reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Nie wiem z jakiego jesteś miasta ale czesne w prywatnych przedszkolach nie jest takie straszne ( to zależny jaka jest dotacja z państwa). Rozumiem, że każdy ma swoja sytuację i trzymam kciuki byście się dostali :).
Mozecie poszukac tez przedszkola publicznego ale nalezacego do osoby prywatnej. Wtedy jest podobnie jak w samorzadowce - 5 godzin darmowych (zazwyczaj od 8-13), każda kolejna godzina zlotowke :)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie dostał się do zadnego Przedszkola;((((((załamka..co za durny kraj

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Millo to tylko dlatego ze mamuski 6 latki zostawiają w przedszkolach, nie chce tu nikogo obrażać ale tak mnie to denerwuje..... Dla takich "dużych" dzidci są miejsca w szkole w 0 klasie i też jest fajnie też są zabawki też super panie i opieka. OBIAD, PICIE i przygotowanie przedwszytkim do pierwszej klasy. Dałam tak syna i żyje ma się dobrze a przede wszytkim jest zadowolony. !! moja córka przez takie dzieci też 3 rok będzie chodzić do prywatnego przedszkola. Ja nie miałam wyjścia musiałam ja dać gdy miała 2 latka bo pracowałam. Jakieś 350 zł wychodzi mi do tej pory. Kolejny rok kolejny raz się nie dostała nigdzie i nadal będziemy do prywatnego uczęszczać. Może popytaj gdzieś w prywatnych przedszkolach jak wychodzi cenowo? Niektóre miasta mają dofinansowania dla dzieci które nie dostały się nigdzie i państwo opłaca cześć kasy za przedszkole prywatne..

......:::::::::12tydz i 0dni::::::::.........

@Millo ale to chyba jeszcze nic straconego? Jakieś listy rezerwowych obowiązują?
W zeszłym roku u mojej mamy w przedszkolu po pierwszej turze rekrutacji nie został przyjęty żaden 3-latek, bo miało się znaleźć miejsce dla wszystkich 4 latków podchodzących do rekrutacji. W końcu skończyło się na tym, że połowa grupy to były 3 latki, a połowa 4. Podobno w tym roku w Gdańsku zobowiązali się, że znajdzie się miejsce dla wszystkich dzieci pochodzących do rekrutacji, jestem ciekawa jak im to wyjdzie [emoji6].
Na Twoim miejscu bym się nie poddawała, ludzie czasem rezygnują. A jak szybko zainterweniujesz to możesz być pierwsza na liście rezerwowej.

Kiedy nasze maleństwa zaczynają słyszeć [emoji6]? Ja cały czas męża strofuję, żeby nie przeklinał przy dziecku bo przecież ma już uszy [emoji23][emoji16]. Ale dziś mnie zaskoczył "dobra uszy uszami, ale czy już słyszy?" [emoji6] i teraz zwątpiłam kiedy jest ten czas, że dziecko odbiera dźwięki z otoczenia [emoji6].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki dziewczyny!cos bedziemy musieli wymyslec:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć kochane. Dziękuję za tyle milych słów dotyczacych dzisiejszej wizyty. Mam ją dopiero o 18.30, do tego czasu cjyba zejdę na zawał. Wczoraj byłam nastawiona bardziej pozytywnie pewnie przez to ruszenie się maluszka, ale od tamtej pory cisza i znów wróciły obawy. Mam jakieś zle przeczucia nie wiem czemu. Sio! Muszę myśleć pozytywnie ale to strasznie trudne, straaasznie ;((( Przepraszam, że wieje ostatnio ode mnie takim pesymizmem ale boję się przeogromnie o maluszka;(
Rozumiemy, ciąża to niestety nie tylko radość z malucha, ale też szalejące hormony które dają nam popalić jeśli chodzi o emocje, a dla każdej co innego będzie trudne do przejścia. Czasem trudno o optymizm, nawet jak na logikę wydaje nam się że nie powinnyśmy się przejmować. Zobaczysz jaka to będzie ulga jak już wyjdziesz z gabinetu :) Ja też miałam wieczorem badanie, ale do dzisiaj mam banana na twarzy! Teraz te usg są już takie świetne jak te maluchy skaczą, cmokają i się przekręcają [emoji76] [emoji76] [emoji76]

yuudhqvkh0cpri5e.png

@eklerkaa tu się zgodzę z Tobą [emoji6]. Szkoły na prawdę zostały odpowiednio przygotowane na przyjęcie 6 latków i teraz to wszystko pójdzie do kosza (miliony włożone w nowe ławki, krzesła, łazienki itd) bo wygodniej jest jednak zostawić dziecko w przedszkolu.. Z punktu widzenia nauczycieli edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej te dzieci są już na to gotowe. Ale co zrobić jak rząd sam nie może się zdecydować i zostawia wybór.
Czekam aż kolejny rząd będzie przywracał gimnazja.. To dopiero będzie zamieszanie [emoji6].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry