reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja nie chcę brać męża na porodówkę. Nie chcę żeby wtedy mnie widział. Wezmę ze sobą albo teściową albo mamę o ile przyleci.
Ja też nie chciałam przy pierwszym porodzie ale ostatecznie był i to najlepsze co mogło mi się trafić. Mąż zna mnie na wylot, wie że jak mnie cosr boli to nie dotykaj nawet ale bądź i obserwuj. Sprawdził się idealnie. Na drugi dzień miał zakwasy hahah ;) Szwagierka przy pierwszym porodzie miala teściowa i żałuje, mówi że to zbyt intymny moment. Zależy też jak.jesteście blisko.

reklama
Ja miałam w pełnej narkozie ;) szybko doszłam do siebie, juz kiedyś opowiadałam :D wiec dla mnie to nic strasznego a nie miałam chociaż świadomości że mnie łokciami rozciągają żeby dziecko wyjąć i mną telepia :D

p19uflw1nv024jhl.png
Oooo kooochana napisz proszę jak to było i kiedy dzieciaczka przynoszą itp. No i jak to z karmieniem..ze względu na narkozę jest opóźnione? Musiałam przeoczyć jak pisałaś :/

A ja rozpoczęłam dziś wczuwanie się w ciało i wysluchiwanie dziecka.. :nerd:czyli siedzę przed tv z ręką "w gaciach" i nasluchuje zawzięcie:errr::) może coś drgnie, zawibruje bo na kopniecia to za wcześnie;) A Wy kiedy poczulyscie ruchy w poprzednich ciazach?

A ja rozpoczęłam dziś wczuwanie się w ciało i wysluchiwanie dziecka.. czyli siedzę przed tv z ręką "w gaciach" i nasluchuje zawzięcie:errr::) może coś drgnie, zawibruje bo na kopniecia to za wcześnie;) A Wy kiedy poczulyscie ruchy w poprzednich ciazach?
Ja w pierwszej ciazy chyba jakos kolo 19 tygodnia. Teraz zaczelam 13 wiec jeszcze troche pewnie poczekam. W piatek wizyta i staram się o niej nie myslec zeby sie nie stresowac

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja bede rodzic sama tak samo jak Franka. Jakos lepiej mi sie skupic jak jestem sama . Nie potrzebuje nikogo z boku :) rodziła ktoras z Was w Niemczech? Bo troche zielona jestem i chyba musze zaczac sie dowiadywac co i jak

Ja z mężem nie wyobrażam sobie inaczej i chyba on by się obraził na mnie do żywica jak bym go nie chciała. Ale to wielkie wsparcie mieć kogoś przy sobie w takim momencie. dwa porody dwa razy był i nie chciała bym tego zmieniać. ;) oczywiście tym razem również razem

......:::::::::11tydz i 0dni::::::::.........

Ja z mężem nie wyobrażam sobie inaczej i chyba on by się obraził na mnie do żywica jak bym go nie chciała. Ale to wielkie wsparcie mieć kogoś przy sobie w takim momencie. dwa porody dwa razy był i nie chciała bym tego zmieniać. ;) oczywiście tym razem również razem

......:::::::::11tydz i 0dni::::::::.........
Moj maz sie cieszy ze chce isc sama bo on mowi ze sie do takich rzeczy nie nadaje :D moze mu sie odmieni hehe mam czas do myślenia :) ja sie stresuje tylko tym ze bede musiala sie skupic na niemieckich poleceniach :) poszukam niedlugo poloznej i bede myśleć

reklama
A ja rozpoczęłam dziś wczuwanie się w ciało i wysluchiwanie dziecka.. :nerd:czyli siedzę przed tv z ręką "w gaciach" i nasluchuje zawzięcie:errr::) może coś drgnie, zawibruje bo na kopniecia to za wcześnie;) A Wy kiedy poczulyscie ruchy w poprzednich ciazach?
Ja też się zastanawiam kiedy coś poczuje..jak maleństwo będzie wariować ;)Ale pewnie jeszcze trochę czasu.To moja pierwsza ciąża więc jak mi coś jeździ po brzuchu to się zastanawiam co to ;)

Do góry