reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Hej dziewczyny mam zwariowany tydzień w niedziele komunia a ja jestem w szerokiej d.... ( zachciało mi się komunii w domu ). W sobotę była u mnie fryzjerka i męczyła się z moimi włosami aby je rozjaśnić 2 h, bo nie chciały chwycić tak ładnie jak przed ciążą ( ale się udało ). Od 3 dni mam nocne wymioty umieram przy nich ale przeżyję przy pierwszej ciąży wymiotowałam do 6 miesiąca więc dam rade. Idę zaraz myć okna pranie powiesić i trochę mieszkanie ogarnąć tylko się zastanawiam co mam na obiad w niedziele przygotować tzn na drugie bo mojego męża rodzina jest taka wybredna że szkoda mówić ( by jedli tłuste mięso łeeee ) a też nie będę szykować nie wiadomo ile bo nie mam sensu bo zostanie, modle się tylko aby pogoda była ładna bo mam sukienkę rękawem 3/4 i nic na to nie mam bo ciężko jest co dobrać do niej. ok uciekam bo samo się nic nie zrobi a mąż ma z pracy wrócić i skończyć kuchnie malować a ja jeszcze dziś z młodym na 16 na próbę idę aż mi się nie chce.

Życzę wszystkim dziewczyna dziś wizytującym dobrych wiadomości

A ja się właśnie obudziłam i boli mnie głowa :/ muszę teraz poogarniac w domu i na 15 po Synka do przedszkola. Mąż dziś do 17. Czuję się dziś lepiej i właśnie zezarlam kanapkę. To tyle u mnie jeśli znalazłby się ktoś zainteresowany moim życiem na L4 pierwszego stopnia. Aaaa.... mówiłam Wam już jakie wczoraj było dobre jedzenie?:huh:. ... dobra, sory dziewczyny, ja poprostu już mam glupawe od tego siedzenia w chałupie.:ninja2:

Mam dzisiaj taka nudę, że sobie miejsca znaleźć nie mogę. Dom czysty, obiad gotowy. Pranie zrobione. Prasowanie tez. Leżeć mi sie nie chce.

p19uflw1nv024jhl.png
A nie chciałabyś wpaść do mnie i trochę poogarniać [emoji16]? Nie mogę się odkopać ze sterty prania [emoji6]. Nic w tym dziwnego skoro od miesiąca żelazko nie było włączone ani razu [emoji23]. Muszę się ładnie uśmiechnąć do męża to może chociaż pościele poprasuje (uwielbiam spać w wyprasowanej pościeli, ale jej prasowanie to dla mnie męka..).
Muszę też zrobić porządek w szafie i wyrzucić rzeczy w których już nie będę chodzić (albo odłożyć z nadzieją, że po ciąży będą dobre [emoji6]). Wczoraj przypadkiem znalazłam w szafie jeansowe rybaczki, w których jest mi wygodnie [emoji16]. Może przy porządkach jeszcze coś ciekawego odnajdę [emoji16].

A nie chciałabyś wpaść do mnie i trochę poogarniać [emoji16]? Nie mogę się odkopać ze sterty prania [emoji6]. Nic w tym dziwnego skoro od miesiąca żelazko nie było włączone ani razu [emoji23]. Muszę się ładnie uśmiechnąć do męża to może chociaż pościele poprasuje (uwielbiam spać w wyprasowanej pościeli, ale jej prasowanie to dla mnie męka..).
Muszę też zrobić porządek w szafie i wyrzucić rzeczy w których już nie będę chodzić (albo odłożyć z nadzieją, że po ciąży będą dobre [emoji6]). Wczoraj przypadkiem znalazłam w szafie jeansowe rybaczki, w których jest mi wygodnie [emoji16]. Może przy porządkach jeszcze coś ciekawego odnajdę [emoji16].

