reklama
Rossiczka
Moderatorka
No pewnie, że nie krytykuj :-) nie można!Cudny maluszek
Rossiczka, Millo, bo rozmiar 44 cm jest dla wcześniaków poprosiłam męża, żeby wymienił na 62 i nie krakał!
Pewnie masz rację, że nie wygodnie.. Ale to pierwsze ubranko i kupione przez Tatusia, to nie będę komentować jakoś damy radę.
Dla mnie noworodek to body kopertowe i pajace, mojemu T. długo tłumaczyłam zwrot "kopertowe"[emoji23]
blair_90
Mama Anielii Aleksandry<3
Raczej tak. Lekarz wspominał o CC. Zobaczymy jak będzie z waga maluszka.Gdyby do 38 wytrzymała to na pewno 5 by było ;-)
Chociaż jak ja lezalam na porodowce to Tobiasz był prawie największy, bo wtedy rodziły się kruszynki po 2000-2500
Teraz od razu się na CC nastawiasz?
Jak położne wiozly córkę do mojego Adama to wołały cały oddział żeby zobaczyli jakie duże dziecko [emoji23]
iwilleatyou
Fanka BB :)
Na wadze kilo mniej nie wiem jak czuje sie jak slon a waga w dol . Zaraz do gabinetu. Trzymac mi tam kciuki
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Rossiczka
Moderatorka
Tak jest !Na wadze kilo mniej nie wiem jak czuje sie jak slon a waga w dol . Zaraz do gabinetu. Trzymac mi tam kciuki
eklerkaa
Fanka BB :)
Ja wizytę mam aż za 3 tyg i 4 dni ;(( jak ja wytrzymam !!!! [emoji44]
Ja nastawiam się na CC, rozmawiałam o tym wczoraj z moim lekarzem, powiedział że można spróbować naturalnie ale woli nie exprerymentowac. Chodzi o wcześniejszy poród który był przez kleszcze przez to cała szyjka macicy została postarpana popękana cała w bliznach teraz a ja zostałam zaraz po porodzie automatycznie usypiana bo się wykrwawialam od srodka i mnie zszywali obudziłam się po 6 h. Nie wiedziałam co się ze mną gdzie dziecko i czy je w ogóle urodziłam, otumiona byłam i nic nie pamiętałem dopiero po czasie.
......:::::::::11tydz i 3dni::::::::.........
Ja nastawiam się na CC, rozmawiałam o tym wczoraj z moim lekarzem, powiedział że można spróbować naturalnie ale woli nie exprerymentowac. Chodzi o wcześniejszy poród który był przez kleszcze przez to cała szyjka macicy została postarpana popękana cała w bliznach teraz a ja zostałam zaraz po porodzie automatycznie usypiana bo się wykrwawialam od srodka i mnie zszywali obudziłam się po 6 h. Nie wiedziałam co się ze mną gdzie dziecko i czy je w ogóle urodziłam, otumiona byłam i nic nie pamiętałem dopiero po czasie.
......:::::::::11tydz i 3dni::::::::.........
M@gda
Moderatorka
Ja dwie czy trzy z was raz na jakis czas moge wpisac jak na prawde nie dajecie rady, ale prosilabym o taka info na priv, z 2 powodow: nie ogarne tego jak bedzie miedzy postami i nie chcialabym, zeby zaraz sie okazalo, ze sama wpisuje do kalendarza wszystkich, bo tak jest wygodniej...@Ankuś próbowałam nie idzie mi. Może mnie nie dopisywać zrouzmiem że nie ogarnia najwyżej sama będe się przypominać o trzymanie kciuków.
Ja ogarniam kalendarz tu i na forum po in vitro i serio duzo sie tego robi.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
M@gda
Moderatorka
Paczek... kurde ale mi smaka narobilas... kupie sobie, albo jeszcze lepiej jakas zapiekse...Digital no to swiętujemy)^^Ciekawe kiedy nam tylko te dolegliwosci wkoncu miną?
Ja ogolnie nie jadam miesa i ryb tez specjalnie nie jadlam a teraz od 3 dni nic tylko te sledzie i sledzie buhahah..a juz pączek na mnie czeka i drozdzowka z rabarbarem ale to za dobra kombinacja na logike mi sie wydaje ze nie jest heh
Ankuś moj sie urodzil i mial 58cm haha [emoji14] nie wiedzialam ze sa takie male ciuszki jak 44
Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
M@gda
Moderatorka
Ile wlosow!!! Slicznosci dziewczyny. Wlasnie zanioslam zwnienie do pracy i siefze przy swoim biurku i was czytam, bo czekam az kumpela skonczy calla i zaraz sie porycze jak bede takie male dzieci ogladac...U nas córka miała 56cm i ważyła 4580 urodzona w 36tyg [emoji16]
Pamiętam że kupiłam takie piękne ubranko strasznie mi się podobało w rozmiarze 56 i było za małe. Siedziałam z tym ubraniem w ręku i płakałam [emoji23][emoji23]
Tu miała 1 dzień. Czarne włosy a teraz to blondynka [emoji16][emoji16]
reklama
M@gda
Moderatorka
Duze bylyscie. A twoja mama nie miala cukrzycy ciazowej? Bo tak duze dzieci rodza sie na "wysokich cukrach" i u kobiet z cukrzyca ciazowa jest to kolejny powod do cc.To duża Panna, ja wazylam 4660 a moja siostra 5100 obie SN rodzone [emoji23] [emoji23] [emoji23]
No ja rodzilam w 41 tygodniu, miałam poród wywolywany, bo na IP wyszło im że Maluch ma 4200 więc po kilku dniach bali się że do granicznego 4500 dojdzie, u mnie jeszcze nadciśnienie było....
A urodził się 3760 , mój ginekolog po usg w 34 tygodniu obstawial że w 40 tygodniu z 3750 będzie miał, więc mniej się pomylił, niż lekarka z usg [emoji23] [emoji23] [emoji23]