reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Śliczne :-) chociaż mój Tobiasz by się w to nie zmieścił, bo miał 57 cm ;-)
1495783960-aaaaaa.jpeg

To zdjęcie rano po porodzie, tak mnie na wspomnienia naszło

P.S. Mam jeszcze taką uwagę, że niewygodnie noworodki się w takie rzeczy ubiera, przepraszam to nie dlatego że się przemadrzam, tylko mi nikt o tym przed Tobiaszem nie powiedział, i wiele rzeczy przez to, że źle się zakladalo nie uzywalismy
U nas córka miała 56cm i ważyła 4580 urodzona w 36tyg [emoji16]
Pamiętam że kupiłam takie piękne ubranko strasznie mi się podobało w rozmiarze 56 i było za małe. Siedziałam z tym ubraniem w ręku i płakałam [emoji23][emoji23]

Tu miała 1 dzień. Czarne włosy a teraz to blondynka [emoji16][emoji16]
1495784659-aaaaaa.jpeg

1495784672-aaaaaa.jpeg

m3sx3e3k25iia4nv.png

reklama
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia mamy :) dziewczyny ja nie wiem jak to jest możliwe ale co staje na wadze to jest więcej I więcej :/ nie jem późno, nie jem w nocy, nie objadam się. Słodkie wpadnie ale w rozsądnych ilościach. Nie jem śmieci, gotuje sama. Ruch też mam codziennie. Nie mam pojęcia co mam robić bo jeść przecież musze nie mogę się glodzic. Tym bardziej jak mnie mdli ż głodu...
Precious, nie przejmuj się tak nadprogramowymi kg. Ja trzymam ciążową dietę, jem zdrowe rzeczy (nielicząc chwil słabości), wszystko ciemne, razowe, dużo zielonych warzyw itd. a i tak tyję. Pamiętaj że w ciąży nie tylko rośnie tłuszczyk ;) To jest też wciąż rosnący biust, zwiększa się ilość krwi, powiększa się macica, zatrzymuje się woda no i najważniejsze nasze wciąż rosnące dzieciątko. Uprawiaj bezpieczny sport, staraj się jeść zdrowo a po ciąży łatwiej będzie dojść do siebie. Poza tym pamiętaj kiedy nie tyć jak nie w ciąży ;) To jest jedyny czas kiedy możesz pozwolić sobie na podjadanie. A jeżeli podjadasz zdrowo to jest to wręcz wskazane dla maluszka :) Jesteś w ciąży - ciesz się tym czasem i nie martw na zapas :*

U nas córka miała 56cm i ważyła 4580 urodzona w 36tyg [emoji16]
Pamiętam że kupiłam takie piękne ubranko strasznie mi się podobało w rozmiarze 56 i było za małe. Siedziałam z tym ubraniem w ręku i płakałam [emoji23][emoji23]

Tu miała 1 dzień. Czarne włosy a teraz to blondynka [emoji16][emoji16]
1495784659-aaaaaa.jpeg

1495784672-aaaaaa.jpeg

m3sx3e3k25iia4nv.png
To duża Panna, ja wazylam 4660 a moja siostra 5100 obie SN rodzone [emoji23] [emoji23] [emoji23]

No ja rodzilam w 41 tygodniu, miałam poród wywolywany, bo na IP wyszło im że Maluch ma 4200 więc po kilku dniach bali się że do granicznego 4500 dojdzie, u mnie jeszcze nadciśnienie było....
A urodził się 3760 , mój ginekolog po usg w 34 tygodniu obstawial że w 40 tygodniu z 3750 będzie miał, więc mniej się pomylił, niż lekarka z usg [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Powodzenia wszystkim wizytujacych!!!
Ja pol dnia wczoraj przespalam :-)
No i zaczęłam się trochę więcej ruszać i od razu jest mi odrobinę lepiej :-).

Od kilku dni chodzi za mną ochota na knedle że śliwkami.... Polane bułka tarta z masłem i miodem... Ahhhhh marzenia!!!

Ładne to ubraneczko tylko 44dosc małe Jan dla wrześniaczka.
Mój Maks miał 48cm w kapeluszu ważył 2600a urodzony w 35t. I tak sobie wygladl
IMG_9740.jpg
IMG_9729.jpg

Załączniki

• IMG_9740.jpg
    IMG_9740.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 308
  • IMG_9729.jpg
    IMG_9729.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 345
Uwielbiam te Wasze Skarby. Śliczne są :) Ja się urodziłam 2800. Moja Mama była chora w ciąży i miała uszkodzone łożysko, przez co byłam niedożywiona. Więc zarówno ja jak i mąż byliśmy kruszynkami, hihihi ^^ Ja się boję że u nas wszystkie ubranka będą w króliczki bo mam do nich słabość. <3

To duża Panna, ja wazylam 4660 a moja siostra 5100 obie SN rodzone [emoji23] [emoji23] [emoji23]

No ja rodzilam w 41 tygodniu, miałam poród wywolywany, bo na IP wyszło im że Maluch ma 4200 więc po kilku dniach bali się że do granicznego 4500 dojdzie, u mnie jeszcze nadciśnienie było....
A urodził się 3760 , mój ginekolog po usg w 34 tygodniu obstawial że w 40 tygodniu z 3750 będzie miał, więc mniej się pomylił, niż lekarka z usg [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Nam na USG powiedział lekarz, że mała będzie ważyć koło 5kg i w sumie miał rację.
Ja miałam CC właśnie ze względu na wagę. Pamiętam, że na 15:00 miałam jechać do szpitala do Piaseczna do.mojego lekarza umówić się na CC a o 12:00 odeszły mi wody więc zadzwoniłam że już jadę i odeszły.mi wody. O 16.34 urodziła się Aniela [emoji7]

m3sx3e3k25iia4nv.png

Śliczne :-) chociaż mój Tobiasz by się w to nie zmieścił, bo miał 57 cm ;-)
1495783960-aaaaaa.jpeg

To zdjęcie rano po porodzie, tak mnie na wspomnienia naszło

P.S. Mam jeszcze taką uwagę, że niewygodnie noworodki się w takie rzeczy ubiera, przepraszam to nie dlatego że się przemadrzam, tylko mi nikt o tym przed Tobiaszem nie powiedział, i wiele rzeczy przez to, że źle się zakladalo nie uzywalismy
Cudny maluszek :)
Rossiczka, Millo, bo rozmiar 44 cm jest dla wcześniaków :) poprosiłam męża, żeby wymienił na 62 i nie krakał! ;)
Pewnie masz rację, że nie wygodnie.. Ale to pierwsze ubranko i kupione przez Tatusia, to nie będę komentować :) jakoś damy radę.

reklama
Nam na USG powiedział lekarz, że mała będzie ważyć koło 5kg i w sumie miał rację.
Ja miałam CC właśnie ze względu na wagę. Pamiętam, że na 15:00 miałam jechać do szpitala do Piaseczna do.mojego lekarza umówić się na CC a o 12:00 odeszły mi wody więc zadzwoniłam że już jadę i odeszły.mi wody. O 16.34 urodziła się Aniela [emoji7]

m3sx3e3k25iia4nv.png
Gdyby do 38 wytrzymała to na pewno 5 by było ;-)
Chociaż jak ja lezalam na porodowce to Tobiasz był prawie największy, bo wtedy rodziły się kruszynki po 2000-2500

Teraz od razu się na CC nastawiasz?

Do góry