reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Śliczne :-) chociaż mój Tobiasz by się w to nie zmieścił, bo miał 57 cm ;-)
1495783960-aaaaaa.jpeg

To zdjęcie rano po porodzie, tak mnie na wspomnienia naszło

P.S. Mam jeszcze taką uwagę, że niewygodnie noworodki się w takie rzeczy ubiera, przepraszam to nie dlatego że się przemadrzam, tylko mi nikt o tym przed Tobiaszem nie powiedział, i wiele rzeczy przez to, że źle się zakladalo nie uzywalismy
U nas córka miała 56cm i ważyła 4580 urodzona w 36tyg [emoji16]
Pamiętam że kupiłam takie piękne ubranko strasznie mi się podobało w rozmiarze 56 i było za małe. Siedziałam z tym ubraniem w ręku i płakałam [emoji23][emoji23]

Tu miała 1 dzień. Czarne włosy a teraz to blondynka [emoji16][emoji16]
1495784659-aaaaaa.jpeg

1495784672-aaaaaa.jpeg

m3sx3e3k25iia4nv.png

reklama
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia mamy :) dziewczyny ja nie wiem jak to jest możliwe ale co staje na wadze to jest więcej I więcej :/ nie jem późno, nie jem w nocy, nie objadam się. Słodkie wpadnie ale w rozsądnych ilościach. Nie jem śmieci, gotuje sama. Ruch też mam codziennie. Nie mam pojęcia co mam robić bo jeść przecież musze nie mogę się glodzic. Tym bardziej jak mnie mdli ż głodu...
Precious, nie przejmuj się tak nadprogramowymi kg. Ja trzymam ciążową dietę, jem zdrowe rzeczy (nielicząc chwil słabości), wszystko ciemne, razowe, dużo zielonych warzyw itd. a i tak tyję. Pamiętaj że w ciąży nie tylko rośnie tłuszczyk ;) To jest też wciąż rosnący biust, zwiększa się ilość krwi, powiększa się macica, zatrzymuje się woda no i najważniejsze nasze wciąż rosnące dzieciątko. Uprawiaj bezpieczny sport, staraj się jeść zdrowo a po ciąży łatwiej będzie dojść do siebie. Poza tym pamiętaj kiedy nie tyć jak nie w ciąży ;) To jest jedyny czas kiedy możesz pozwolić sobie na podjadanie. A jeżeli podjadasz zdrowo to jest to wręcz wskazane dla maluszka :) Jesteś w ciąży - ciesz się tym czasem i nie martw na zapas :*

U nas córka miała 56cm i ważyła 4580 urodzona w 36tyg [emoji16]
Pamiętam że kupiłam takie piękne ubranko strasznie mi się podobało w rozmiarze 56 i było za małe. Siedziałam z tym ubraniem w ręku i płakałam [emoji23][emoji23]

Tu miała 1 dzień. Czarne włosy a teraz to blondynka [emoji16][emoji16]
1495784659-aaaaaa.jpeg

1495784672-aaaaaa.jpeg

m3sx3e3k25iia4nv.png
To duża Panna, ja wazylam 4660 a moja siostra 5100 obie SN rodzone [emoji23] [emoji23] [emoji23]

No ja rodzilam w 41 tygodniu, miałam poród wywolywany, bo na IP wyszło im że Maluch ma 4200 więc po kilku dniach bali się że do granicznego 4500 dojdzie, u mnie jeszcze nadciśnienie było....
A urodził się 3760 , mój ginekolog po usg w 34 tygodniu obstawial że w 40 tygodniu z 3750 będzie miał, więc mniej się pomylił, niż lekarka z usg [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Powodzenia wszystkim wizytujacych!!!
Ja pol dnia wczoraj przespalam :-)
No i zaczęłam się trochę więcej ruszać i od razu jest mi odrobinę lepiej :-).

Od kilku dni chodzi za mną ochota na knedle że śliwkami.... Polane bułka tarta z masłem i miodem... Ahhhhh marzenia!!!

Ładne to ubraneczko tylko 44dosc małe Jan dla wrześniaczka.
Mój Maks miał 48cm w kapeluszu ważył 2600a urodzony w 35t. I tak sobie wygladl
IMG_9740.jpg
IMG_9729.jpg

Załączniki

• IMG_9740.jpg
    IMG_9740.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 310
  • IMG_9729.jpg
    IMG_9729.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 349
Uwielbiam te Wasze Skarby. Śliczne są :) Ja się urodziłam 2800. Moja Mama była chora w ciąży i miała uszkodzone łożysko, przez co byłam niedożywiona. Więc zarówno ja jak i mąż byliśmy kruszynkami, hihihi ^^ Ja się boję że u nas wszystkie ubranka będą w króliczki bo mam do nich słabość. <3

To duża Panna, ja wazylam 4660 a moja siostra 5100 obie SN rodzone [emoji23] [emoji23] [emoji23]

No ja rodzilam w 41 tygodniu, miałam poród wywolywany, bo na IP wyszło im że Maluch ma 4200 więc po kilku dniach bali się że do granicznego 4500 dojdzie, u mnie jeszcze nadciśnienie było....
A urodził się 3760 , mój ginekolog po usg w 34 tygodniu obstawial że w 40 tygodniu z 3750 będzie miał, więc mniej się pomylił, niż lekarka z usg [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Nam na USG powiedział lekarz, że mała będzie ważyć koło 5kg i w sumie miał rację.
Ja miałam CC właśnie ze względu na wagę. Pamiętam, że na 15:00 miałam jechać do szpitala do Piaseczna do.mojego lekarza umówić się na CC a o 12:00 odeszły mi wody więc zadzwoniłam że już jadę i odeszły.mi wody. O 16.34 urodziła się Aniela [emoji7]

m3sx3e3k25iia4nv.png

Śliczne :-) chociaż mój Tobiasz by się w to nie zmieścił, bo miał 57 cm ;-)
1495783960-aaaaaa.jpeg

To zdjęcie rano po porodzie, tak mnie na wspomnienia naszło

P.S. Mam jeszcze taką uwagę, że niewygodnie noworodki się w takie rzeczy ubiera, przepraszam to nie dlatego że się przemadrzam, tylko mi nikt o tym przed Tobiaszem nie powiedział, i wiele rzeczy przez to, że źle się zakladalo nie uzywalismy
Cudny maluszek :)
Rossiczka, Millo, bo rozmiar 44 cm jest dla wcześniaków :) poprosiłam męża, żeby wymienił na 62 i nie krakał! ;)
Pewnie masz rację, że nie wygodnie.. Ale to pierwsze ubranko i kupione przez Tatusia, to nie będę komentować :) jakoś damy radę.

reklama
Nam na USG powiedział lekarz, że mała będzie ważyć koło 5kg i w sumie miał rację.
Ja miałam CC właśnie ze względu na wagę. Pamiętam, że na 15:00 miałam jechać do szpitala do Piaseczna do.mojego lekarza umówić się na CC a o 12:00 odeszły mi wody więc zadzwoniłam że już jadę i odeszły.mi wody. O 16.34 urodziła się Aniela [emoji7]

m3sx3e3k25iia4nv.png
Gdyby do 38 wytrzymała to na pewno 5 by było ;-)
Chociaż jak ja lezalam na porodowce to Tobiasz był prawie największy, bo wtedy rodziły się kruszynki po 2000-2500

Teraz od razu się na CC nastawiasz?

Do góry