reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Burza u mnie błyska się i grzmi coraz bardziej i bardziej, a ja sama w domu... ;/

@Agnes.M tak ruchy w 12-13 tyg są już możliwe ale żeby słyszeć nie chce jakoś stawać przeciwko twojemu słowu ale to nie tak, musiało Ci coś bulgitac w tym czasie w brzuszku też to mąż słyszy mój jak się tam przytula do brzuszka. Ja ruchy z pierwszym poczułam w 19 tyg, a z drugim dzieciem w 15 tyg taki szelest jak by delikatne "motylki"

......:::::::::11tydz i 0dni::::::::.........
Wiesz, to było w nocy i z zaskoczenia, może dzwięki mi się wydawały. Trudno to ocenić, czasem ktoś myśli że strasznie mu głośno zaburczało, a jednak inni tego nie słyszeli. W każdym razie czułam.
Widzę, że bierzesz te same tabletki co ja. Ile one kosztują w Polsce? W Niemczech niecałe 4€, czyli około 12 zł...

reklama
1495539672-aaaaaa.jpeg

Uwielbiam barszcz z uszkami, ale tlyko domowymi.

Sama lepiłaś?

Ja na pewno nie chciałabym być na porodówce sama. Mąż na początku był sceptycznie do tego nastawiony. Ale hello, robiliśmy razem to chyba rodzić też razem możemy [emoji6]. Teraz chyba zrozumiał, że to będą pierwsze chwile życia naszego dziecka i że chce w nich uczestniczyć [emoji6]. Chyba przecięcie pępowiny powinno być dla faceta równie ważnym przeżyciem co dla kobiety poród.
Na razie nie podejmuję tematu, ale jakby jednak stwierdził, że go to przerasta, to nie będę go na siłę przymuszać. Jak ma mieć potem jakąś traumę (kolega mu na gadał, że on to nie idzie rodzić, bo jak to przecież tak patrzeć na cierpienie swojej kobiety.. I krew i w ogóle. I że on to potem już by nie mógł na nią patrzeć inaczej.. Myślałam, że go walnę jak usłyszałam jakie bzdury opowiada) to chyba wolałabym zabrać ze sobą mamę [emoji6]. Ale na pewno nie chciałabym być sama.

@iwilleatyou podziwiam za rodzenie samej! Skąd wiedziałaś, że nie chciałabyś kogoś obok siebie [emoji6]? Od początku tak uważałaś?

@Manique rodziłaś sn po cesarce?

@daruuunia3 w 1922 [emoji23]?

@doublemummy a nie myślałaś, że jakby był obok to mogłabyś nie wiem, ciągnąć go za włosy na rękach albo szturać go w bok żeby też czuł trochę bólu [emoji23]? Mam nadzieję, że w listopadzie nie będzie żadnej epidemii! [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej. Tak. Drugi porod mialam naturny. Miala. Dzis plan ze sprzatne pokoj dzieci. Odkurzylam jefna szafke, usiadlam na lozku i mi zie zasnelo. Dopiero sie obudzilam...

Wiesz, to było w nocy i z zaskoczenia, może dzwięki mi się wydawały. Trudno to ocenić, czasem ktoś myśli że strasznie mu głośno zaburczało, a jednak inni tego nie słyszeli. W każdym razie czułam.
Widzę, że bierzesz te same tabletki co ja. Ile one kosztują w Polsce? W Niemczech niecałe 4€, czyli około 12 zł...
O jaaaaaaa ja to nieźle, ja na bank więcej ale nie pamiętam dokładnie już ile.

reklama
Jesli chodzi o ruchy to z trzy razy wieczorem jak juz sie wyciszylam i lezalam spokojnie to mialam wrazenie jakby mala rybka mi chlupnela w podbrzuszu. W poprzednich ciazach czulam w 18 i 16 tygodniu. Teraz jeszcze prawdę mowiac sama przed soba boje sie przyznac ze to kuz dzidzia. Wydaje mi sie to za wcześnie

Do góry