reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Kupiłam poduszkę w biedrze w gwiazdki szarą <3 jest piękna ;) ale się cieszę! Dwie ciążę planowałam kupić i jakoś zawszenie po drodze mi było ;) a teraz ja mam ;))!! Legginsow nie było nigdzie a byłam w biedrze o 10

......:::::::::10tydz i 2dni::::::::.........

reklama
Carlar a mnie sie ta poduszka w 1 ciazy nie sprawdzila do spania.Nie moge nic miec miedzy nogami i w ogole to nie dla mnie:)Lezy i czeka w szafie bo do karmienia to i owszem:)

Ankuś ja wole i jutrze nie mysle nawet:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Ja nadal w szpitalu, nie dostaje tu nic wiecej niż to co brałam w domu, no oprócz tego wczorajszego zastrzyku do pupy...
Dziś miałam USG widziałam moje dwa Maleństwa są cudowne i takie rozrabiaki że masakra, wiercą się, kręcą, ruszaja nóżkami, rączkami, widok super ❤❤❤
Dostałam też właśnie czopek bo od poniedziałku nie byłam za potrzebą...i na szczęście pomogło :-)
Jeszcze miałam dziś badanie na kozie lekarz powiedział że może w poniedziałek do domu pójdę...

Hej dziewczyny. Ja nadal w szpitalu, nie dostaje tu nic wiecej niż to co brałam w domu, no oprócz tego wczorajszego zastrzyku do pupy...
Dziś miałam USG widziałam moje dwa Maleństwa są cudowne i takie rozrabiaki że masakra, wiercą się, kręcą, ruszaja nóżkami, rączkami, widok super [emoji173][emoji173][emoji173]
Dostałam też właśnie czopek bo od poniedziałku nie byłam za potrzebą...i na szczęście pomogło :-)
Jeszcze miałam dziś badanie na kozie lekarz powiedział że może w poniedziałek do domu pójdę...
I jak oceniasz szpital i personel?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Doublemummy czesto te intuicje się sprawdzaja:)Mnie sie po cichu marzy dziewczynka ale wiadomo jak bd chlopczyk to pokocham jak swoje[emoji23]Trzymajcie kciuki za rozowe:D

Tusiaczek to musi byc cudowny widok zobaczyc takie 2 Bąbelki:)az sobie nie umiem tego wyobrazic tak w pelni:)Tyle u nas podwojnych Mamuś.To niesamowite[emoji7]
Oby Cie szybciutko wypisali do domku juz:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

I jak oceniasz szpital i personel?

Uważam że szału nie ma, ale jak będę rodzić to tutaj... Personel różny niektórzy lekarze spoko, niektórzy tacy trochę zadufani, pielęgniarki raczej wszystkie są w miarę miłe i pomocne. Więc jeśli tylko będzie tu miejsce to rodzić będę tutaj. Bardziej polecam Wyspiańskiego niż Wojewódzki w Bielsku.

Uważam że szału nie ma, ale jak będę rodzić to tutaj... Personel różny niektórzy lekarze spoko, niektórzy tacy trochę zadufani, pielęgniarki raczej wszystkie są w miarę miłe i pomocne. Więc jeśli tylko będzie tu miejsce to rodzić będę tutaj. Bardziej polecam Wyspiańskiego niż Wojewódzki w Bielsku.
Ojjj to na pewno, w pierwszej ciąży z Wojewódzkiego się 3 razy na żądanie wypisałam. [emoji6]

Czyli pijesz jutro Piccolo , super ;-)
Haha mam nadzieję, ale to super pomysł :) i wielkie ciacho i lody. Mam swoje ulubione sprzedawane na porcje LIMONI polecam. Oj mam nadzieję, że jutro świętowanie mnie czeka. Żałuję, że dopiero na godz 19, ale wcześniej mąż się nie wyrobi. Bardzo się boję, ale staram się myśleć pozytywnie.
Rossiczka, Twój T ma rację. Na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Co ma być to będzie.

Cieszę się, że wczorajsze wizyty Was uspokoiły [emoji6]. @reniuszek Ty się przypadkiem nie stresuj nie potrzebnie. Lekarz za wcześnie się wziął za wyznaczanie parametrów, a przecież przy takim maleństwie każdy mm zmienia wszystko. Za tydzień wszystkie wyniki będą perfekcyjne [emoji6]. Brzdąc będzie większy i się inaczej ułoży i już będzie dobrze [emoji6].
Zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty!

@doublemummy gratuluję poznania płci [emoji6] też z mężem rozważamy Franka (jakby był chłopczyk [emoji6]) to był mój typ przy którym się zawsze upierałam w rozmowach "jak już będziemy mieć dzieci..." choć teraz jakoś nie czuję, aby w moim brzuchu rósł Franuś [emoji6] może będzie dziewczynka? [emoji6]

@Mikado93 życzę cierpliwości, abyś się przypadkiem za dużo nie denerwowała.. Postaraj się wpuszczać jednym uchem i wypuszczać drugim, szkoda siebie i maleństwo narażać na niepotrzebny stres.

U mnie w biedrze już nic ciekawego nie było.. Poduszek zero (podobno były całe 3 na sklep..) a z ciuchów to jakieś dwa smętne opakowania leżały nie w moim rozmiarze..

Ja się smaruję masłem do ciała z olejkiem różanym. Bosko pachnie i świetnie nawilża. Strasznie przesuszają mi się łydki, reszta ciała póki co trzyma się nieźle. Nic nie swędzi zwiastując rozstępy. Choć już się psychicznie na to nastawiam.. Ale od 3 dni swędzi mnie sutek. Jeden. Nie wiem jak sobie z tym poradzić zbytnio. Próbowałam go traktować wazeliną by się trochę natłuścił, ale jest to dość krótkotrwała pomoc.

@JaneHeart a nie jest na opakowaniu napisane, że używać od drugiego trymestru? Jak jakiś czas temu patrzyłam to wszystkie tak miały..

@Ankuś wydaje mi się, że jeśli nie będziesz mieć wsadzonego kolczyka to sama dziura nie bardzo będzie mieć wpływ na pojawienie się rozstępów. Ja jeszcze nie wyjąłam kolczyka [emoji15] muszę w końcu go wykręcić [emoji6] mam do niego taaaaaaki sentyment [emoji6] miałam chyba z 14 lat [emoji6] taka moja oznaka "nastoletniego buntu" który przeszłam na tyle łagodnie, że zrobiony został w studiu z obecnością mamy [emoji23] wszystkie koleżanki przekuwały się w tajemnicy przed rodzicami jakąś igłą od wenfona (a ile im się to potem babrało.. Brrr..), a ja zapytałam o zgodę i na wieść jak wygląda takie domowe robienie kolczyka mama zabrała mnie do studia tatuażu [emoji6].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam E/F później schudlam i cycki miałam D teraz znowu dobre są na mnie stare biustonosze :D

p19uflw1nv024jhl.png
To u mnie D/E gdzie jestem szczupłą osoba, więc dla mnie to zmora. Nie lubię swoich piersi. Do tego pewnie zrobią się zwisy większe jak są. No ale trudno.

Do góry