reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Tak wygladalo to nieciekawie dużo za duża.
Z tymże ta kreska która byłam nad karkiem ciągnęła się wzdłuż ciałka i dalej....i wyglądało to jak otoczka owodni.
Lekarz nie był pewien. Poza tym wyczytałam że to badanie się robi jak dzidziuś po powyżej 4.5cm a moja kruszynka ma 4cm.
Więc gryze palce z nerwów i czekam......
Słońce na razie się nie stresuj. Teraz nie ma sensu mierzenie przeziernosci, jeśli Twój Skarb jest tak Malutki. Nie denerwuj się. Teraz nerwy tylko mogą zaszkodzić, a pewnie i tak będzie wszystko w porządku. Jeśli będzie powód wtedy bedziemy sie martwic.
Witaj :-) pewnie że możesz się dołączyć.

Ja na harmony zdecyduje się jak coś w usg wyjdzie niepokojącego. Wcześniej nie widziałam sensu.

Fajne jest na pewno to, że będziesz miała pewność że z dzieckiem wszystko ok, i poznasz płeć na 100%

reklama
Hej dziewczyny. Ja nadal w szpitalu, nie dostaje tu nic wiecej niż to co brałam w domu, no oprócz tego wczorajszego zastrzyku do pupy...
Dziś miałam USG widziałam moje dwa Maleństwa są cudowne i takie rozrabiaki że masakra, wiercą się, kręcą, ruszaja nóżkami, rączkami, widok super [emoji173][emoji173][emoji173]
Dostałam też właśnie czopek bo od poniedziałku nie byłam za potrzebą...i na szczęście pomogło :-)
Jeszcze miałam dziś badanie na kozie lekarz powiedział że może w poniedziałek do domu pójdę...
Super ze dzieciaki widzialas! Ja swoje dopiero za tydzien... kupa czasu... ja dzis zaczynam 11 tc, a juz sie czuje wielka. No bebech mi wywalil ile mogl :)

Mama kupila mi na imieniny bluzke, ale zdziwila sie jak szybko tyje i dostalam juz w.zeszlym tyg :d

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Ja nadal w szpitalu, nie dostaje tu nic wiecej niż to co brałam w domu, no oprócz tego wczorajszego zastrzyku do pupy...
Dziś miałam USG widziałam moje dwa Maleństwa są cudowne i takie rozrabiaki że masakra, wiercą się, kręcą, ruszaja nóżkami, rączkami, widok super [emoji173][emoji173][emoji173]
Dostałam też właśnie czopek bo od poniedziałku nie byłam za potrzebą...i na szczęście pomogło :-)
Jeszcze miałam dziś badanie na kozie lekarz powiedział że może w poniedziałek do domu pójdę...
I oby dalej Twoje Kropki tak zdrowo rozrabialy. [emoji7]

Super następne bliźnięta [emoji7] [emoji7] [emoji7] jestem jeszcze ja, Magda i Tusiaczek. Będzie wesoło. Witaj i gratulacje[emoji7] [emoji8]
Ja pojedyncza niestety, ale bardzo chcialam 2. Roksi vel Fasolka ma 2 ale pogniwala sie ostatnio i na watku ivf nas pozegnala. Moze nas podczytuje i sie ujawni. Wroc Fasolka do nas troche.

Co?Jak to? O co poszlo?Kiedy sie zegnala?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pojedyncza niestety, ale bardzo chcialam 2. Roksi vel Fasolka ma 2 ale pogniwala sie ostatnio i na watku ivf nas pozegnala. Moze nas podczytuje i sie ujawni. Wroc Fasolka do nas troche.

Łoj tak, sorki. O Fasolkę mi chodziło. Pisałam do niej, ale się nie odzywa. Szkoda. Właściwie o nic wielkiego przecież tam nie poszło...

To muszę aż z ciekawości spojrzeć na skład. Też muszę coś na rozstępy kupić. Chociaż kremy mogą ewentualne tylko złagodzić, bo jak ktoś na predyspozycje genetyczne to i tak wyskocza, u mnie było to tydzień przed porodem [emoji17] i mam takie jakby pazury tygrysie obok pępka. Tragiczne nie są, ale jednak.

Ja zastanawiam się nad srebrnym kolagenem
A kolagenem też się smaruje :) tylko mam już na wykończeniu buteleczkę, więc muszę dokupić i też wezmę balsam kolagenowy, bo to najlepiej jedno po drugim użyć.

Super następne bliźnięta [emoji7] [emoji7] [emoji7] jestem jeszcze ja, Magda i Tusiaczek. Będzie wesoło. Witaj i gratulacje[emoji7] [emoji8]

No to rzeczywiście pokaźne grono bliźniacze :) Wam wszystkim również gratuluje, że możemy sobie pisać w tym wątku :)
W środę (24.05.) jadę na drugie podglądanie moich dzieciaczków, może dostanę jakieś fajne zdjęcia to wrzucę ;) na tą chwile nie za bardzo mogę się pochwalić brzuszkiem bo wygląda raczej jakbym się najadła... kapusty ;)
A jak tam u Was dziewczyny z pracą? Pracujecie czy odpoczywacie? Ja czuje się znośnie choć każdego dnia inaczej, mam mega nadwrażliwość na zapach i przez to mdłości ale takie bez tragedii. Za to lekarz powiedziała, że raczej powinnam się oszczędzać i już sama nie wiem. Dojeżdżam codziennie pociągiem i komunikacją miejską i to budzi moje największe obawy.

reklama
Leginsy nie przeswituja ? Bo jestem chętna a te z lidla mega wygodne i mega przebijają

p19uflw1nv024jhl.png
Mierzyłam je i nie prześwitywały, ale ciężko mi trochę ocenić bo narazie sporo luzu jeszcze mam więc się w ogóle nie opinają.

Do góry