reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja w obu poprzednich ciazach siedziałam na zwolnieniu prawie od poczatku i nigdy mnie nie sprawdzali. Tak na prawde to teraz czytajac Was sie strasznie.zestresowalam bo nigdy sie tym nie przejmowalam...
Myślę że nie ma się co niepotrzebnie stresować. Lepiej popytać innych koleżanek co też miały l4 w ciąży i czy miały wizyty itd. Pewnie nie w każdym mieście jest tak samo źle jak u mnie :-D

reklama
Mieszkanie w bloku ma jedna uciążliwą wadę w ciąży. Siedzę sobie, mam otwarty balkon a z każdej strony napływa do mnie inny zapach czegoś gotowanego na obiad. Niezła mieszanka... :D

Ja w obu poprzednich ciazach siedziałam na zwolnieniu prawie od poczatku i nigdy mnie nie sprawdzali. Tak na prawde to teraz czytajac Was sie strasznie.zestresowalam bo nigdy sie tym nie przejmowalam...
Niestety słyszałam, że zaostrzyli to wszystko i sprawdzają. Ja też się na początku nie przejmowałam puki nie usłyszałam od mojej koleżanki księgowej co się dzieje. Trochę poczytałam i mam stresa z wychodzeniem. Dzisiaj miałam iść do fryzjera pod blok tylko na podcięcie włosów i odwołałam, bo się bałam.

Mieszkanie w bloku ma jedna uciążliwą wadę w ciąży. Siedzę sobie, mam otwarty balkon a z każdej strony napływa do mnie inny zapach czegoś gotowanego na obiad. Niezła mieszanka... :D

Haha. Ja dzisiaj wywalilam zapach z pokoju bo mnie irytowal :-)

Mam ochotę na wrapa z maca orientalnego na ostro mhm mm... Chociaż wiem że wycofali :-( :(

@M@gda ja na jakiś wielki bałagan nie narzekam (domyślam się, że Ty też [emoji16]) jak w sobotę przychodziła moja siostra z koleżanką na noc to nawet wszystkie podłogi pomyłam [emoji16] i doprowadziłam kuchnię do idealnego porządku [emoji16] ale sterta rzeczy do prasowania zajmuje mi już 5 półek w szafie i się boję, że zaraz zacznie z niej wychodzić [emoji23]. Tak strasznie nie chcę mi się stać nad deską do prasowania.. Na szczęście mąż dość chętnie pomaga w pracach domowych [emoji6] tylko trzeba mu dokładnie powiedzieć co miałby zrobić [emoji6]. Ostatnio ciągle był w rozjazdach to już go nie męczyłam, ale teraz dwa tygodnie pracuje na miejscu to może uda nam się zapanować nad tymi rzeczami [emoji6].

Umówiłam się na usg genetyczne na jutro [emoji16]. Na 15:10 [emoji6]. To będzie 12 tyg 6 d [emoji16]. Z polecenia koleżanki idę do lekarza, który za takie usg kasuje tylko 150 zł [emoji6]. Zabieram męża by sobie obejrzał naszego brzdąca [emoji7].
Połowa rodziny liczy na to, że lekarz wypatrzy jakiej płci jest dziecko [emoji16]. Ja się jeszcze na to nie nastawiam [emoji6]. Przez jakiś czas mnie korciło, aby nie znać płci aż do porodu [emoji6] ale chyba jednak ciekawość zwycięża [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

[QUOTE="

Umówiłam się na usg genetyczne na jutro [emoji16]. Na 15:10 [emoji6]. To będzie 12 tyg 6 d [emoji16]. Z polecenia koleżanki idę do lekarza, który za takie usg kasuje tylko 150 zł [emoji6]. Zabieram męża by sobie obejrzał naszego brzdąca [emoji7].
Połowa rodziny liczy na to, że lekarz wypatrzy jakiej płci jest dziecko [emoji16]. Ja się jeszcze na to nie nastawiam [emoji6]. Przez jakiś czas mnie korciło, aby nie znać płci aż do porodu [emoji6] ale chyba jednak ciekawość zwycięża [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

Też nie chciałam znać płci. Myślałam, że mi to będzie wszystko jedno. Tylko moje dzieci się kłócą czy to Będzie Maciej czy Buttefly (Takie "imię" wymyśliła moja córcia dla siostrzyczki :D wiec chyba lepiej byłoby dla dziecka, żeby było chłopcem :p). Więc żeby zakończyć spór chciałabym już się dowiedzieć co to będzie i ich powoli nastawiać.

Mam dzisiaj taka nudę, że sobie miejsca znaleźć nie mogę. Dom czysty, obiad gotowy. Pranie zrobione. Prasowanie tez. Leżeć mi sie nie chce.

p19uflw1nv024jhl.png
Ja mam pranie bałagan i jestem bez obiadu, zapraszam [emoji23]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wczoraj szłam po klatce schodowej i wąchałam pod drzwiami od kogo tak pięknie plackami ziemniaczanymi pachnie [emoji23]

reklama
To juz jest kolejka ;) Zapewnimy dziewczynie rozrywkę. Swoją drogą mamy córcię w tym samym wieku. Moja jest z 23 stycznia
chyba już tak mam, że rodzę dzieci końcem roku [emoji6] bo starsza 5.11 [emoji4]

Do góry