplikowane hehh :-)

reklama
Duphaston w krwi nie wyjdzie ae luteina tak:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Millo, nie pamiętam jak tusiaczek (wydaje mi się, że też), ale jak podchodziłam na in vitro na sztucznym cyklu. Znaczy to, że nie miałam owulacji = brak pęcherzyka = brak ciałka zółtego = nie produkuje naturalnego progesteronu. Wszystko co mam pochodzi z tablet, a dużej części a tego nie widać w krwii.

Do góry