reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Lekarz zaleca leżenie, więc już mnie wszystko boli od tego leżenia...jakoś to wytrwam dla moich Kruszynek jestem w stanie się poświęcić i znieść wszystko :-)
Ja co byłam w szpitalu to starałam się do tego podejśc tak jak do wakacji w tanim pensjonacie. Żarcie przynoszą, nie trzeba gotować, jest z kim pogadać bo wszyscy mają podobny problem, u nas jest fajny park przy szpitalny i tam można było sobie wyjść na ławeczkę troszkę słoneczka złapać. Łazienki może nie takie jak w domu... Ciężko ciągle się załatwiać na Małysza ale reszta w miarę ok. No może do tych łóżek pokrytych pseudo skórą mimo prześcieradła człowiek się przyklejał ale dało się przeżyć :)

reklama
Dziekuję za kciuki przydały się. doktor pyta jak tam a ja że stresowo to na USG. Maleństwo super żywe, uff ulga , wg USG 11+0 wg OM 11+1 jest suuper. Zdjęcie dostałam ale jest do bani bo na nfz sprzęt jak z komuny. Za tydzien prenatalne to wtedy może dostanę takie jak trzeba i sie pochwalę. Jeszcze raz dziękuję laski przyszłe grubaski ;););)
Gratulację. Cieszymy się że wszystko ok

@M@gda mam o połowę mniejszy metraż ale mam wrażenie, że mieszkają u nas jakieś krasnoludki co nam tak brudzą! No kto to widział, żeby dwoje dorosłych ludzi i CIĄGLE było coś do sprzątania [emoji6]. Już nie wspomnę o ilości ciuchów do prania.. Nijak mi się to nie kalkuluje z ilością dni i możliwości ubierania [emoji23].
Ale ostatnio mąż mnie złapał na tym, że zostawiam brudne naczynia wszędzie jak popadnie.. Jest to dla mnie nie do pomyślenia, bo to zawsze ja wszystko od razu ładowałam do zmywarki i się denerwowałam, że szklanka męża zawsze stoi gdzieś na wierzchu.. I totalnie nad tym nie panuję..

@Manique motylek [emoji7] no pięknie sobie córcia wymyśliła [emoji6]. Dla dzieciaków to jeszcze większa ciekawość niż dla nas [emoji6].

Moją mamę już "nosi", żeby coś kupować dla malucha i chciałaby znać płeć, taki wyznacznik, że już może [emoji16]. Ostatnio mnie wyciągnęła do sklepu dziecięcego popatrzeć na wózki i łóżeczka [emoji16]. Jak nic była bardziej podekscytowana ode mnie [emoji6].

Ooo, placki ziemniaczane [emoji7].. A ja dziś mam na obiad mielonego i mizerię w dużej ilości [emoji6].

@tusiaczzek1988 a myślałam, że się nie odzywasz bo już jesteś w domu i nie możesz się nacieszyć powrotem [emoji6]. no to mam nadzieję, że już jutro wypuszczą Cię do domu i odpoczniesz we własnym łóżku.

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja co byłam w szpitalu to starałam się do tego podejśc tak jak do wakacji w tanim pensjonacie. Żarcie przynoszą, nie trzeba gotować, jest z kim pogadać bo wszyscy mają podobny problem, u nas jest fajny park przy szpitalny i tam można było sobie wyjść na ławeczkę troszkę słoneczka złapać. Łazienki może nie takie jak w domu... Ciężko ciągle się załatwiać na Małysza ale reszta w miarę ok. No może do tych łóżek pokrytych pseudo skórą mimo prześcieradła człowiek się przyklejał ale dało się przeżyć :)
Ja to nawet się wkurzałam później jak mnie ktoś odwiedzał bo tak zawsze fajnie na ludzi trafiałam, że ciągle było o czym gadac i co robić. Do teraz mamy kontakt

Dzień dobry grudniowym Mamom :)
Dopisuję się do Was z terminem 13.12.2017. Dziś stuknął nam równo 11 tc. W przyszłym tygodniu jedziemy na USG I-go trymestru. O ciąży wiemy z mężem praktycznie od samego początku, ale dziś jestem już szczęśliwą ciężarną, ponieważ minęliśmy już niepewne tygodnie (poprzednią ciążę straciłam w 8 tyg). Dlatego pojawiam się dopiero dziś, kiedy jestem już spokojna :)

Trzymam za Was i za Wasze cudeńka kciuki!

Miłego dnia ;)

Powiem Ci, że moja przyjaciółka od 3 dni jest w Wojewódzkim i nie narzeka. Że wszystkim sie można dogadać lekarz między obchodami przychodzi, pyta jak się czuje, położne podobno też ok. Więc już się sama zastanawiam czy się tam nie poprawiło [emoji6]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Powiem tak za dużo złych wspomnień mam ze szpitalem Wojewódzkim w Bielsku i chyba to powoduje że jak tylko słyszę szpital Wojewódzki mnie ciarki przechodzą, nie byłabym w stanie tam iść naprawde... Chyba żebym wiedziała że moje dzieci po porodzie potrzebowałyby jakiejś większej opieki to wtedy może bym się zdecydowała bo tu na Wyspiańskiego nie ma odziału dla noworodków jakby coś było nie tak... To wtedy ten jeden przypadek to może bym się zdecydowała na szpital Wojewódzki.

Dzień dobry grudniowym Mamom :)
Dopisuję się do Was z terminem 13.12.2017. Dziś stuknął nam równo 11 tc. W przyszłym tygodniu jedziemy na USG I-go trymestru. O ciąży wiemy z mężem praktycznie od samego początku, ale dziś jestem już szczęśliwą ciężarną, ponieważ minęliśmy już niepewne tygodnie (poprzednią ciążę straciłam w 8 tyg). Dlatego pojawiam się dopiero dziś, kiedy jestem już spokojna :)

Trzymam za Was i za Wasze cudeńka kciuki!

Miłego dnia ;)
Witamy, witamy :)

reklama
Dziekuję za kciuki przydały się. doktor pyta jak tam a ja że stresowo to na USG. Maleństwo super żywe, uff ulga , wg USG 11+0 wg OM 11+1 jest suuper. Zdjęcie dostałam ale jest do bani bo na nfz sprzęt jak z komuny. Za tydzien prenatalne to wtedy może dostanę takie jak trzeba i sie pochwalę. Jeszcze raz dziękuję laski przyszłe grubaski ;););)
Gratuluje i ciesze się z razem z Tobą ;)
Mi ból głowy nie odpuszcza. Ciśnienie mam ok więc nie wiem jaki jest powód tego bólu.Zaraz spróbuje wypić łyka kawy i zobaczymy.

Do góry