reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

O kurcze położyłem się na 20min a wstałam po 2 godzinach... [emoji23]

m3sx3e3k25iia4nv.png
Podsunelas Mi pomysł na spędzenie reszty popołudnia :-D

reklama
Ja właśnie sie polozylam po ugotowanym obiedzie, zjedzonym i umytych garach :) jeszcze mam pomidory do posadzenia na działce a tak mi sie nie chce dzisiaj a i deszcz pada..

p19uflw1nv024jhl.png
Jejku ale fajnie masz z tym działaniem w ogrodzie :-)
Ja po cichu liczę na to, żeby pogoda się u nas utrzymała, bo mój mały ma dzisiaj trening na bieżni, a on to tak kocha....sama zresztą chyba zaraz wyjdę na leżak pod dom i tam się zdrzemne.

Pomidory sadzisz pod chmurką czy masz jakiś foliak szklarnie??

@Ankuś nic dziwnego, że Ci gumki na aparacie się farbują [emoji6] w końcu curry (a chyba nawet bardziej kurkuma) to dość silny barwnik [emoji12].
Chętnie przygarnę przepis na sos słodko-kwaśny do słoików [emoji6]. Uwielbiam robić przetwory [emoji6].
Hitem u nas jest ketchup z cukinii [emoji6] (dodaję do większości sosów do makaronu [emoji6], a teść mówi, że to jedyny ketchup który mu smakuje i jedyny który je [emoji16]) i ogórki kanapkowe z curry w octowej zalewie [emoji6].
W zeszłym roku, pierwszy "sezon" na swoim to kupowałam słoików od groma [emoji6]. Cały rok zbieram też wszystkie po musztardach i przecierach [emoji6]. Idealne do małych ilości sosu. Nie trzeba nic wygrzebywać, tylko trochę wody, wypłukać i już [emoji6]. Myślę, że w przyszłym roku będę już miała satysfakcjonującą ilość i będę już tylko wybierać te z najlepszym kształtem [emoji6].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja poczułam moje dzieciątko prawie tydzień temu po raz pierwszy. Obudziłam się w nocy i poczułam i usłyszałam bąbelki w podbrzuszu. Pomyślałam, że to kręcenie w jelitach, ale jednak nie. Zresztą to było czuć inaczej. I od tego czasu się powtarza. Głównie wieczorem lub w nocy. Mój mąż też słyszy maleństwo. Wczoraj zbyt gwałtownie przyłożył ucho do brzucha i małe zaczęło jakby pukać od drugiej strony - tak to opisał. To też moja pierwsza ciąża
Który to tydz bo na tel nie widze jeśli masz suwaczek :/

reklama
Burza u mnie błyska się i grzmi coraz bardziej i bardziej, a ja sama w domu... ;/

@Agnes.M tak ruchy w 12-13 tyg są już możliwe ale żeby słyszeć nie chce jakoś stawać przeciwko twojemu słowu ale to nie tak, musiało Ci coś bulgitac w tym czasie w brzuszku też to mąż słyszy mój jak się tam przytula do brzuszka. Ja ruchy z pierwszym poczułam w 19 tyg, a z drugim dzieciem w 15 tyg taki szelest jak by delikatne "motylki"

......:::::::::11tydz i 0dni::::::::.........

Do góry