Wiesz Karolcia, chciałąm zaproponować to samo doublemummy, ale pomyślałam, że na brudasa wyjdę :D:D

Mam dzisiaj taka nudę, że sobie miejsca znaleźć nie mogę. Dom czysty, obiad gotowy. Pranie zrobione. Prasowanie tez. Leżeć mi sie nie chce.

p19uflw1nv024jhl.png
Zapraszam do mnie. U mnie w domu burdel, wszedzie ciuchy albo zabawki, do tego dzieci naniosły piasku. Wstyd nawet kogos zaprosić a moje samopoczucie marne. Usiłuje coś zrobic ale ledwo na nogach się trzymam. Poszłam na pocztę i tam prawie zemdlałam. Daleko masz do Bydgoszczy? :D

Hej dziewczyny mam zwariowany tydzień w niedziele komunia a ja jestem w szerokiej d.... ( zachciało mi się komunii w domu ). W sobotę była u mnie fryzjerka i męczyła się z moimi włosami aby je rozjaśnić 2 h, bo nie chciały chwycić tak ładnie jak przed ciążą ( ale się udało ). Od 3 dni mam nocne wymioty umieram przy nich ale przeżyję przy pierwszej ciąży wymiotowałam do 6 miesiąca więc dam rade. Idę zaraz myć okna pranie powiesić i trochę mieszkanie ogarnąć tylko się zastanawiam co mam na obiad w niedziele przygotować tzn na drugie bo mojego męża rodzina jest taka wybredna że szkoda mówić ( by jedli tłuste mięso łeeee ) a też nie będę szykować nie wiadomo ile bo nie mam sensu bo zostanie, modle się tylko aby pogoda była ładna bo mam sukienkę rękawem 3/4 i nic na to nie mam bo ciężko jest co dobrać do niej. ok uciekam bo samo się nic nie zrobi a mąż ma z pracy wrócić i skończyć kuchnie malować a ja jeszcze dziś z młodym na 16 na próbę idę aż mi się nie chce.

Życzę wszystkim dziewczyna dziś wizytującym dobrych wiadomości
Polecam ugotować rosoł a na drugie zrobić z tego kurczaka w potrawce... ;) U mnie na chrzciny się sprawdziło. Ja robiłam w sobote dwa torty bezowe koleżance na komunie. Mówi, ze znikneły chwila moment. Wszyscy sugerują, zebym po porodzie cukierenke otworzyła... Może... zobaczymy za dwa lata... :)

Oj dziewczyny to jest chore z tym zusem. Czy któraś z nas ryzykowałaby zdrowie ciąży? Muszą łazić i sprawdzać. Ja mieszkam w Warszawie i mimo to boję się tej kontroli. Stresują mnie takie rzeczy i nie mam ochoty do nich jeździć i udowadniać, że jestem w ciąży, że nie mogę pracować itp. Chore! Ja wiem, że sprawdzają czy nie pobieram świadczeń i nie pracuje biorąc pensje, ale i tak jest to dla mnie przesada. Niech się zajmą poważnymi sprawami i szukają pieniędzy gdzie indziej. Nie mogę iść z psem, albo do sklepu po loda, bo stres że przyjdą w tym czasie. Ostatnio byłam w aptece po duphaston i wracałam się po paragon, bo przypomniałam sobie, że może być mi potrzebny.

reklama
Oj dziewczyny to jest chore z tym zusem. Czy któraś z nas ryzykowałaby zdrowie ciąży? Muszą łazić i sprawdzać. Ja mieszkam w Warszawie i mimo to boję się tej kontroli. Stresują mnie takie rzeczy i nie mam ochoty do nich jeździć i udowadniać, że jestem w ciąży, że nie mogę pracować itp. Chore! Ja wiem, że sprawdzają czy nie pobieram świadczeń i nie pracuje biorąc pensje, ale i tak jest to dla mnie przesada. Niech się zajmą poważnymi sprawami i szukają pieniędzy gdzie indziej. Nie mogę iść z psem, albo do sklepu po loda, bo stres że przyjdą w tym czasie. Ostatnio byłam w aptece po duphaston i wracałam się po paragon, bo przypomniałam sobie, że może być mi potrzebny.
Ja w obu poprzednich ciazach siedziałam na zwolnieniu prawie od poczatku i nigdy mnie nie sprawdzali. Tak na prawde to teraz czytajac Was sie strasznie.zestresowalam bo nigdy sie tym nie przejmowalam...

Do góry