reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Cudny maluszek :)
Rossiczka, Millo, bo rozmiar 44 cm jest dla wcześniaków :) poprosiłam męża, żeby wymienił na 62 i nie krakał! ;)
Pewnie masz rację, że nie wygodnie.. Ale to pierwsze ubranko i kupione przez Tatusia, to nie będę komentować :) jakoś damy radę.
No pewnie, że nie krytykuj :-) nie można!

Dla mnie noworodek to body kopertowe i pajace, mojemu T. długo tłumaczyłam zwrot "kopertowe"[emoji23]

Gdyby do 38 wytrzymała to na pewno 5 by było ;-)
Chociaż jak ja lezalam na porodowce to Tobiasz był prawie największy, bo wtedy rodziły się kruszynki po 2000-2500

Teraz od razu się na CC nastawiasz?
Raczej tak. Lekarz wspominał o CC. Zobaczymy jak będzie z waga maluszka.

Jak położne wiozly córkę do mojego Adama to wołały cały oddział żeby zobaczyli jakie duże dziecko [emoji23]

m3sx3e3k25iia4nv.png

Ja wizytę mam aż za 3 tyg i 4 dni ;(( jak ja wytrzymam !!!! [emoji44]
Ja nastawiam się na CC, rozmawiałam o tym wczoraj z moim lekarzem, powiedział że można spróbować naturalnie ale woli nie exprerymentowac. Chodzi o wcześniejszy poród który był przez kleszcze przez to cała szyjka macicy została postarpana popękana cała w bliznach teraz a ja zostałam zaraz po porodzie automatycznie usypiana bo się wykrwawialam od srodka i mnie zszywali obudziłam się po 6 h. Nie wiedziałam co się ze mną gdzie dziecko i czy je w ogóle urodziłam, otumiona byłam i nic nie pamiętałem dopiero po czasie.

......:::::::::11tydz i 3dni::::::::.........

@Ankuś próbowałam nie idzie mi. Może mnie nie dopisywać zrouzmiem że nie ogarnia najwyżej sama będe się przypominać o trzymanie kciuków.
Ja dwie czy trzy z was raz na jakis czas moge wpisac jak na prawde nie dajecie rady, ale prosilabym o taka info na priv, z 2 powodow: nie ogarne tego jak bedzie miedzy postami i nie chcialabym, zeby zaraz sie okazalo, ze sama wpisuje do kalendarza wszystkich, bo tak jest wygodniej...

Ja ogarniam kalendarz tu i na forum po in vitro i serio duzo sie tego robi.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Digital no to swiętujemy:))^^Ciekawe kiedy nam tylko te dolegliwosci wkoncu miną?

Ja ogolnie nie jadam miesa i ryb tez specjalnie nie jadlam a teraz od 3 dni nic tylko te sledzie i sledzie buhahah..a juz pączek na mnie czeka i drozdzowka z rabarbarem ale to za dobra kombinacja na logike mi sie wydaje ze nie jest heh:p

Ankuś moj sie urodzil i mial 58cm haha [emoji14] nie wiedzialam ze sa takie male ciuszki jak 44:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Paczek... kurde ale mi smaka narobilas... kupie sobie, albo jeszcze lepiej jakas zapiekse...

U nas córka miała 56cm i ważyła 4580 urodzona w 36tyg [emoji16]
Pamiętam że kupiłam takie piękne ubranko strasznie mi się podobało w rozmiarze 56 i było za małe. Siedziałam z tym ubraniem w ręku i płakałam [emoji23][emoji23]

Tu miała 1 dzień. Czarne włosy a teraz to blondynka [emoji16][emoji16]
1495784659-aaaaaa.jpeg

1495784672-aaaaaa.jpeg

m3sx3e3k25iia4nv.png
Ile wlosow!!! Slicznosci dziewczyny. Wlasnie zanioslam zwnienie do pracy i siefze przy swoim biurku i was czytam, bo czekam az kumpela skonczy calla i zaraz sie porycze jak bede takie male dzieci ogladac...

reklama
To duża Panna, ja wazylam 4660 a moja siostra 5100 obie SN rodzone [emoji23] [emoji23] [emoji23]

No ja rodzilam w 41 tygodniu, miałam poród wywolywany, bo na IP wyszło im że Maluch ma 4200 więc po kilku dniach bali się że do granicznego 4500 dojdzie, u mnie jeszcze nadciśnienie było....
A urodził się 3760 , mój ginekolog po usg w 34 tygodniu obstawial że w 40 tygodniu z 3750 będzie miał, więc mniej się pomylił, niż lekarka z usg [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Duze bylyscie. A twoja mama nie miala cukrzycy ciazowej? Bo tak duze dzieci rodza sie na "wysokich cukrach" i u kobiet z cukrzyca ciazowa jest to kolejny powod do cc.

Do góry